Skocz do zawartości

Abu Garcia Vendetta / Megabass czy inna?

speedy24pl

Rekomendowane odpowiedzi

opcje podane przez standerusa pokrywaja sie z moimi przemysleniami... czyli

1x revo SX

1x plecionka 20lb, np Power Pro czy tuff line

1x Mars cast 2,7

1x okuma black rock 2,10 10-35g

Budżetowy, dobrze rzucający i wygodny w łowieniu zestaw

nie zgodze sie za to z jednym z powyzszych zdan ze krotkim kijem trudniej sie nauczyc ... moim zdaniem jest odwrotnie. dlugi kij, wieksza podatnosc blanku, wieksze ugiecie i troche latwiej wykonac prawidlowy rzut bez strzelania z kija. 

Też uważam, ze mars cast jest dobrym, bardzo wybaczajacym kijem do nauki

noi mamy zwycięzcę tak myśle, teraz tylko znaleźc najtaniej, kupic i czekac na początek sezonu, wcześniej tylko trenując rzuty na sucho:)
mam jeszcze jedno pytanie dotyczące przynęt na szczuble jakich używacie, chciałbym zrezygnowac z łowienia na żywca...

Zostań lepiej przy SXie . Zacznij zbierać na: przynęty , torby , kamizelki , okulary , śpiochy oddychalne , buty do brodzenia , kurtkę nieprzemakalną , latarkę LED , podbieraki , tuby do transportu wędzisk , łódź wędkarską , silnik spalinowy , silnik elektryczny , GPS , echosondę , itd......

To jeszcze nie koniec. Potem przyjdzie czas na całe zestawy wędek i multików do różnych zastosowań , na wyposażenie pracowni rod i lure builderskiej , sprzęt fotograficzny i specjalny samochód na ryby.

Masz na co odkładać. Powodzenia.

• Like 2

ożesz, zaczne odkładać na oszczędnościówkę, część z tych w/w rzeczy mam, ale to te drobne...

samwieszto na razie to ja zbieram na: pieluchy, mleko Bebilon Comfort, chusteczki nawilżające, krem na odparzenia, krople na kolki i tym podobne rzeczy B) :ph34r:

Edytowane przez speedy24pl

Zostań lepiej przy SXie . Zacznij zbierać na: przynęty , torby , kamizelki , okulary , śpiochy oddychalne , buty do brodzenia , kurtkę nieprzemakalną , latarkę LED , podbieraki , tuby do transportu wędzisk , łódź wędkarską , silnik spalinowy , silnik elektryczny , GPS , echosondę , itd......

To jeszcze nie koniec. Potem przyjdzie czas na całe zestawy wędek i multików do różnych zastosowań , na wyposażenie pracowni rod i lure builderskiej , sprzęt fotograficzny i specjalny samochód na ryby.

Masz na co odkładać. Powodzenia.

A jeszcze po pewnym czasie jak znudzi Ci się chodzenie na ryby i polska mizeria i zachcesz połowić to dojdą jeszcze wyjazdy "w świat" na ryby...

Edytowane przez slawek_2348

Nie mówiąc już o jakiś roszczeniach z tytułu gwarancji , czy cuś ...

Chociaż ja kupowałem w Stanach mojego Cu51 na jakiejś wyprzedaży i kumpel który gadał ze sprzedawcą ( bo ja nie spikam ) załatwił że napisali że to gift i multik wyszedł mnie niecałe 500 zł. Tyle że gwarancji faktycznie nie mam.

wysłałem zapytanie o cały ten sprzęt do ponad 20tu sklepów i mają jedynie okume black rock, nic więcej... na allegro jest multi revo SX, a mars cast nie znalazłem,

jak macie jakieś dojścia do sklepów z dużym asortymentem, czy też sami taki macie, dajcie znać i pomóżcie,

dzięQs z góry

... a mars cast nie znalazłem...

... a w "złotej rybce" patrzyłeś?

http://www.zlotarybka.com.pl/sportfish-mars-cast-270--3-10g--o_2773.html - sklepu osobiście nie znam, ale kilka osób z forum coś tam już chyba zakupiło...

... revo sx-a powinieneś znaleźć w fishing-mart... na "lewą łapkę" powinien być od ręki...

Edytowane przez maxtip