Tomek1988 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Witaj, ja używam motipów z samochodem na puszcze A także takich firmy motip:Ten crafts taniej wychodzi bo masz puchę 400ml a nie 200 jak w tych klasycznych motipach, używam też fluo crafts i są spoko. Żaden z powyższych nie gryzie się domaluxem.Pozdrawiam. Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez Tomek1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Kawał dobrej roboty! Żuczek świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Crafts się nie nadaje, długo schnie i potrafi spłynąć z Domaluxem a Hartzlak go masakruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 I znowu rozbieżność zdań Czyli jak rozumiem najlepsze będą akryle ? A co z kolorami typu srebro, platyna, złoto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Słuchaj do malowania sprayem to tylko spraye AKRYLOWE nie żadne tam żywiczne czy smołowe. Inne długo schną, spływają itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Dzięki za podpowiedź, szykują się kolejne wydatki ale najpierw chyba zrobię więcej gotowców pod malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Crafts się nie nadaje, długo schnie i potrafi spłynąć z Domaluxem a Hartzlak go masakruje. Mam spraye fluo crafts i jeszcze mi się nie przydarzyło żeby coś spłynęło po zanurzeniu w domaluxie stąd też polecałem aczkolwiek jak ktoś ma do niego obiekcje to warto wziąć to pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 A co z kolorów metalicznych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Dzisiaj trochę podłubałem w boleniówkach. Pozalewałem ołowiem położyłem szpachlę i niestety na szybko wziąłem się za pierwsze w życiu foliowanie na siatce. Nie jestem wcale zadowolony z efektu ale może inaczej to będzie wyglądać po malowaniu grzbietu, brzucha i po lakierze. Jeszcze jedną boleniówkę tylko obkleję na razie i jak nic nie wyjdzie to odstawie folie na jakiś czas a zaopatrzę się w puchy w końcu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Nie no nie jest źle, nawet dobrze , ale spróbuj z drobniejszą siateczką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 No właśnie błąd że się pośpieszyłem. Dałem siatkę jaką miałem bo wczoraj nie mieli moskitiery w sklepie Następnego nie okleję całościowo tylko na 2 strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Słuchaj do malowania sprayem to tylko spraye AKRYLOWE nie żadne tam żywiczne czy smołowe. Inne długo schną, spływają itp itdTak, a te Twoje akryle to też jakieś tam żywice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Tak, a te Twoje akryle to też jakieś tam żywice. No tak ale tutaj i tak tylko bazujemy na opisie producenta - więc generalnie muszą mieć w nazwie że są akrylowe. No właśnie błąd że się pośpieszyłem. Dałem siatkę jaką miałem bo wczoraj nie mieli moskitiery w sklepie Następnego nie okleję całościowo tylko na 2 strony. Nie no tak naprawdę coraz bardziej mi się to podoba . Koniecznie wstaw fotkę jak go skończysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Dobra dałem w końcu folie na tego nacinańca i nawet jakoś wyszło a z tego co kładłem folię na siatkę to ściągnąłem folie, dociąłem siatkę na równo i dałem z wszystkimi w podkład. Później się go doszlifuje gdzie trzeba i ponownie wsadzi w podkład. Musiałem tak zrobić bo raził mnie w oczy I pytanie : Czy rozcieńczacie podkład typu śnieżka ? Bo przy smużakach zanikają detale i zastanawiam się czy nie rozcieńczyć sobie podkładu na takie drobiazgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Pończochowiec nawet się jakoś uratował od tej folii wszystkie lipówki już czekają na malowanie a dzisiaj zrobiłem kilka projektów kolejnych korpusów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Rozcieńczaj bez zastanowienia ciekawie powychodziły woblery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Ta pończocha bardzo mi się podoba . Pewnie skorzystam z twojego pomysłu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) jak dajesz szpachle do drewna to zwłaszcza przy przednim oczku daj sporo np distalu potem po wyschnięciu nasącz cyjanoakrylem drewno i okolice przedniego oczka oszlifuj i dopiero szpachluj szpachlówka do drewna jest krucha i często bardzo często pęka przy przeginaniu oczka w prawo bądź lewo za to jest lekka i niezmienia pracy woblerów Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez Tomala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Spoko z tym że to do końca nie jest pończocha . Jest to a raczej był, worek z siateczki takiej trochę sztywnej a naklejałem go na woba kropelką zaczynając od grzbietu. Trzeba tylko uważać by siateczka dobrze dolegała do korpusu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Robactwo się zalęgło nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Mały progres u robaków i teścik pływalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Świetne to robactwo. Czekam na końcowy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Nowy projekt i mój mobilny warsztat Na swój kąt sobie nie mogę pozwolić, więc taka skrzyneczka jest dla mnie bardzo wygodna do dłubania mobilnego . Proxxon, farby, folia alu itp. mają miejsce gdzieś w pawlaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Nie wytrzymałem i musiałem jednego cukierka pomalować Niestety wszystko lakierami do paznokci włącznie z bezbarwnym ale to wersja robala przeznaczonego na szybkie testy.Praca https://www.youtube.com/watch?v=3t9s83tussg&list=UU96JTwkQENOjUNRLQxkKkyA&index=1 dodam że bardzo szybkie ściąganie nie powoduje zmiany toru pracy i woblerek ładnie trzyma się pod powierzchnią. W piątek testy bojowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Mam spraye fluo crafts i jeszcze mi się nie przydarzyło żeby coś spłynęło po zanurzeniu w domaluxie stąd też polecałem aczkolwiek jak ktoś ma do niego obiekcje to warto wziąć to pod uwagę.fluo craftsa są akrylowe a metaliczne już nie ...Fajny efekt daje ta naklejona siatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi