sTruTTer Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Witam! Mam pytanie co do ryb w poznaniu i okolicach a dokładniej chodzi o to gdzie ich szukać? jeśli zna ktoś jakieś fajne miejsca/zbiorniki to byłbym wdzięczny za podzielenie się wiedzą Dodam ,że głównie interesują mnie drapieżniki z góry dzienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemba Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 W okolicy Poznania łowiłem jakiś czas temu gdy mieszkałem w internacie, teraz zaglądam tam niezmiernie rzadko. Ze swoich doświadczeń mogę polecić Wartę w okolicy Biedruska i Bolechowa. Masz tam most nad Wartą, który umożliwia ewentualne przejście na drugą stronę rzeki. Łowiłem najczęściej od strony Bolechowa zostawiając samochód w wiosce. Wystarczyło tylko polną dróżką zejść ze skarpy do rzeki i do dyspozycji kilkanaście główek. Główny cel połowu to bolenie i szczupaki. Drugim miejscem godnym odwiedzenia jest okolica Puszczykowa – Rogalinka. Zdarzają oprócz szczupaków i boleni całkiem ładne klenie. Ostatnio słyszałem że ktoś połowił sumy i może być tłok nad wodą zwłaszcza w weekendy. Napisz gdzie się wybrałeś i co połowiłeś. Na forum jest kilka osób z Poznania to z pewności się odezwą i podpowiedzą gdzie łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sTruTTer Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 ok, dzięki Myśle, że sprobuje tam szczęścia na początku września O połowach oczywiście napisze a tak swoją drogą, jakie przynęty się tam najlepiej sprawdzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnum666 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 A propos wędkowania w okolicach Poznania!Co o tej porze roku robią poznańscy wędkarze? Może ktoś podzieli się informacjami o ciekawych łowiskach w tej okolicy?Ja mam swoje dwa ulubione zbiorniki. Jezioro Rosnowskie przed Stęszewem i Bytyńskie. W tym roku próbowałem również szukać sandaczy w jeziorze Strykowskim, niestety z marnym skutkiem. Może dlatego, że nie znam w ogóle tej wody i kierowałem się wskazówkami Tubylców. Kilka tygodni później widziałem w TV, że straż rybacka znalazła sieci kłusoli wypełnione po brzegi sandałami a więc moi ulubieńcy są w tym jeziorku, a przynajmniej byli . W nadchodzącym sezonie planuje sprawdzić się na innych wodach. Ktoś zna jakieś ciekawe wody z sandałami, najlepiej takie łowiska na których można wypożyczyć łódeczkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Witam serdecznie , Czy polecacie jakieś fajne jeziorka pod spinning (okoń , szczupak) w powiecie poznańskim ? Pzw lub dzierżawione Zastanawiam się czy wykupić pozwolenia na pzw czy się nie opłaca już do końca roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Kierskie Małe, całkiem spoko można trafić i ładnego szczupaka i fajnego okonia, najlepiej z łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Kierskie Małe, całkiem spoko można trafić i ładnego szczupaka i fajnego okonia, najlepiej z łódki.Odkopię nieco-bywał ktoś ostatnio?Tak mnie naszło,może w sobotę na parę godzin podjadę.Te łódki które można wypożyczyć możliwe?Elektryka chcę zabrać.Dzięki z góry,pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Łódki bardzo różne, ale pływająTeż plywalem na elektryku, od maja nie byłem, także nie wiem jak teraz wygląda sytuacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Kierskie małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Odkopię nieco-bywał ktoś ostatnio?Tak mnie naszło,może w sobotę na parę godzin podjadę.Te łódki które można wypożyczyć możliwe?Elektryka chcę zabrać.Dzięki z góry,pozdrawiam odkopię odkopany temat.Myśle czy by w weekend nad kierskie małe nie skoczyć. Ktoś ostatnio tam był? Warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 22 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2024 WitamMamy w Wielkopolsce jakieś rybne łowiska?Szczupaki, sandacze, okonie, sumki....Wypad rodzinny rekreacyjny.Byłem z rodziną kilka razy na wodach miejscowych - PZW Kalisz i wyniki były tragiczne.Nie chciałbym łazić z całą rodziną brzegiem rzeki Warty przez krzaki [emoji16] Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2024 ja wędkuje od dwóch lat na jeziorze Gackim jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub.dębski Opublikowano 24 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2024 Jezioro Powidzkie? Z brzegu też da się połowić, chyba że szukasz 100+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 24 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2024 Jezioro Powidzkie? Z brzegu też da się połowić, chyba że szukasz 100+Metr to metr, ale wybrzydzał nie będę [emoji4] Myślę, że w tym roku uda się zakupić jakieś pływadło to będą w moim zasięgu [emoji16] Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiekk Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Hej !Zaczynam łowić w Poznaniu. Nie chce zakładać nowego tematu.. Jest ktoś kto chciałby przejść się na np spining? Jakie jeziora polecacie w okolicach Poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi