woblerek48 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 witam Jak polakierujesz zmieni się wymiar i będzie bardzo ciasno wchodzić lub nie wejdzie .To normalne że lakier ma jakąś grubość.Możesz potem dotrzeć papierkiem 1000 lub 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Piotrek, wez sobie zalatw paste polerska od jakiegos kumpla lakiernika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Tak to wyglada szerokie na 3mm dlugie na 6mm Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zandi21 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Zastanawiam się czy do twojej potrzeby nie wystarczył by grafit w sprayu taki który używają zawodnicy lowiacy na tyczke jeśli zależy Ci na wypełnieniu rys i dobrym trzymaniu elementów a nie kolorze ? Edytowane 20 Stycznia 2016 przez Zandi21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacziega Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 A ja bym zrobil ta czesc laczenia w macie (zeszlifowal stary lakier wodnym papierem) a jesli ew byla by duza roznica - strate uzupelnil grafitem i dal ponizej omotke cos w desen kijka Jak sie dwie czesci zlaczy nie bedzie widac laczenia przez dolna omotke Cd orka ma takie blanki ktore sa lakierowane a laczenie jest w macie wtedy ladnie wychodzi z omotka. To taka opcja by nie niszczyc kijka jesli gra Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Po ''zdjęciu'' tego lakieru złącze może ''klikać'' wtedy trzeba by było usunąć lakier około 1-1,5cm poniżej miejsca gdy łaczę jest ściśnięte na max. Często te setne cześci milimetra lakieru robią taką różnicę,że część szczytowa (żeńska) na chodzi na męską trochę głębiej .Jak nie chce Ci się z tym zbytnio bawić to wypełń ubytek (po odtłuszczeniu) cienką warstwą żywicy epoksydowej (bezbarwnej,np: poxipol) i po 24 godzinach przeszliuj to miejsce delikatnie papierem od 800 do 2000 i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Dzieki za odpowiedzi. Szczerze to bałem się troche że coś się może stać z racji braku lakieru w tym miejscu i to był główny powód szukania rozwiązania...ale z drugiej strony mam ultralajta ze spigotem, gołym i dostaje ostro w d... I nic się nie dzieję. Więc chyba odpuszcze☺ Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 koledzy czy do blanku używamy tego samego lakieru co do omotek? chce wcierkę zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 koledzy czy do blanku używamy tego samego lakieru co do omotek? chce wcierkę zrobic. Uzywalem tego samego jak do omotek, bez problemu daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Witam. Mam jakieś odpryski lakieru na zielonym blanku Winstona Boron w okolicy złącza. Czy orientuje sie ktos z Was Szanowni koledzy, jaki moze byc oryginalny kod koloru lakieru (farby) w winstonowskich Boronach?Odpryski są niewielkie ale do grafitu blanku. Chętnie dowiem sie też o kod koloru nici ktore są przy oryginalnie zbrojonych omotkach. Jezeli ktos sie orientuje w tym temacie i zechciałby podzielić sie jakimiś danymi co zastosować, bede bardzo wdzięczny. Dziękuje z góry i pozdrawiam. A.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Hej po lakier to proponuję udać się do mieszalni i odbierzesz .nić z powodzeniem możesz odzyskać że starej omotki ,chyba ze potrzebujesz na cały kij to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Nieeeee. Piotrek. Muszę wymienić dwa strippingi i chce aby kolor byl najlepiej oryginalny, dlatego pytałem o kod koloru nici. W mieszalni lakierów też rzucają mi katalogi i .... wybierz sobie. A człowiek im wiecej patrzy tym bardziej głupieje co do wyboru. Najlepiej znać kod i wtedy mozna ryzykować. Myślisz że w oryginalnym blanku pod lakierem jest farba? Czy jest to raczej barwiony lakier czyli tzw. bejca? Kolor dla przykładu masz niżej na fotce.______ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 To zmień mieszalnie ja mam taką gdzie wykonuje natrysk próbny, raczej to będzie bezbarwny barwiony nie wiem bo nie widzę czy widać strukturę grafitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Raczej bezbarwny. Strukturę widać zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Raczej bezbarwny. Strukturę widać zdecydowanie. Zgadzam się z kolegą .Mam kilka blanków i wszystkie kolory są w strukturze blanku .Blanki malowane tylko lakierem przezroczystym .Bardzo ciężko pomalować odpryski to nie jak w samochodzie szpachla i malowanie .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Ubytki (rysa i odprysk) są na łączu wiec struktury i tak nie ma tam żadnej. Kwestia zalania tej niby "dziury". Piotrek. Próbowałeś mieszać jakas farbę samochodową z lakierem poliuretanowym?Moze trafiłby w kolor i podmalował (wypełnił) te ubytki?Ewent. czym zabarwić przeźroczystą żywicę Epoxy aby tym to zalać?_________ Edytowane 18 Stycznia 2017 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Ja robie samochodowym i wychodzi ok, robiłem tak talony, cd , batsona zielonego i sladu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Dzięki. Piotrek. Odezwę sie na priv jak coś. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKUL Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Czy ktos zna konkretnego lakiernika, ktory polakieruje blank ? Bede wdzieczny na namiar. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Z czystym sumieniem polecam kolegę @filser. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Ewentualnie Fishing Art Krakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Fishingrod Wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 (edytowane) A jak wyglada kwestia samodzielnego lakierowania blanku?Jakim lakier jest do tego potrzebny? Edytowane 19 Czerwca 2017 przez sarenkazaglady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Poliuretan i dodać uelastyczniacz i będzie elegancko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi