Skocz do zawartości

Abu Garcia Vendetta / Megabass czy inna?

speedy24pl

Rekomendowane odpowiedzi

A może to mój kij :D  na poważnie żarty żartami ale  ja już odpadam mówię całkiem poważnie nie kupuje ani nie licytuje go śmierdzi mi to na kilometr cała ta sprawa ,szanuje pieniądze a sprzedawca nie daje mi pewności co kupuję nawet nie ma danych który dokładnie to kij a jest ich sporo nawet o różny wyrzucie poszukacie kijków z tym uchwytem i zobaczycie że jest ich kilka . Zbyt mało o nim napisane  a na dodatek sam dolnik na fotkach nie macie podejrzeń ?

mifek masz zdecydowanie 100% rację, moja nieznajomość wędek dała o sobie znać...

może wybierzmy 2 wędki, 2 kołowrotki/multiplikator, 2 żyłki, przynęty, na szczupaka i suma, każda w takim przedziale 500-700zł, zależy mi na elastyczności/wytrzymałości, jaxony które oddałem miały skłonność do łamliwości...

Edytowane przez speedy24pl

speedy24pl... poczytaj trochę forum, szczególnie dział baicastingowy (jest tego tyle, że ci na kilka dni starczy... albo i nocy...), wtedy łatwiej ci bedzie sprecyzować swoje potrzeby ("nieznajomosć wędek", jest tu najmniej istotna)... na tę chwilę nie bardzo wiadomo, czy próbujesz zbroić się pod casta z multikiem... czy też jest ci to obojetne i może być klasyczny spinn z nazwijmy ją klasyczną korbą... wbrew pozorom, jest to bardzo istotne :) ...

cast z multiplikatorem - to chciałbym, tylko nie znam się na sprzęcie tak za bardzo i nie wstydzę się przyznać, forum przeczesuję ciekawe tematy, ciekawe rzeczy, można się doedukować dobrze!

jednak chciałbym zostać tu z tematem dla Was nie obcym

dziękuję za każdą odpowiedź i pomoc Wam wszystkim

... jeśli to ma być cast z multiplikatorem proponowałbym złożyć najpierw jeden średniociężki zestaw (pod szczupaczka, który powinien poradzić sobie z przyłowem w postaci sumka)... do maja powinieneś zdążyć ;) ... pierwsze dwa-trzy miesiące dadzą ci odpowiedź, czy to jest "miłość, czy to jest kochanie"... jak załapiesz temat, będziesz miał odłożoną kasę na dalsze inwestycje (i co najważniejsze poznasz swoje "nowe" potrzeby, a to istotne...)... jeśli temat ci nie podejdzie (cast/multik), kupisz zwykły "badyl" ze zwykłą korbą... październik, listopad przełowisz jak lubisz (lub jak polubisz)...

Witam podpinam się do tematu, mam zamiar zacząć przygodę z castem, interesuje mnie wędka abu vendetta lub okuma black rock która będzie lepsza? o vendetta dobre opinie wyczytałem na tackletour a o okumie na tym forum, moje ulubione przynęty to mały jerkbait vision 110 (14g) i gumy phantom 10cm to waga 11g plus główki 5-7g. Co chodzi o multik nie mam pojęcia co kupić żeby nie zbankrutować przede wszystkim... poradzicie ?:D

... moje ulubione przynęty to mały jerkbait vision 110 (14g) i gumy phantom 10cm to waga 11g plus główki 5-7g. Co chodzi o multik nie mam pojęcia co kupić żeby nie zbankrutować przede wszystkim... poradzicie ? :D

... ja tu widzę np. abu premiera, ale mogę się mylić...

Witam podpinam się do tematu, mam zamiar zacząć przygodę z castem, interesuje mnie wędka abu vendetta lub okuma black rock która będzie lepsza? o vendetta dobre opinie wyczytałem na tackletour a o okumie na tym forum, moje ulubione przynęty to mały jerkbait vision 110 (14g) i gumy phantom 10cm to waga 11g plus główki 5-7g. Co chodzi o multik nie mam pojęcia co kupić żeby nie zbankrutować przede wszystkim... poradzicie ? :D

Zastanów się nad kijem Okuma black rock 5-25g. Multiki jakie mogę Ci polecić to Curado 201e7 , ABU SX / STX , Shimano Citica 201e myślę , że jak poczytasz znajdziesz jeszcze sporo propozycji , które spełnią Twoje oczekiwania. Poczytaj na forum dużo jest na ten temat napisane.

kurde 900zł za ten multik ?

Niestety, nie są to tanie rzeczy :)

mifek masz zdecydowanie 100% rację, moja nieznajomość wędek dała o sobie znać...

może wybierzmy 2 wędki, 2 kołowrotki/multiplikator, 2 żyłki,
przynęty, na szczupaka i suma, każda w takim przedziale 500-700zł,
zależy mi na elastyczności/wytrzymałości, jaxony które oddałem miały
skłonność do łamliwości...

wedlug mnie, od zawsze, i tak zapewne do konca tego swiata pozostanie, wedke przed zakupem bierze sie do reki ... kto smakuje slodyczy, lizac je przez szybe? poza tym, watkow pod tytulem: 'jestem mlody, naiwny i mam zero doswiadczenia, kto mi pomoze?' jest na forum co najmniej 10 w miesiacu, i powaznie, wystarczy troche poczytac ta zakladke, plus 3-4 artykuly, aby zadac sprecyzowane pytanie ... czy to takie trudne?

Bez przesady, za 4-5 stówek spokojnie SX czy nawet czasem premiera kupisz, choćby u nas na giełdzie.

Moim zdaniem - od 8-10g sx spokojnie daje radę, a jest jednym z najtańszych niskich profili nie wykonanych z gównolitu

Za 520 PLN nowy STX z wysylka do PL w Niemczech Albo Cu200 e5 za 90e wystarczy poszukać

U.

Patrzyłem na tą aukcję na ALL dot. megabassa - nie chcę nikogo zniechęcać ale, 

- zarejestrowany na all do 27 12 2012 

- wszystkie komentarze dotyczyły jakichś pierdół za grosze

- nagle wysyp przedmiotów o dużej wartości ( ok 20kpln)

- brak tel. kontaktowego - jeżeli nie miał bym nic do ukrycia i tak mały staż na All. wypadało by podać

- też zadałem pytanie - brak odzewu

- brak możliwości płatności i odbioru osobistego

Być może to uczciwy człek, ale sposób wystawiania aukcji troche daje do myślenia.

Pozd