Skocz do zawartości

Plecionki Sufix

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

witam. dawno tu nie bylem,ale od razu temat o ktorym myslalem... niestety podjalem decyzje o kupnie sufix matrix pro o mocy 10 funtow bez zadnych konsultacji. i szczerze to nie wiem o co chodzi z tym sufix-em bo zylki robi ok ale ta plecionka to po prostu ladnie zapakowane g..no. niby gladka,nie traci koloru jak PP, ale coz rwie sie jak stara nitka. zdecydowanie nie polecam

• 8 lat później...

Kupiłem kiedyś w Decathlonie Sufix Performance Fuse 11 Lb za jakieś śmieszne 20zł na wyprzedaży i powiem tak, szkoda tych 20zł w przypadku tej plecionki. Płaska jak nić dentystyczna, kolor odbarwił się po paru wyjazdach i zaczęła się strasznie strzępić.Ogólnie poleciała do kosza.

Nie długo wyjeżdzam do Polski i zamierzam kupić plecionkę.

Jakie są najcieńsze plecionki Sufiksa jeśli chodzi o jakość.

Czy warto inwestować pieniądze w plecionkę tej firmy o średnicy 0.10 mm. ??

Jak sądzicie??

Najciensza to sufix nanobraid 0,04mm mega cienka, chyba nawet ciensza niz techron 0,03mm (mam obie). Jakosc tez spoko.

Z plecionek Sufixa przerobiłem chyba wszyskie i za najlepsze uważam Nanobraid (do XUL),bliźniaczą Performance Pro 8 (do UL-ML) oraz dosyć już znaną 832 (do M-MH),dwie pierwsze charakteryzują się bardzo dużą miękkością i niezłą wytrzymałością nawet przy bardzo intensywnym użytkowaniu,ostatniej ze względu na dużą wytrzymałość i większą sztywność używam do cięższych zadań.

• Like 1

• 1 rok później...

Z plecionek Sufixa przerobiłem chyba wszyskie i za najlepsze uważam Nanobraid (do XUL),bliźniaczą Performance Pro 8 (do UL-ML) oraz dosyć już znaną 832 (do M-MH),dwie pierwsze charakteryzują się bardzo dużą miękkością i niezłą wytrzymałością nawet przy bardzo intensywnym użytkowaniu,ostatniej ze względu na dużą wytrzymałość i większą sztywność używam do cięższych zadań.

Interesuje mnie ta linka nanobraid - jak sprawuje się po dłuższym okresie użytkowania?

• 2 lata później...

Powitać :)

...Odgrzeję kotleta. Panowie, czy na opakowaniu plecionki "Sufix thermofuse" oznaczenie "Digital Y6" znaczy że jest to plecionka 6-splotować której proces splatania jest jakoś cyfrowo kontrolowany czy to zgrabnie wprowadzający klienta w błąd marketingowy bełkot ?