miramar69 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 jeżeli chcesz otrzymac coś zbliżonego do koloru blanku , albo seryjnego zbrojenia zastosuj - 567 TAUPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 ja bym dał np. 434 do tego tipet z seledynka albo różowy neon 361 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Zapytaj w FC, Irek Matuszewski zbroił wiele tych kijów i kolor nici dobrał znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 ale tu mowa jest o st.croix a nie o BR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 (edytowane) Do CD BR idealnie pasuje nitka Gudebrod Royal Blu Edytowane 24 Lutego 2017 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Przymierzam się do zrobienia wędki na blanku MHX Travel TR846-3-MHX do 30 lb i 70g. Później pewnie rozejrzę się za jakimś blankiem do krótkiej nimfy. Naszło mnie, żeby zrobić omotki z jedwabiu, stąd pytania - czy jedwab 3/0 dostępny w BRC nie będzie za cienki do tego spina (do nimfówki raczej byby OK) - czy nadały by się na omotki nici (czy nie będą z kolei za grube?) https://www.taimen.com/pl/pl/product/textreme-pure-silk-90-den_99930345/102798 - czy raczej szukać rozmiaru A? Może ma ktoś namiar na jakieś źródło takich nici? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Fenwick ews66mf wymaga wymiany przelotek. Jakie nici wykorzystać co by wyglądało jak z fabryki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Proszę o pomoc w doborze koloru nici.Wędzisko to Fenwick HMXS 76 L-2-F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Bardzo zbliżona kolorem jest ProWarp Metallic 9830. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 (edytowane) Proszę o pomoc w doborze koloru nici.Wędzisko to Fenwick HMXS 76 L-2-F--------Zrób lepszą fotkę w dzień gdy jest dużo jaśniej. Wyglada na taką jaka ostatnio jest modna, o której pisał @markir. Dragony Team Dragon moją chyba podobną. Tu (link) masz podobne, ale tylko podobne. W 100% nie wiem póki się nie weźmie, zrobi i polakieruje. http://jerkbait.pl/topic/23745-nici-prowrap-po-polakierwaniu/page-4_____________ Edytowane 10 Marca 2022 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 (edytowane) Wygląda na 9830 Pewter.Fotka z telefonu niestety.Dziękuje za podpowiedzi.Szukałem w polskich sklepach, niestety brak.Może ktoś ma możliwość odstąpienia? Edytowane 10 Marca 2022 przez PiotrCz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Tu jest dostępna: https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Nici-ProWrap-Metallic/131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Dziękuje.Już zamawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Fenwick ews66mf. Co to za nici? Podpowie ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Uszanowanie. Jakiej nici byście użyli aby jak najbardziej zbliżyć się kolorem do oskrobanego do żywego węgla blanku. Wymyśliłem sobie kij w takiej wersji i mam dylemat czy nić czy po prostu: https://r-g.com.pl/pl/p/Wegiel-roving-Torayca-T700SC-12k-800-tex%2C-Szpula-138m-/2364 ? Jak już ktoś tą drogę jest przeszedł to każda podpowiedź na wagę złota. Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Roving węglowy nadaje się tylko do dużych stopek i to nadaje się z dużym przymrużeniem oka. Najcieńsza taśma, jaką udało mi się kupić ma 3 mm i to przy naciągnięciu (a wtedy zyskuje na grubości), rozluźniona jest dużo szersza. Poza tym bardzo się błyszczy, nijak nie pasuje do surowego blanku.Omotki w którychś Beastamasterach były z tego - kto raz rozbrajał ten wie, że ważą one tonę, bo nie dość, że z rovingu wychodzi grubsza omotka niż ze zwykłej nici to jeszcze trzeba dać dwie warstwy lakieru, bo po pierwszej musisz zeszlifować wystające niteczki (tego się nad płomieniem zapalniczki nie opali).Jak chcesz się idealnie dopasować do koloru blanku to weź nić jedwabną, jest całkowicie transparentna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Dzięki! O jedwabiu nie pomyślałem... nylonowy prostak ze mnie. Polecasz jakąś konkretną nić? Taką co się nie rwie, dobrze przesącza, wybacza błędy, dostępna od ręki. Aaa i tania ma być! A tak na poważnie to mam ZERO doświadczenia z jedwabiem. Na coś mam zwracać szczególnie uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Ja kupiłem tylko raz, przy okazji, marki Hitena, uzbroiłem kilka wędek, innych jedwabnych nie próbowałem. Nie wiem, czy jest dobra, czy zła. Jest cieniutka, więc trzeba uważać i nie napinać zbyt mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 Szukam alternatywy dla nici,," gudebrod 541" za wszelkie info dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 26 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 FishHawk ma taki kolor: https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Nici-nylonowe-FishHawk-rozmiar-A-normalne%2C-100m/1387 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 "Szukam alternatywy dla nici,," gudebrod 541" za wszelkie info dzięki"------- Mam te "541". Na rynku też można jeszcze kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boskimarian Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Witam. Czy macie propozycje jaka to może być nic? Wedka to fenwick elite tech salmon steelhead Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Cos jak z takich, tylko takiego koloru nie mahttps://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Nici-ProWrap-Metallic-Twist-100yd-91%2C44m/140 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Fenwick chyba kręci na Gudebrodach, więc tam bym szukał odpowiednich nici 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Chyba robil Bo oni juz od kilku lat nie robia nici do omotkowania.Ale podobno maja to tego wrocic niedlugo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi