universo Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Poliuretan i dodać uelastyczniacz i będzie elegancko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Jakies konkretne lakiery masz na mysli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Samochodowe, malowanie aerografem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 w każdej pracownie bez problemu powinni ci polakierować blank tylko trzeba $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 w każdej pracownie bez problemu powinni ci polakierować blank tylko trzeba $ Raczej nie we wszystkich lakieruja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Przygotuj blank do lakierowania (odtłuść).Rozrób lakier do omotek .Ja nakładam rozrobiony lakier na kawałek ścierki do naczyń ,tej z cienkiej gąbki i przeciągam równomiernie wzdłuż blanku.Dość konkretnie ale z wyczuciem trzeba zacisnąć gąbkę aby pozostawić jak najcieńszą warstwę.Na drugi dzień powtarzam zabieg.Jeśli trzeba to można i trzeci raz powtórzyć.Mam wędki z przed dwóch trzech lat i nic się z powłoką nie dzieje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Czy robiac to lakierem do omotek rozgrzewasz ten lakier czy na gesto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Wszystko wydaje się być bardzo proste a ja myślę ze nie jest tak do końca co gdy chcemy uzyskać jakiś kolor fabryczny transparentny, co w przypadku blanków wersji travel gdzie jest 4 do 7 złącz i tu juz każda setna milimetra się liczy, to samo tyczy się blanku gdzie oryginalnie jest goły grafit złącza już są na styk i kolejne warstwy lakieru spowodują pogrubienie i lipa nie żebym się uważał za jakiegoś pachowca bo człowiek cały czas się uczy ale troche już temat poznałem .kolejnym problemem jest to ze węgiel nie chłonie lakieru i tu trzeba użyć odpowiedni podkład jak i lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Opisałem jedynie swoje doświadczenia, nie stosuję koloru. Problem ewentualnych złącz przy travelach ,jest banalny.Każdy myślący zdaje sobie z tego sprawę i wystarczy odciąć element złącza od lakierowanego odcinka nawijając taśmę,którą zdejmuję zraz po wtarciu lakieru.To jest mój sposób na swój własny użytek.Jeśli ktoś chce inny kolor transparentny,powinien oczywiście skorzystać z usług profesjonalnych. Czy robiac to lakierem do omotek rozgrzewasz ten lakier czy na gesto?Do lakieru daję kroplę lub kilka spirytusu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Przygotuj blank do lakierowania (odtłuść).Rozrób lakier do omotek .Ja nakładam rozrobiony lakier na kawałek ścierki do naczyń ,tej z cienkiej gąbki i przeciągam równomiernie wzdłuż blanku.Dość konkretnie ale z wyczuciem trzeba zacisnąć gąbkę aby pozostawić jak najcieńszą warstwę.Na drugi dzień powtarzam zabieg.Jeśli trzeba to można i trzeci raz powtórzyć.Mam wędki z przed dwóch trzech lat i nic się z powłoką nie dzieje. Potwierdzam, najlepszy sposób. Też go stosuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 A jaki lakier do omotek (marka) Panowie polecacie? Ktorego uzywacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 A jaki lakier do omotek (marka) Panowie polecacie? Ktorego uzywacie? ThreadMaster Roddancer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 ThreadMaster Roddancer Omotki robisz na tym "szybszym" (TreadMaster High Build) czy na wolniejszym (Lite)???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Omotki robisz na tym "szybszym" (TreadMaster High Build) czy na wolniejszym (Lite)???? Lite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 OK. Dziękuję.Kupię na próbę i zobaczymy jak na tym się pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Panowie mam do polakierowania kawałek blanku w miejscu gdzie znajdował się uchwyt na przynętę (został zdjęty). Proszę o podlinkowanie najmniejszej możliwej do zakupu ilości odpowiedniego do tego lakieru bezbarwnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Panowie mam do polakierowania kawałek blanku w miejscu gdzie znajdował się uchwyt na przynętę (został zdjęty). Proszę o podlinkowanie najmniejszej możliwej do zakupu ilości odpowiedniego do tego lakieru bezbarwnego.To może lakier do omotke wystarczy? Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 To może lakier do omotke wystarczy? Pozdrawiam, Tomasz eS Na stronach pracowni widzę małe saszetki lakieru do omotek za 20 zł + przesyłka. Rozumiem, że taniej się nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Jak chcesz małą ilość lakieru (żywicy) do omotek to mogę ci odsprzedać. Oczywiście przeźroczysta jak woda. Pisz na priv. Na pewno taniej niż w/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Ok, thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Maciek zapytaj Bogdana @tymofa kto mu składa kije w Szczecinie, zrobi Ci tą omotke za 10zł beż żadnych wysyłek itd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Cześć wszystkim! Mam pytanie co do blanków w kolorze metalicznym niebieskim. Mam projekt wędki i do niego właśnie poszukuję blanku w kolorze metalicznym niebieskim, coś takiego jak StC Legend Tournament lub MHX Metallic Color Series. Nie chciałbym wydawać fortuny na blank, dlatego raczej StC odpada, MHX byłby bardzo w porządku, tylko jest w jednym składzie, a ten kij raczej przewiduję jako 2-skład. Jeżeli nic nie znajdę to wtedy wezmę tego MHX.Czy jest jakaś alternatywa na rynku?Dodam, że chodzi mi o kij 12lb, dł. 6'6''-7'2'', akcja fast. Dzięki za pomoc i pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gończy Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 http://www.fishingart.pl/ Pomaluje Ci na dowolny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Z tego co kojarzę to również w BB Custom Rods jest opcja malowania,blanków uchwytów i generalnie wszystkiego.jak to cenowo wychodzi nie wiem,trzeba by pytac u zródła.Opcja budżetowa to już raczej nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 ..jeśli zależy ci na niskim budżecie zamów lakier w jakiejś dobrej "mieszalni" nie zapomnij zażyczyć sobie dodatku uelastyczniającego coby lakier nie pękał. Ten na zdjęciu jest własnie kolorem o który Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi