CM Punk Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Podbijam-czy ktoś pomoże "rozszyfrować" ten kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zauważyłem że pojawiły się nowe nici do omotek.Producent Fuji. O nazwie ULTRA POLY.Czy ktoś używał już tej nowości? Szukam zamiennika dla Gudebroda.Jestem ciekawy opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Koledzy jak umiałem przeszukałem zasoby forum, by znaleźć odpowiedź, ale widocznie jestem gapa.Pomóżcie - jaki będzie najbardziej zbliżony kolor nici ProWrap bądź Fishhawk do koloru blanku ze zdjęć - CD Blue RapidEwentualnie jakie inne kolory byście polecili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Edytowane 4 Września 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Stawiam na COBAL -455 lub BLUERPLE -464 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) moim zdaniem zdecydowanie pasuje 464 Edytowane 4 Września 2015 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Wczoraj przeglądałem na forum temat, w którym pokazane były 2 nici na BR. Jedną na pewno robił Rafał @Dąbek, druga była bardzo ciekawa (pamiętam, że bodajże na dolnej części szczytówki). Niestety nie mogę znaleźć teraz tergo tematu (tu w dziale RB) Pogadaj z Rafałem @Skałkiem, zbroi mi właśnie BR w takie nici pasujące do blanku. Nie znam jednak jej modelu ani symbolu. Edytowane 4 Września 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Ja bym zrobił lekki kontraścik i dał 613 Plum albo 413 Island Lagoon. Bedzie fajnie wyglądało bez walenia po oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 a może 634 amethyst +metalic srebrny czerwony lub niebieski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 ,Dzięki Koledzy za odpowiedzi.Choć odcienie fioletu, czy jasnoniebieska nitka pewnie nie bardzo by uszczęśliwiła właściciela wędki (choć może się mylę - ale nie zaryzykuję )464 - to może być to, wysłałem Priva do Kolegi @Skalek-77 jak składa taki kij, to pewnie ma doświadczenie z kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Jacku, zawsze można zrobić właścicielowi wizualizację - zdjęcie blanku z kilkoma opcjami koloru omotki. Photoshop czyni cuda. Jak chcesz to wyślij mi dobre zdjęcia Blue Rapida na mail, wezmę próbki koloru z wątku, nadam fakturę omotki i odeślę Ci "nałożone". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Fishhawk Varigated Nylon Thread - Ocean Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Fishhawk Varigated Nylon Thread - Ocean Capture.JPG O właśnie o tą nić mi chodziło. Pięknie wyglądała na niebieskim blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Fishhawk Varigated Nylon Thread - Ocean To b.ładna nitka, tylko raczej wolałbym dać nić jednorodną (może być co najwyżej metaliczna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Zrobiłem zdjęcia z nitką koloru 445 - Cobalt ProWrap (nitka przesączona lakierem do omotek)Niestety jest dosyć pochmurny dzień zdjęcia bez lampy (1) i z lampą błyskową (2 i 3). Wydaje mi się, że ta nitka jest za jasna, lepsza by była o ton, dwa tony ciemniejsza - choć może się czepiam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Wydaje mi się, że ta nitka jest za jasna, lepsza by była o ton, dwa tony ciemniejsza - choć może się czepiam ? Popieram, troche ciemniejsza byla by lepsza. Ale to takie gdybanie patrzac na zdjecia, na zywo to moze troche inaczej wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 (edytowane) Raczej daj ciemniejszą. Nie wiem niestety, jakie ja mam na kijkach ale, w realu nieźle się zlewają Edytowane 6 Września 2015 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 446 lub 484 tak na szybko. Jeśli 446 czyli Regal Blue jest odpowiednikiem tej samej nazwy koloru w paletach drukarskich RAL to bedzie najbardziej stonowany z zachowaniem barwy. 484 pozornie nieco odbiega kolorem od blanku, ale dzięki bardziej zgaszonej barwie też będzie się dobrze zlewał. Ludzkie oko tak pracuje, że jak nakładamy mały element w ciemniejszym i bardziej szarym odcieniu na wiekszą powierzchnię, to pomija tą barwę i ona się "zlewa". Natomiast jaśniejsza plama na ciemnym tle, nawet bardzo zbliżona kolorem będzie rejestrowana jako wyraźny kontrast.Lakier przyciemnia ale też uwydatnia barwę, da się do lakieru dodać szarości w jakiś sposób? Pył grafitowy? Albo zmniejszyć jego transparentność w pierwszej warstwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Raczej daj ciemniejszą. Nie wiem niestety, jakie ja mam na kijkach ale, w realu nieźle się zlewająWłaśnie taki kolor byłby dla mnie odpowiedni. 446 lub 484 tak na szybko.Jeśli 446 czyli Regal Blue jest odpowiednikiem tej samej nazwy koloru w paletach drukarskich RAL to bedzie najbardziej stonowany z zachowaniem barwy.484 pozornie nieco odbiega kolorem od blanku, ale dzięki bardziej zgaszonej barwie też będzie się dobrze zlewał. Ludzkie oko tak pracuje, że jak nakładamy mały element w ciemniejszym i bardziej szarym odcieniu na wiekszą powierzchnię, to pomija tą barwę i ona się "zlewa". Natomiast jaśniejsza plama na ciemnym tle, nawet bardzo zbliżona kolorem będzie rejestrowana jako wyraźny kontrast.Lakier przyciemnia ale też uwydatnia barwę, da się do lakieru dodać szarości w jakiś sposób? Pył grafitowy? Albo zmniejszyć jego transparentność w pierwszej warstwie. 446 wydaje mi się być idealny Trzeba będzie więc kupić i wypróbować. Dziękuję wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezarw Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Chciałem się poradzić bardziej doświadczonych kolegów jakiej grubości omotki (A czy D) zastosować do muchuwki dwuręcznej o podanych parametrach. Blank WEIGHT BORON III-TH-MS MICROSPEY o podanych parametrach w tytule wątku. Cezar W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Zdecydowanie grubość A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Łeeee, jedwab bym dawał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaby omotać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 podepne się pod tematjaki kolor nici pod blank StC Legend TournamentPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 (edytowane) Ja na złość dałem bardziej jaskrawy/jasny odcień NIEBIESKIEGO i wydaje mi się że , też wygląda nie źle......... a w dziennym świetle (na żywo) wygląda jeszcze lepiej. Edytowane 22 Lutego 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi