gutekjelonki Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Dawno nie zaglądałem ale łowić też trzeba przecież . Jakieś małe stadka robię obecnie i będę kombinował ze wzorami łuski pod folię. Dzisiaj na szybko zrobiłem jeden wzorek i kupiłem jakiś zestaw 13 częściowy za 7zł z marketu... zobaczymy ile to warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Długo to trwało, długo...Ale w końcu są... pierwsze woblery w 100% ukończone i nie amatorsko Jeden to okonek 3 cm wersja tonąca a drugi to trzy centymetrowa pszczółka która także tonie ale dosyć wolno... myślę że w nurcie z kijem w górze będzie ładnie smużyć :cwaniak:Tak pracuje okonek ---->https://www.youtube.com/watch?v=xJUO-gbgPMk&feature=c4-overview&list=UU96JTwkQENOjUNRLQxkKkyAA tak pszczółka ---->https://www.youtube.com/watch?v=cdpdQ-W58G8&list=UU96JTwkQENOjUNRLQxkKkyA Na warsztacie jeszcze zostały 2 boleniówki które ujrzą światło j.pl na dniach oraz kolejna dawka robactwa która się będzie wolno ale starannie malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 I 2 bolenióweczki gotowe na testy jedna jest malowana a druga oklejana alu i pomalowana. To z zielonym grzbietem ma około 13 gram a to drugie koło 15. W tym malowanym niestety musiałem lakierować razem ze sterem bo go wcześniej wkleiłem ale praca nadal jest zadowalająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Pierwsze rybki na swojaki cieszą BARDZO rapka chciała uderzyć podczas sprawdzania pracy pod moimi nogami ale mnie zobaczyła i nura do tyłu. To ja też nura 2 kroki wstecz na pozycję klęczącą i w 3 rzucie siadła. Klenio złapany przez kolegę Rapkę to usunąłem nie spełnia forumowego wymiaru. Edytowane 28 Czerwca 2013 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Bardzo fajne boleniowe , super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Pierwsze zabawy z pactrami i powstała partyjka która pójdzie pod młotek. Jeszcze tylko lakier, stery i testy. Wszystkie powinny być pływające ale to się jeszcze zobaczy jak lakier dojdzie i kotwiczka. I niech ktoś w końcu coś napisze w tym moim marnym wątku, bo nie wiem czy mam robić woblery czy ozdoby na choinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Zdecydowanie zostań przy woblerach całkiem smakowicie się prezentują, klenie już sie oblizują ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Jeszcze tylko stery i stadko będzie gotowe. Szkoda, że mam mało czasu na dłubanie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Super to robactwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 https://www.youtube.com/watch?v=MfswZuny2jM Praca biedroń Ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Jedna baryłka na cito, ale niechlujna Miał być typowy DR jednak trochę przygiąłem ster z racji wyższej racji . Testy wannowe nic nie pokazują, jednak nakręciłem chociaż jak to to chodzi.Widok od góryhttps://www.youtube.com/watch?v=H5mrDZJaB18Widok z pod wodyhttps://www.youtube.com/watch?v=wmohIbkiBG0 I kolejne baryłeczki testowe w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Suuperowe ta twoje wobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Kilka nowych modeli. Każdy pracuje inaczej ze względu na różne ustawienia obciążenia i różne stery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Na warsztacie slimy boleniowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Mały progres boleniówek. Przy okazji zmieniłem nazwę tematu, bo G.J. mało o mnie mówiło 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Zrobię małego OT, ale już dawno chciałem zapytać...Czy gutekjelonki - twórca woblerów, to ten sam gutekjelonki?http://gutekjelonki.deviantart.com/art/CBS-Centralne-biuro-sledcze-259616159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Zrobię małego OT, ale już dawno chciałem zapytać...Czy gutekjelonki - twórca woblerów, to ten sam gutekjelonki?http://gutekjelonki.deviantart.com/art/CBS-Centralne-biuro-sledcze-259616159 Dodałem do ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgadza się, ten sam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Masz talent.Z przyjemnością obejrzałem, to co udało mi się znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Tu jest jeszcze kilka http://gutekjelonki.digart.pl/digarty/ Czy to jest talent to nie wiem. Wiele lat ćwiczyłem zanim doszedłem do tego poziomu (chodzi o cieniowanie długopisem). Obecnie w głowie pomysłów wiele, a czasu niestety brak na wszystko. Rysowanie, modelarstwo odstawiłem na rzecz woblerozy, ale z małym doświadczeniem będę szczęśliwym emerytem... o ile mi nasza "zielona wyspa" pomoże finansowo na starość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Powiem tak:Co do talentu trudno się wypowiadać, jednemu się podoba, innemu mniej. Jestem od dziś cichym fanem Twoich digartów, coby wątpliwości nie było Natomiast masz świetny warsztat a tego zwykły talent nie zapewnia, potrzeba długich ćwiczeń by to osiągnąć. Przy woblerkach widać sporo eksperymentów i jeśli ktoś zechce przejrzeć cały wątek, zobaczy, jak szybki postęp można osiągnąć. A przy tym otwartość "konstruktora", pokazywanie ze szczegółami rozlokowania obciążenia - bardzo wyróżniasz się. Że umiesz przyłożyć się w celu osiągnięcia odpowiedniego warsztatu, to już wcześniej udowodniłeś. W "lure" możesz osiągnąć, co tylko sobie zamarzysz. Z niecierpliwością czekam na więcej.PSPoprzeczka niestety idzie w górę J. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Cóż... Nie ukrywam, że to dzięki innym woblero-maniakom poczyniłem pewne postępy. W ciągu jednego roku nauczyłem się sporo ciekawych rzeczy a i swój warsztat ciągle rozbudowuje. Wątki autorskie śledzę bardzo dokładnie i czerpie z nich pewne inspiracje. Mój wątek jest otwarty. Niech inni również się uczą na podstawie moich doświadczeń, ale też i błędów.Wysoka poprzeczka jest na tym forum bardzo wysoko i minie jeszcze sporo czasu, nim ją przeskoczę.ps. będę się starał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Co to za siateczka ? Gdzie ją pozyskujesz? fajny efekt łuski :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Ta siateczka to tiul. Biały pozyskałem od dobrego kolegi, a czerwony zamówiłem na allegro. Mam jeszcze taki fajny welon ślubny do robienia łuski sprayem. Zdjęcia pękatych woblerków powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Blisko, coraz bliżej...Jeszcze ze 2 warstwy lakieru oraz stery i "Gutki" będą gotowe. Całą okazałość pokaże w całości jak będą skończone i porobię zdjęcia na słoneczku.Bardzo ciekawie wyszła linia boczna nad którą pomyślałem w trakcie oklejania. Przy mojej technice łuski, to robota na 2 minuty, a efekt dość ciekawy. Jedynie muszę się jeszcze podciągnąć we frezowaniu otworów na oczy, bo to mi nie wychodzi za dobrze i unikam tego.Jestem zadowolony także z tego, że przy 7,5cm długości oraz 7 mm szerokości (gołego woblera), udało mi się uzyskać dość sporą masę. 2 z nich będą ważyły koło 16 gram bez kotwiczek. Kolejne trochę mniej.Już się nie mogę doczekać maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi