Gibons Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 moja ulubiona okoniówka to konger paladin river raid spin 274/2-14g . łowię nia zarówno z łódki jak i z brzegu.kiedyś miałem jeszcze tango 270/1-10 też fajna byłaPaladin- bardzo fajna weka, tylko jak na taką cenę mogła by być trochę lepiej wykonana...Shimano Catana super sensitive 270 ML od 3 do 15 g jest fajną okoniówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_bass Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Witam, Moja wymarzona okoniówka to PHENIX KARABELA FX 803-2, długości 2,44 cm, moc 4-10 lb, c.w. 4-14g, którą łowiłem w poprzednim sezonie i będę nadal nią łowił.To wymarzony kijek pod pasiaczki, który posiada szczytową akcję o pracy parabolicznej, bardzo lekka o dużym zapasie mocy. Kijek wykonany pod moje zamówienie w pracowni Pana Z.Kawalca - po prostu rewelacja. Idealnie trzymający rybki, z uwagi na pracę paraboliczną w duecie z plecionką 0,08 tworzy ideał na okonie...i nie tylko.Obecnie posiadam już 4 kijki na blanku PHENIX i uważam, że są rewelacyjne, nie żałuję zakupu a w przyszłości kolejne moje wędki będą na pewno na blanku PHENIXA.Bardzo polecam. 100% zadowolenia i myślę, że o to chodzi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 (edytowane) MHX Gabriela - S871-2-MHX zdjęcia przykładowych ugięć pod obciążeniem 1. 65g, 2. 85g, 3. 118g Właśnie zbroję podobnego Phenix-a tylko model Karabela FX793-2 długość 236 cm, c.w. 5-14g, moc 4-10 lb faktycznie fajny kijek po okonka. Edytowane 12 Marca 2013 przez Zdzisław Czekała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 sorry, ale czasami naprawde trudno sie oprzec ale kogo obchodza trzy miejsca po przecinku? czy ugiecie byloby wyraznie inne i widoczne przy obciazeniu 3.025 i 2.999 grama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 sorry, ale czasami naprawde trudno sie oprzec ale kogo obchodza trzy miejsca po przecinku? czy ugiecie byloby wyraznie inne i widoczne przy obciazeniu 3.025 i 2.999 grama? Sądzę, że wklepał w klawisze tyle, ile wyświetlił wyświetlacz wagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Mam Fenwicka River Runner do 5g i jestem bardzo zadowolony, nie wiem czy mogę znaleźć coś jeszcze lepszego, ten zaspokaja w 100% moje potrzeby Na wspomnienia lata mnie wzięło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Sądzę, że wklepał w klawisze tyle, ile wyświetlił wyświetlacz wagi ja tez tak mysle, ale nie sadze, zeby podawanie 'parametrow obciazenia blanku', z trzema miejscami po przecinku, robilo jakikolwiek sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 A tak so bie przypomniałem o St.Croix Panfish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 st.croix panfish? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 (edytowane) Parametrami odpowiadają naszym okoniowym a jak z walorami faktycznymi?Kiedyś Sławek wspominał o nich. Jeszcze jako o nowości. Edytowane 12 Marca 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 rozumiem, nie mam zbyt duzo do wniesienia, w tym, temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 (edytowane) @ Zdzisław Czekała, Archanioł Gabriel: Wysmakowany patyk Rzadko zdarza się, aby ktoś montował ten uchwyt godnie z założeniem producenta. Też tak mam i jest cacy Edytowane 12 Marca 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 MHX Gabriela - S871-2-MHX zdjęcia przykładowych ugięć pod obciążeniem 1. 65g, 2. 85g, 3. 118g najpierw pod obciążeniem 65g, następnie 85g, a ostatecznie 118. nie żadne trzy miejsca po przecinku. no chyba, że ja również nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Już nie moge doczekać sie kiedy zejdzie lód - wtedy napisze cos wiecej.@Dienekes masz racje -chodzi o numeracje zdjęć -ale czytanie ze zrozumieniem jako obowiązkowe wprowadzili dopiero ostatnimi czasy w gimnazjum Nie wszyscy mieli przyjemnośc doświadczyć darów współczesnje edkacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 najpierw pod obciążeniem 65g, następnie 85g, a ostatecznie 118. nie żadne trzy miejsca po przecinku. no chyba, że ja również nie rozumiem.Dobrze zrozumiałeś, ja też tak zrozumiałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 @Dienekes masz racje -chodzi o numeracje zdjęć Edytowałem posta, ale tak właśnie to odebrałem. Raz jeszcze gratki za patyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 ja tez zrozumiałem dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Sorry za zamieszanie dokładnie zdjęcie 1. 65g, zdjęcie 2. 85g, zdjęcie 3. 118g coś mi się wydaje, że przy obciążeniu 3,118g patyczek pewnie by się tak nie poddał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 w takim razie, ja przepraszam za zrobienie zamieszania, najprawdopodobniej, wynikajace z przywileju edukacji starszej daty ... coś mi się wydaje, że przy obciążeniu 3,118g patyczek pewnie by się tak nie poddał. kto go tam wie skoro ma podane cw. 5.3 grama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Tak się rozglądam za jakimś kijkiem i sam nie wiem na co się zdecydować. Kijek ma typowo służyć do połowu okoni na paprochy jak i gumy do 4-5 cm na główkach 4 max 5 gramy. Okazyjnie do przejścia się za jaziem / kleniem. Zastanawiam się nad Robinson Diaflex perch. Jednak szczerze to wolał bym chyba coś bez wklejanki. Kijek z pracowni raczej odpada ze względu na cenę. Macie coś ciekawego na oku co możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiu7 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 NAJLEPSZA O NAJ AKCJI I NIEDROGA OKONIÓWKA TO... SHIMANO CATANA - polecam tą serię wędek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Zapomniałem dodać, że interesują mnie wędki nie krótsze niż 2,70. Co do Catany to jest to chyba tzw "krowi ogon" a wolał bym coś szybszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 w tej długości Catana to fatalny wobór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 W moim przypadku była to Catana BX 240cm do 20gr wybór hmm na szybko i na lekko miało być, głównie okoń i białoryb na spina, po kilku sezonach korek zaczął się wyraźnie kruszyć, lekko obluzował się uchwyt kołowrotka, co do akcji kija to faktycznie krowi ogon, ma to wady i zalety ogólnie kij mi nie podszedł zdecydowanie i służy już innemu wędkarzowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi