Skocz do zawartości

Abu Garcia Vendetta / Megabass czy inna?

speedy24pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów!! :)
jestem nowym użytkownikiem, zapisałem się do Was na forum żeby wyjść z amatorki i uczyć się dalej.

Mam do Was pytanie:
chciałbympić lepszą wędkę ale niestety moja wiedza jest nadal okrojona
znalazłem takie coś:
Abu Garcia Vendetta:

http://www.ebay.pl/itm/Abu-Garcia-Vendetta-Cast-Combo-Blue-o-Black-Max-LP-/270797903937?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelruten&var=&hash=item84b84b7e9f
link do strony producenta z danymi:

http://www.abugarcia.com/products/rods/vendetta

oraz Megabass:
http://allegro.pl/wedka-megabase-i3043888985.html

a może wy mi polecicie coś dobrego?? :)
wędkę chciałbym mieć na szczupaka, okonia, sandacza...

dziękuję z góry za pomoc,
Błażej

porownywanie tych dwoch patykow to troche jak stawianie trabanta przy passacie ALLTRACK.

Zacznijmy od pocztąku:

- przynet jakie uzywasz: rodzaj, masa, stawiany opor

- lowisko

- nurt

- glebokosc

- przewidywane ryby (nie pisz ze chcialbys najwieksze jakie sie da)

- preferencje co do kija - dlugosc, z czym ma wspolpracowac, masa wlasna, typ zbrojenia

- KASA: czyli ile chcesz wydac

po udzieleniu tych informacji mozemy wrocic do tematu...

PS> jesli megabass zakonczy sie na cenie poniezej 1 000 pln to bedzie BARDZO dobrze - albo... ktoś będzie mial super farta... Albo taki z niego megabass jak... ze mnie dziewica :D

• Like 1

PS> jesli megabass zakonczy sie na cenie poniezej 1 000 pln to bedzie BARDZO dobrze - albo... ktoś będzie mial super farta... Albo taki z niego megabass jak... ze mnie dziewica :D

To coś chyba jest o tym kijku : http://www.tackletour.com/reviewmegabassgtzbiwakospecial.html

Jak znam życie to pewnie połowa jerkbaita już się czai na allegro żeby w ostatniej sekundzie wylicytować i sprzątnąć koledze okazję sprzed nosa. :lol:

- przynet jakie uzywasz: rodzaj, masa, stawiany opor - żywiec, blacha, wobery, rippery

- lowisko : z reguły zalewy czasem jeziora

- glebokosc do 4m, zawalone podłoże chwastem, niby po zimie jest lepiej....

- przewidywane ryby (nie pisz ze chcialbys najwieksze jakie sie da)  łapałem szczupak, są tam sumy - 3 brania 3 zerwania żyłki (m.in. przez trzcine) noi szczytówki w jaxonach nie wytrzymały

- preferencje co do kija - dlugosc, z czym ma wspolpracowac, masa wlasna, typ zbrojenia 2.5 - ... lubie spining, myślę że przy nim mógłbym zostać, od momentu kiedy jaxona kupił mi teść i nie przypadł mi do gustu... chociaż 6m-ke też mam; Multiplikator, jeszcze nie próbowałem, a chciałbym się nauczyć, wędka dla mnie musi być giętka, te szczytówki w jax pękające... szkoda gadać

- KASA: czyli ile chcesz wydac coś od 500 - 800

po udzieleniu tych informacji mozemy wrocic do tematu...

Biedny Speedy. Gdyby nie pytał , tylko kupił tego Megabase - może miałby na początek megazajebistą wędkę ( choć pewnie i tak ktoś by ją w końcu sprzątnął ) a tak to tylko się z niego " koledzy " ponabijają.

Moja rada dla Speedy. Kup sobie chłopie Fenwicka lub St.Croix , albo zamów wędkę u kolegi Mekamila który dobierze ci blank marki MHX i ubierze w stosowne komponenty dopasowując się do twojego budżetu.

Coś mi śmierdzi ta aukcja z megabass sprzedający nie odpowiada i fotki nie pokazują całego kija ja odpadam , nie chce kupić rękojeści nowej za 1500zł a po drugie wydaje mi sie że w 10 dniu kwota już prawie 1100zł chyba ktoś specjalnie podbija coś mi tu śmierdzi niby ktoś się nie zna a ma podpiętą ryoge 1016 .

no jak dla mnie to jest male maslo maslane... 

wedka chialbys miec na:

szczupaka

okonia

sandacza

pozniej dopisujesz jeszcze ze i suma

do polowu na:

żywiec, blacha, wobery, rippery

Powiem wprost - pogodzenie tych wszystkich elementow... jakby to powiedziec.. jak Ci sie uda to daj znac - gwarantuje ze swiatowi producenci wedzisk beda walic do ciebie drzwiami i oknami ...

no jak dla mnie to jest male maslo maslane... 

wedka chialbys miec na:

szczupaka

okonia

sandacza

pozniej dopisujesz jeszcze ze i suma

do polowu na:

żywiec, blacha, wobery, rippery

Powiem wprost - pogodzenie tych wszystkich elementow... jakby to powiedziec.. jak Ci sie uda to daj znac - gwarantuje ze swiatowi producenci wedzisk beda walic do ciebie drzwiami i oknami ...

Mars Cast pogodzi :D  :D

Łowiłem nim na trupka, blachę, woblery i rippery, okonia i szczupaka, sandaczowi i sumowi też da radę myślę :D

Do tego np revo SX i nad wodę ;)

Coś mi śmierdzi ta aukcja z megabass sprzedający nie odpowiada i fotki nie pokazują całego kija ja odpadam , nie chce kupić rękojeści nowej za 1500zł a po drugie wydaje mi sie że w 10 dniu kwota już prawie 1100zł chyba ktoś specjalnie podbija coś mi tu śmierdzi niby ktoś się nie zna a ma podpiętą ryoge 1016 .

Dobra dobra Andrzej my już wiemy, że to Twoja taktyka żeby zniechęcić kolegów od licytowania. Nie z nami takie sztuczki ;) ;) ;)