Skocz do zawartości

Poznań i okolice - gdzie te ryby? - fajne łowiska

sTruTTer

Rekomendowane odpowiedzi

W okolicy Poznania łowiłem jakiś czas temu gdy mieszkałem w internacie, teraz zaglądam tam niezmiernie rzadko. Ze swoich doświadczeń mogę polecić Wartę w okolicy Biedruska i Bolechowa. Masz tam most nad Wartą, który umożliwia ewentualne przejście na drugą stronę rzeki. Łowiłem najczęściej od strony Bolechowa zostawiając samochód w wiosce. Wystarczyło tylko polną dróżką zejść ze skarpy do rzeki i do dyspozycji kilkanaście główek. Główny cel połowu to bolenie i szczupaki. Drugim miejscem godnym odwiedzenia jest okolica Puszczykowa – Rogalinka. Zdarzają oprócz szczupaków i boleni całkiem ładne klenie. Ostatnio słyszałem że ktoś połowił sumy i może być tłok nad wodą zwłaszcza w weekendy. Napisz gdzie się wybrałeś i co połowiłeś. Na forum jest kilka osób z Poznania to z pewności się odezwą i podpowiedzą gdzie łowić.

• 4 miesiące temu...

A propos wędkowania w okolicach Poznania!

Co o tej porze roku robią poznańscy wędkarze?

Może ktoś podzieli się informacjami o ciekawych łowiskach w tej okolicy?

Ja mam swoje dwa ulubione zbiorniki. Jezioro Rosnowskie przed Stęszewem i Bytyńskie.

W tym roku próbowałem również szukać sandaczy w jeziorze Strykowskim, niestety z marnym skutkiem. Może dlatego, że nie znam w ogóle tej wody i kierowałem się wskazówkami Tubylców. Kilka tygodni później widziałem w TV, że straż rybacka znalazła sieci kłusoli wypełnione po brzegi sandałami :( a więc moi ulubieńcy są w tym jeziorku, a przynajmniej byli :(.

W nadchodzącym sezonie planuje sprawdzić się na innych wodach. Ktoś zna jakieś ciekawe wody z sandałami, najlepiej takie łowiska na których można wypożyczyć łódeczkę :mellow: ??

• 11 lat później...
  • 1 miesiąc temu...

Kierskie Małe, całkiem spoko można trafić i ładnego szczupaka i fajnego okonia, najlepiej z łódki.

Odkopię nieco-bywał ktoś ostatnio?Tak mnie naszło,może w sobotę na parę godzin podjadę.Te łódki które można wypożyczyć możliwe?Elektryka chcę zabrać.

Dzięki z góry,pozdrawiam :)

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Odkopię nieco-bywał ktoś ostatnio?Tak mnie naszło,może w sobotę na parę godzin podjadę.Te łódki które można wypożyczyć możliwe?Elektryka chcę zabrać.

Dzięki z góry,pozdrawiam :)

odkopię odkopany temat.

Myśle czy by w weekend nad kierskie małe nie skoczyć. 

Ktoś ostatnio  tam był? Warto ?

• 4 lata później...

Witam

Mamy w Wielkopolsce jakieś rybne łowiska?

Szczupaki, sandacze, okonie, sumki....

Wypad rodzinny rekreacyjny.

Byłem z rodziną kilka razy na wodach miejscowych - PZW Kalisz i wyniki były tragiczne.

Nie chciałbym łazić z całą rodziną brzegiem rzeki Warty przez krzaki [emoji16]

Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk

Jezioro Powidzkie? Z brzegu też da się połowić, chyba że szukasz 100+

Metr to metr, ale wybrzydzał nie będę [emoji4]

Myślę, że w tym roku uda się zakupić jakieś pływadło to będą w moim zasięgu [emoji16]

Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk

• 1 miesiąc temu...