Skocz do zawartości

Czym polakierować blank?

kesur

Rekomendowane odpowiedzi

A ja bym zrobil ta czesc laczenia w macie (zeszlifowal stary lakier wodnym papierem) a jesli ew byla by duza roznica - strate uzupelnil grafitem i dal ponizej omotke cos w desen kijka ;) Jak sie dwie czesci zlaczy nie bedzie widac laczenia przez dolna omotke ;)

Cd orka ma takie blanki ktore sa lakierowane a laczenie jest w macie wtedy ladnie wychodzi z omotka.

To taka opcja by nie niszczyc kijka jesli gra

Pozdrawiam

Po ''zdjęciu'' tego lakieru złącze może ''klikać'' wtedy trzeba by było usunąć lakier około 1-1,5cm poniżej miejsca gdy łaczę jest ściśnięte na max. Często te setne cześci milimetra lakieru robią taką różnicę,że część szczytowa (żeńska) na chodzi na męską trochę głębiej ;) .Jak nie chce Ci się z tym zbytnio bawić to wypełń ubytek (po odtłuszczeniu) cienką warstwą żywicy epoksydowej (bezbarwnej,np: poxipol) i po 24 godzinach przeszliuj to miejsce delikatnie papierem od 800 do 2000 i po sprawie.

Dzieki za odpowiedzi. Szczerze to bałem się troche że coś się może stać z racji braku lakieru w tym miejscu i to był główny powód szukania rozwiązania...ale z drugiej strony mam ultralajta ze spigotem, gołym i dostaje ostro w d... I nic się nie dzieję. Więc chyba odpuszcze☺

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

• 8 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...

Witam.

Mam jakieś odpryski lakieru na zielonym blanku Winstona Boron w okolicy złącza.

Czy orientuje sie ktos z Was Szanowni koledzy, jaki moze byc oryginalny kod koloru lakieru (farby) w winstonowskich Boronach?

Odpryski są niewielkie ale do grafitu blanku.

Chętnie dowiem sie też o kod koloru nici ktore są przy oryginalnie zbrojonych omotkach.

Jezeli ktos sie orientuje w tym temacie i zechciałby podzielić sie jakimiś danymi co zastosować, bede bardzo wdzięczny.

Dziękuje z góry i pozdrawiam.

A.P.

Nieeeee. Piotrek.

Muszę wymienić dwa strippingi i chce aby kolor byl najlepiej oryginalny, dlatego pytałem o kod koloru nici.

W mieszalni lakierów też rzucają mi katalogi i .... wybierz sobie. A człowiek im wiecej patrzy tym bardziej głupieje co do wyboru. Najlepiej znać kod i wtedy mozna ryzykować. :)

Myślisz że w oryginalnym blanku pod lakierem jest farba? Czy jest to raczej barwiony lakier czyli tzw. bejca?

Kolor dla przykładu masz niżej na fotce.

______

post-58042-0-15563200-1484569640_thumb.jpg

post-58042-0-63021600-1484569650_thumb.jpg

Raczej bezbarwny. Strukturę widać zdecydowanie. :)

Zgadzam się z kolegą .Mam kilka blanków i wszystkie kolory są w strukturze blanku .Blanki malowane tylko lakierem przezroczystym .Bardzo ciężko pomalować odpryski to nie jak w samochodzie szpachla i malowanie ..

• Like 1

Ubytki (rysa i odprysk) są na łączu wiec struktury i tak nie ma tam żadnej. Kwestia zalania tej niby "dziury". :)

Piotrek.

Próbowałeś mieszać jakas farbę samochodową z lakierem poliuretanowym?

Moze trafiłby w kolor i podmalował (wypełnił) te ubytki?

Ewent. czym zabarwić przeźroczystą żywicę Epoxy aby tym to zalać?

_________

Edytowane przez trout master

• 5 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...