FidoAngel Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 (edytowane) Który z tych modeli ma najbardziej prawidłowo opisany ciężar rzutowy? Wydają się nie doszacowane ale nie łowiłem a coś na szybko trzeba kupić pod maleństwa jaziowe. Proszę o podpowiedzi. Edytowane 23 Lutego 2013 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Wg mine te dwa dłuższe mają minimum koło 14g. Ja też szukam do "kuruszynek" czegoś i znich zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 (edytowane) Cześć Fido,ja też chodzę za tym kijkiem i nigdy nie mogę go w sklepach zobaczyć, pomacać. Chętnie dowiem się jak to na prawdę z nimi jest. Wszyscy go polecają, ale niewielu miało go w ręce, a tym bardziej łowiło. Slavo Edytowane 23 Lutego 2013 przez Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Miałem 3,05 i sprzedałem. Za długi dolnik- to raz. Ciężar wyrzutu- dolny nieoszacowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Bawilem sie tym 3,05 nie zrobil na mnie wrazenia.Dosc ciezki aczkolwiek w tej cenie polecany.Spotkalem sie z opiniami ze z tych 3 najlepszy jest najkrotszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Mam 2,6 - według mnie do jazi i kleni za szybki - ale to może dlatego, że do "białej" wolę kluski.Ale to BARDZO sympatyczny kij. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Miałem ostatnio w ręce i trochę pomachałem 2,6 i całkiem przyzwoity kijek. Wg. mnie najbardziej udany z tej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzewo Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 iri lucky dł. 2,60 m jest w Krokodylu - Wrocek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Miałem okazję łowić trochę modelem 2,6. Fajnie spasowany, jak już pisał Zanderix jest rzeczywiście dość szybki. Ja akurat używałem go połowu okoni z brzegu. Zarówno z trokiem jak i gumą na główce fajnie przekazywał to co się dzieje na końcu żyłki. Co do ciężaru wyrzutu, to łowiłem pałeczkami 8 gram + gumka lub 2' twisterem/kopytkiem z 7 gramową główką. W tym zakresie bardzo ładnie się ładował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 To skoro IRI Lucky wg Was nie jest kluską (a za takiego go miałem do tej pory) to jakiego kijka użyć na klenie/jazie do mikroprzynęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Ten 3m wg mnie jest kluskowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Ten 3m wg mnie jest kluskowaty. No i dlatego właśnie chciałbym go użyć do połowy jazi, kóre lubią spadać jak są zacięte za skórkę.Jak ma CW 2 do 10g to powinien dobrze miotać mikro wobkami, tak mi się wydaje.... Ale wolałbym, żeby ktoś to rzetelnie potwierdził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Ma ugięcie środkowe i jest bardzo wolny. Dodatkowo CW jest zaniżony. W moim odczuciu ma min 5-14g. Dodatkowo jest nieporęczny (bardzo długi dolnik i ciężki co przy tak małych przynętach jednak ma znaczenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 A mi Lucky właśnie sprawdził się na jaziach łowionych na Odrze w ok Brzegu Dolnego, jak trafiłem na miejscówkę i dobre ich żerowanie to kilka takich z przedziału 40-50cm udało mi się właśnie za skórkę wyholować na WRTę nr 0 przy jednym tylko spadku o ile pamiętam (było to 3 sezony temu), a mam wersję 245cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 A żeby nie był to całkowity offtop to jak w/g ciebie rzeczywista gramatura tego 2,45 wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Tak na mój gust dolne cw ok a górne to do 15gr realnie może obsłużyć, oczywiście sporo zależy od rodzaju przynęty, wobki czy obrotówki inaczej a gumki też inaczej będą giąć kija, jak dla mnie nie jest to kluska (2,45m) ale x-fast też na pewno nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Piotreq, a możesz powiedzieć jaka jest długość dolnika w Twoim egzemplarzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Cały dolnik ma 41cm, korek od uchwytu kołowrotka ma 21cm, według mnie jest on krótki i w moim przypadku sięga mi do zgięcia łokcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek3 Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 a jakie wobki obsługuje dobrze te z najmniejszych ??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 W moim przypadku były to 2,5cm wobki Pawlosa, Bonito, oraz smużaki Wobi też ok 2,5cm, przynajmniej na takie łowiłem okonie i klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi