Skocz do zawartości

Czym polakierować blank?

kesur

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, nabyłem bardzo fajny kij na blanku CD Sunrise. Niestety, kij zbrojony przez „stara szkołę stołecznej pracowni” i nie za bardzo mi się podoba. Dodatkowo ma jeszcze błąd w opisie modelu i parametrów... Chciałbym go przezbroic na 1-stopkowe lżejsze przelotki, inny dolnik, usunąć wyplatanki itp. Ogólnie przezbroic cały kij. Nie mniej chciałbym zachować jak najbardziej realny kolor blanku Sunrise. Kto i gdzie może się podjąć polakierowana blanku po demontażu (sam go rozbroje), aby wyglądał jak w oryginale? Nadmienię, ze jest tam przezroczysty lakier (widać pod nim strukturę węgla) z brązowo-złotym (bursztynowym) zabarwieniem, jak poniżej.

Edytowane przez Żbiku

• 4 miesiące temu...

Takie szybkie pytanko. Dolnik spinningu morskiego cw 300g. Jedna przelotka nie była w osi więc postanowiłem ją wyciąć. Niestety lakier odszedł razem z farbą. Jaką farbą to pomalować żeby nie rzucało się w oczy? po zewnętrznej dalej podjadę omotką, ale w środku pomiędzy nóżkami będzie kupa trochę. Czy matowy spray do wyprawek w autach wystarczy?

post-67477-0-83072000-1574182891_thumb.jpg

Edytowane przez lesnydzik

• 9 miesięcy temu...

Witam

Mam stara wedke spinningowa ktora jest mocno poobdzierana chcialbym zdjac stary lakier i polozyc cos nowego , moze macie jakies propozycje.

Ja poszedłem kiedyś do Sikkens (tam gdzie samochodowe dobierają) zrobili idealny kolorek do Extreme, dodali do tego jakiegoś "flex" żeby przy zgięciach nie pękało. To wszystko nabili do spraya .....wędka jak nowa  :good:

• Like 2

• 5 miesięcy temu...

Cześć,

mam do Was kolejne pytanie, kupiłem blank MHX który jest "goły" niepolakierowany. 

Czy warto w ogóle lakierować wędkę? 

Jeśli tak to czym? Czytałem również o opcji "nacierania" blanku bardzo cienką warstwą żywicy.. Jeśli żywica lepsza to czy można do tego zastosować Epidian 5 + PAC ?

pozdrawiam i dziękuję za ewentualne podpowiedzi. 

Cześć,

mam do Was kolejne pytanie, kupiłem blank MHX który jest "goły" niepolakierowany. 

Czy warto w ogóle lakierować wędkę? 

Jeśli tak to czym? Czytałem również o opcji "nacierania" blanku bardzo cienką warstwą żywicy.. Jeśli żywica lepsza to czy można do tego zastosować Epidian 5 + PAC ?

pozdrawiam i dziękuję za ewentualne podpowiedzi. 

MHX goły? to musiał go ktoś szlifować bo normalnie są w lakierze bezbarwnym matowym.

• 10 miesięcy temu...