speedy24pl Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Witam wszystkich forumowiczów!! jestem nowym użytkownikiem, zapisałem się do Was na forum żeby wyjść z amatorki i uczyć się dalej.Mam do Was pytanie:chciałbympić lepszą wędkę ale niestety moja wiedza jest nadal okrojonaznalazłem takie coś:Abu Garcia Vendetta:http://www.ebay.pl/itm/Abu-Garcia-Vendetta-Cast-Combo-Blue-o-Black-Max-LP-/270797903937?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelruten&var=&hash=item84b84b7e9flink do strony producenta z danymi:http://www.abugarcia.com/products/rods/vendettaoraz Megabass:http://allegro.pl/wedka-megabase-i3043888985.htmla może wy mi polecicie coś dobrego?? wędkę chciałbym mieć na szczupaka, okonia, sandacza...dziękuję z góry za pomoc,Błażej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 porownywanie tych dwoch patykow to troche jak stawianie trabanta przy passacie ALLTRACK. Zacznijmy od pocztąku:- przynet jakie uzywasz: rodzaj, masa, stawiany opor- lowisko- nurt- glebokosc- przewidywane ryby (nie pisz ze chcialbys najwieksze jakie sie da)- preferencje co do kija - dlugosc, z czym ma wspolpracowac, masa wlasna, typ zbrojenia- KASA: czyli ile chcesz wydac po udzieleniu tych informacji mozemy wrocic do tematu... PS> jesli megabass zakonczy sie na cenie poniezej 1 000 pln to bedzie BARDZO dobrze - albo... ktoś będzie mial super farta... Albo taki z niego megabass jak... ze mnie dziewica 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Ale to na aledrogo nawet w aukcji nazywa się megabase. Wiec nie wiem czy to z megabass'em ma coś wspólnego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 zaraz sie, znowu, mleko rozleje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 PS> jesli megabass zakonczy sie na cenie poniezej 1 000 pln to bedzie BARDZO dobrze - albo... ktoś będzie mial super farta... Albo taki z niego megabass jak... ze mnie dziewica To coś chyba jest o tym kijku : http://www.tackletour.com/reviewmegabassgtzbiwakospecial.htmlJak znam życie to pewnie połowa jerkbaita już się czai na allegro żeby w ostatniej sekundzie wylicytować i sprzątnąć koledze okazję sprzed nosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu24 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Spokojnie jak ktoś mnie przelicytuje stawiam piwko na dzień dzisiejszy moje max tam to 1300zł i tyle dałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Ja 1500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 A ja 666 i wygrywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 A ja dałem 1pln i nie wiem jakim cudem już mnie ktoś przelicytował ..... pewnie Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy24pl Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 - przynet jakie uzywasz: rodzaj, masa, stawiany opor - żywiec, blacha, wobery, rippery- lowisko : z reguły zalewy czasem jeziora - glebokosc do 4m, zawalone podłoże chwastem, niby po zimie jest lepiej....- przewidywane ryby (nie pisz ze chcialbys najwieksze jakie sie da) łapałem szczupak, są tam sumy - 3 brania 3 zerwania żyłki (m.in. przez trzcine) noi szczytówki w jaxonach nie wytrzymały- preferencje co do kija - dlugosc, z czym ma wspolpracowac, masa wlasna, typ zbrojenia 2.5 - ... lubie spining, myślę że przy nim mógłbym zostać, od momentu kiedy jaxona kupił mi teść i nie przypadł mi do gustu... chociaż 6m-ke też mam; Multiplikator, jeszcze nie próbowałem, a chciałbym się nauczyć, wędka dla mnie musi być giętka, te szczytówki w jax pękające... szkoda gadać- KASA: czyli ile chcesz wydac coś od 500 - 800 po udzieleniu tych informacji mozemy wrocic do tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Biedny Speedy. Gdyby nie pytał , tylko kupił tego Megabase - może miałby na początek megazajebistą wędkę ( choć pewnie i tak ktoś by ją w końcu sprzątnął ) a tak to tylko się z niego " koledzy " ponabijają. Moja rada dla Speedy. Kup sobie chłopie Fenwicka lub St.Croix , albo zamów wędkę u kolegi Mekamila który dobierze ci blank marki MHX i ubierze w stosowne komponenty dopasowując się do twojego budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 o, dobra rada ... a najlepiej, to isc do sklepu i dotknac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy24pl Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) acha i dziękuję za pomoc i podpowiedzi Edytowane 22 Lutego 2013 przez speedy24pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy24pl Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 cześć mifek to co napisałem wystarczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Na Megabassa już nie.Od wczoraj cena przyśpieszyła do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Jak cena zakończy się poniżej 1800pln to będę bardzo zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Myślę że Speedy zrobił niezłą reklamę tej aukcji. Może to Speedy sprzedaje tego Megabasa ? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy24pl Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Myślę że Speedy zrobił niezłą reklamę tej aukcji.Może to Speedy sprzedaje tego Megabasa ? :-)hehe, speedy sam licytował =] doradźcie mi lepej co z tym spiningiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 mars cast kup, na początek, z brzegu - w sam raz wędka. Wpisz frazę w szukajkę i ci wyskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 No to spinning czy casting ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu24 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Coś mi śmierdzi ta aukcja z megabass sprzedający nie odpowiada i fotki nie pokazują całego kija ja odpadam , nie chce kupić rękojeści nowej za 1500zł a po drugie wydaje mi sie że w 10 dniu kwota już prawie 1100zł chyba ktoś specjalnie podbija coś mi tu śmierdzi niby ktoś się nie zna a ma podpiętą ryoge 1016 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 no jak dla mnie to jest male maslo maslane... wedka chialbys miec na: szczupakaokoniasandacza pozniej dopisujesz jeszcze ze i suma do polowu na:żywiec, blacha, wobery, rippery Powiem wprost - pogodzenie tych wszystkich elementow... jakby to powiedziec.. jak Ci sie uda to daj znac - gwarantuje ze swiatowi producenci wedzisk beda walic do ciebie drzwiami i oknami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 no jak dla mnie to jest male maslo maslane... wedka chialbys miec na: szczupakaokoniasandacza pozniej dopisujesz jeszcze ze i suma do polowu na:żywiec, blacha, wobery, rippery Powiem wprost - pogodzenie tych wszystkich elementow... jakby to powiedziec.. jak Ci sie uda to daj znac - gwarantuje ze swiatowi producenci wedzisk beda walic do ciebie drzwiami i oknami ...Mars Cast pogodzi Łowiłem nim na trupka, blachę, woblery i rippery, okonia i szczupaka, sandaczowi i sumowi też da radę myślę Do tego np revo SX i nad wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Coś mi śmierdzi ta aukcja z megabass sprzedający nie odpowiada i fotki nie pokazują całego kija ja odpadam , nie chce kupić rękojeści nowej za 1500zł a po drugie wydaje mi sie że w 10 dniu kwota już prawie 1100zł chyba ktoś specjalnie podbija coś mi tu śmierdzi niby ktoś się nie zna a ma podpiętą ryoge 1016 .Dobra dobra Andrzej my już wiemy, że to Twoja taktyka żeby zniechęcić kolegów od licytowania. Nie z nami takie sztuczki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi