Zdzisław Czekała Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 WitamProśba do kolegów, potrzebuję typ i nr koloru nici użytej do wykonania omotek w SAGE SLT (490-4) Graphite IIIe. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam, pytanie odnośnie zbrojenia omotek nićmi HT Metallic Thread.Czy są taksamo wytrzymałe jak nylonowe(jakieś porady sugestie itp)Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Są nawet bardziej wytrzymałe od nylonowych . Trochę ciężej je się nawija i przycina . lakieruje się łatwiej –trzeba tylko uważać aby dobrze przesączyć nić . Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 No i ciekawie wyglądają. Ja co prawda używam HT Metallic Thread tylko na trim wrapy, ale nie ma przeciwskazań żeby zrobić sobie całą omotkę. Pozdrawiam Pawęł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 A ja mialem watpliwosci jak nawijalem nic metalik. To jest zupelnie cos innego niz nic nylonowa. Nic nylonowa posiada okreslona spora rozciagliwosc, ktora umozliwia pewne trzymanie przelotki.Pod naciskiem rozplaszzca sie tez w duzym stopniu, zwiakszajac powierzchnie styku z blankiem i stopka. Z tego co zauwazylem nic metalic praktycznie nie posiada tych wlasciwosci. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 A ja mialem watpliwosci jak nawijalem nic metalik. To jest zupelnie cos innego niz nic nylonowa. Nic nylonowa posiada okreslona spora rozciagliwosc, ktora umozliwia pewne trzymanie przelotki.Pod naciskiem rozplaszzca sie tez w duzym stopniu, zwiakszajac powierzchnie styku z blankiem i stopka. Z tego co zauwazylem nic metalic praktycznie nie posiada tych wlasciwosci. Gumo Ale bez problemu spełnia swoje zadanie. Zbroję już tylko na tych niciach i nie miałem żadnych problemów. Ładnie wyglądają i o wiele łatwiej sie je lakieruje ( a konkretnie to świetnie maskują ewentualne niedociągnięcia w lakierowaniu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Duzo rzeczy jest mozliwych...mam taka podlodowke do ktorej przywiazalem przylotki zwykla nitka i zalalem jakims hermolem. Dziala bez zastrzezen do dzis. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 witam!czy są jeszcze do kupienia te nitki?? chodzi mi o rozmiar A i szpulkę najlepiej 950Yszukam ciemno zielonego, jasnozielonego i czarnego koloru.może polecicie ewentualnie jakaś alternatywę? próbowałem pacyfic bay ale są do dupy (skręcają się)z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Spróbuj nici ProWap http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/ProWrap-Color-Fast ,metalki są całkiem niezłe. Na NCP nie pracowałem, ale koledzy pochlebnie się o nich wyrażają.pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 witam!te również zakupiłem ( powinny być w poniedziałek)zobaczymy, jako że na paru forach w us zebrały dobre recenzje.jednak ciągle liczę że ktoś podzieli się źródełkiem gudebrod pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 No to zerknij tu, może coś podpasujesz http://www.acidrod.com/gudebrod.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 oglądałem już. prawie nic nie zostało.niestety nie ma tych kolorów które potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) ... Edytowane 21 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 To powiem Ci, że albo Twój aparat nie do końca oddaje rzeczywisty kolor tej po lewo, albo ja mam jeszcze trzeci dark green. Bo mam kilka szpulek i też zauważyłem dwa różne odcienie. Ten ostatnio kupiony jakby dużo ciemniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) ... Edytowane 21 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sergiusz Kasprzyk Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Dlatego używam ProWrapa i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Tak kolor kolorem, a też zauważyłeś, że ta ciemniejsza 'nowsza' ma jakby ciaśniejszy splot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Witam.Koledzy mam problem,chciałbym wymienić przelotki w CD XLS .Problem mój polega na tym że nie mam pojęcia jaki kolor nici dobrać aby pasowały idealnie do blanku.Może ktoś z was pomoże i podpowie co nieco.Nadmienię że będzie to mój pierwszy raztaka mała inicjacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Trudno coś doradzić na odległość.Ale widze że omotka jest w kolorze blanku.Musisz jednak zawieść kija do pana Irka z FC bo z tego co widze to on też nie potrafi Ci pomóc nie widząc kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Tylko że chciałbym od czegoś zacząć przygodę z rodbuildingiem i tak sobie pomyślałem,że od samodzielnego wymienienia przelotek zacznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 A dlaczego chcesz wymieniać przelotki.Masz jakąś uszkodzoną czy chcesz go całkowicie przezbroić na lepsze lżejsze przelotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Wszystko jest ok.Naczytałem się i naoglądałem i zamarzyły mi się tytany,a że mam możliwość ściągnięcia z usa bez dodatkowych kosztów to się tak trochę rozpędziłem i nazamawiałem klamotów.Chciałbym w końcu stworzyć coś samemu i od wymiany chciałbym zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Przeciez omotki nie muszą byc w kolorze blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Ale bardzo chciałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi