gutekjelonki Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 (edytowane) Na chwile obecną wykonałem w życiu tylko 2 wobki ale coraz bardziej zaczyna mi się to podobać. W przyszłą zimę planuje trochę poważniej podejść do tematu i zaopatrzyć się w sprzęt i materiały do Lurebuildingu. Te moje dwa wobki były wykonane zupełnie amatorsko ze starych zepsutych spławików z balsy. Niebieski kropkowaniec ma wklejane oko do kotwiczki i do wiązania zestawu natomiast w owadzie już wklejałem cały stelaż. Mam pytanie odnośnie tego owada... Czy gdybym dał szerszy ster to owad miał by większe wychylenia boczne ? Edytowane 6 Lutego 2014 przez gutekjelonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Jak na początek to całkiem nieźle, a co do steru to nie przesadź aby nurt robala z wody nie wyrzucał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Tak jak już pisałem na innym forum, oska/szerszeń bardzo fajny kształt.Co do Twojego pytania, nie musisz dawać szerszego steru, wystarczyłoby obniżyć oczko w dół. W tym woblerze akurat nie masz już takiej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Dzięki za rady, na pewno wykorzystam przy kolejnych skrobankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Zrobiłem jakiegoś "kropka" ale na poprawkę wziąłem kilka rzeczy i tym razem wobek zamiata tak jak chciałem. https://www.youtube.com/watch?v=JACbIecEXnE tu praca kropkahttps://www.youtube.com/watch?v=VkYbXb7UeUc a tu tego oso/szerszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Idziemy do przodu Panie Kolego idziemy nie śpimy tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 (edytowane) Dzisiaj kolejny wobas powstał... nie wiem sam czego to mogła by być imitacja ponieważ improwizowałem Obciążenie podobnie rozmieszczone jak w poprzednim wobku, więc spodziewam się akcji szerokiej akcji ogonkowej. Jak dojdą kolejne warstwy lakieru i zrobię filmik akcji to zamieszczę https://www.youtube.com/watch?v=CwNzlZ7ZHbI jest już filmik Edytowane 1 Marca 2013 przez gutekjelonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 I sprawdzi się ten owad na powolne ściąganie pod prąd na opasce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Tym razem coś większego zrobiłem niż te wcześniejsze. Brak pomysłu na malowanie i wyszedł taki jakiś kropek.A tak śmiga w wannie https://www.youtube.com/watch?v=YVCRCcB722M jak będzie nad wodą to się zobaczy niedługo mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Jak dla mnie to lux malina chodzą fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Jak by go uzbroić hmmm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Jak by go uzbroić hmmm W karabin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Ale jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 hmm wobler z jajem i fajne malowanko , zgaduję że tonący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Aż miło ale klimacik jajowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Tak maluj woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Po dłuższym czasie i jeszcze większym uzależnieniu od jb postanowiłem wziąć się za prawdziwe struganie. Warsztat z dnia na dzień dostaje od mnie coś nowego i praca staje się bardziej komfortowa. Teraz już wiem że wsiąkłem w lurebuilding na dobre, i wcale mnie to nie martwi, bo lubię odkrywać w sobie nowe pasje . Obecnie tylko strugam bo czekam na drut i i poliwęglan ale pierwsze lipowe kształty już są Co do boleniówek to sobie po eksperymentuje sam ze wszystkim, u smużaków tak samo. Pytanie mam tylko co do tego wobka z tymczasowym sterem i stelażem. Macie jakieś rady co do takich wobków ? Chodzi mi głównie o obciążenie aby miał mocno migoczącą pracę ale stabilną, zmienić ster ? Może obciążenie inaczej rozłożyć ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Spróbuj ster bez takiej okrągłej łopatki. Najpierw równoległy, a jeśli nie, to wręcz zwężający się do końca. Powinno Ci się udać. Kolejnym krokiem może być włożenie steru poniżej drutu. Ale to już inny stelaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zastosuję się do twojej rady Pytanie jeszcze mam o kąpiel w caponie. Na ile maczać korpusy np. do boleniówek i w jaki sposób zrobić to w miarę hurtowo. Czy jak woblery są zanurzone w puszcze caponu to muszę to czymś zakrywać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 (...) Pytanie jeszcze mam o kąpiel w caponie. Na ile maczać korpusy np. do boleniówek i w jaki sposób zrobić to w miarę hurtowo.Stara główka np. ze stępionym hakiem za przednie oczko, nitka (do wyciągania) za tylne i plum. Nocne moczenie ( ) jest OK.Czy jak woblery są zanurzone w puszcze caponu to muszę to czymś zakrywać ?Nie, nie musisz. Ale jeśli nie lubisz smrodu i spania w masce, to jednak zamknij A na poważnie, to nitro nie jest obojętny dla zdrowia. Zakryj koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 I wszystko stało się jaśniejsze dzięki za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Żeby wątek nie umierał to wrzucam kilka zdjęć z postępów. Niestety z braku czasu za wiele się u mnie nie dzieje ale staram się jak mogę Nawet dzisiaj z dziećmi na placu zabaw coś tam sobie strugałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Kawał bardzo dobrej ręcznej roboty tu widzę super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Korpusy pierwsza klasa. Czekamy na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Przy okazji może ktoś pomoże.Chodzi o to że nie za bardzo wiem jakie lakiery w sprayu się nadają na wykończenie. Wiem że motipy są w porządku w stosunku do domaluxu tylko jakie te motipy ? są akrylowe i jakieś inne na bazie żywic czy coś w tym stylu, są też jakieś do zderzaków itp. Może ktoś coś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi