bazyloss Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 są zdjęcia przed i po lakierowaniuNPC impregnowane : http://tackle-net.com/plist/5712/?&x-time=1364828237&pager_current=2nie impregnowane : http://tackle-net.com/plist/5711/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) nie za bardzo wiem o który chodzi o ten ?http://tackle-net.com/pdetail/5711/3074/ Edytowane 25 Czerwca 2013 przez robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Gudebrod to Gudebrod ale zauważyłem, że rozważasz nylony, to wrzuciłem myślę przydatny link (nylony ProWrap) ps. a w nazwie i tak się walnąłem - powinno być Gudebrod Dark Olive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Gudebrod to Gudebrod ale zauważyłem, że rozważasz nylony, to wrzuciłem myślę przydatny link (nylony ProWrap) ps. a w nazwie i tak się walnąłem - powinno być Gudebrod Dark OliveNie mogę takich nici znaleźć Może chodzi o kolor Dark Green, bądź Olive Green? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Mi między innymi takie zaproponował Tomek Mańczak z Art-Rod i taką nazwę podał, sam potem nie zgłębiałem tematuwyszły bardzo ładnie pod kolor blanku, co wcale takie łatwe w Elitkach nie jest Nylony potrafią diametralnie zmienić kolor po lakierowaniu i tu trzeba po prostu mieć doświadczenie Mi ostatnio do Xtreme Robert z BRC zaproponował kolor, nie byłem przekonany i w sumie kupiłem jeszcze cztery inne, które wg mnie na sucho bardziej pasowały, a po próbkach i tak skończyło się na tym co ON zaproponował, więc jeśli chodzi o nylony ProWrap może jednak wie co mówi Edytowane 25 Czerwca 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Art-Rod nie ma w tym momencie w ofercie nici Gudebrod ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 trochę pogrzebałem i faktycznie nie ma, ale sprawdziłem korespondencję z ArtRod i taki to był kolor i dałbym sobie rękę uciąć, że jeszcze na jesieni takie były, bo szukałem do 5S70MHF, który sprzedałem i nie doszło do zbrojenia (miałem się sam bawić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Zaproponowałem nici z fishawka, które po lakierowaniu sa ok, przynajmniej na moje oko. Ale kolor o jeden ton jaśniejszy też w sumie może być. Nici nylonowe niestety ciężko dobrać bo każdy producent ma różne kolory.Prowrap podaje odpowieniki dla palety Pantone i odpowieniki Gudebroda. Niestety po wstrzymaniu produkcji Gudebroda i wznowieniu kolory są inne niż do tej pory, może kolejne partie będą ok. Edytowane 25 Czerwca 2013 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 znalazłem tylko OLIVE w DE, DARK OLIVE już chyba nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Hej. Wiem że w Stanach czy Japoni duży wybór ale ściągać 2 szpulki plus parę tak samo małych pierdołek jakoś bez sensu....Szukam nici w kolorze naturalnym i czarnym (może też być ciemny grafit) w rozmiarze A, najlepiej YLI ale zaakceptuję też inne jak będą osiągalne. Patrzałem po niemieckich sklepach ale naturalnych nigdzie nie znalazłem a to podstawa. Nieukrywam że kompletna nieznajomość niemieckiego nie ułatwia sprawy.Poradzicie gdzie szukać? A trochę z innej strony, ktoś wie czy z technicznego punktu widzenia różnią się nici jedwabne do wiązania much i omotek? Grubości do wyboru porównywalne, opisy na stronach producentów też niemalże to samo. Więc może tylko etykietą. To rozwiązało by sprawę. Tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja znalazłem nici jedwabne w http://www.tackle24.de/ jedwab pa niemiecki to Seide znajdziesz firmy FishHawk oraz Gudebrod w rozmiarze A i kolorach http://www.rodbuilding.de/Onlineshop/tackle24/Datenblaetter/Gudebrod_ColorChart_Silk.htm oraz http://www.rodbuilding.de/Onlineshop/tackle24/Datenblaetter/FishHawk_ColorChart_Silk.htm coś słabo szukałeś a jak będziesz miał kłopot z niemieckim możesz napisać na priv ,pomogę i przetłumaczę FishHawk ma w ofercie kolory Pewter,Tan,Gunsmoke,Black,White a więc Gunsmoke i Black cię interesują a Gudebrod kolory White,Black, Medium Brown, Hunter Green ,Garnet ,Royal Blue więc coś bez problemu dobierzesz. Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) U Łukasza w RODMASIE dostaniesz pełną kolorystykę FISHHAWK, w rozmiarze 3/0 pięknie trzymają tytany na blanku 18lb. Nic nie jęczy. Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Tak, na to patrzałem. Tyle że gunsmoke to chyba nie naturalny z tego co w sieci doczytałem. Szukam nici które po palakierowaniu na klejonce będą niemalże przejźroczyste. Jeśli nic nie znajdę to przećwiczę te gunsmoke, zobaczymy co wyjdzie.Dziękuję za odpowiedź. Tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 http://www.fishhawkthreads.com/thread_silk.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 A moze zapytaj kolegi Adasia @ Rhyacophila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Szukaj :Pearsalls Gossamer Silk ThreadMają w Taimen.com na promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Hej.Oczywiście niczym zadałem pytanie, to temat trochę teoretycznie przećwiczyłem. Na forach w US ludzie którzy robią dużo wędek "w jedwabiu" piszą że jakościowej różnicy w niciach do omotkowania, much kręcenia i szycia (oczywiście szycia na tym samym poziomie zaawansowania co robienie klejonek) nie ma niemalże żadnej. Trzeba pilnować odpowiedniej do każdego z zastosowań grubości i tyle.Pearsalls Gossamer mają połowę grubości YLI 100 które najbardziej mi się podobają. Ponadto włókna są mniej skręcone aby materiał lepiej układał się na tułowiu muchy.Jak nic nie znajdę to kupie w US, dwie szpulki za łącznie jakieś 6$ plus 25$ za przesyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Pearsalls Gossamer są używane przez wielu rodmakerów. Kiedyś odkupiłem całą paletę kolorów z FishHawk od Kawalca, zadzwoń do niego może ma coś jeszcze w zapasie. Nie omieszkaj wspomnieć, że to do wykończenia klejonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 I to jest dobra rada od praktyka. Jak mogłem nie pomyśleć o pracowni gdzie robione są "klasyki". Dziękuję wszystkim. Tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Ja nie dawno kupowałem w Taimieniu te jedwabie i dostałem 8m grubej nici na szpulce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 tak wyszło przy http://www.sklep.brc...HHAWK-Nylon/426 kolor896 bardziej odpowiedni będzie oliwka , ale to już chyba nie w tym roku będę zmieniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Mysmy - czyli @yglo, zastosowali nici z CMW na elitkach zielonych 2010. Efekt widoczny jest tu.W swietle lowiska omotka jest w kolorze blanku... http://jerkbait.pl/topic/7545-jedna-w%C4%99dka-druga-wedka-las/page-8# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 od Roberta dostane kilka próbek nici , i dopasuję kolor , w świetle jest teraz różnica , bardziej podchodzi odcień oliwkowytesty kolorów dopiero po sezonie , teraz czas na rybki oby zima szybko nie przyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Podepnę się pod pytanie Kolegi - może już ktoś przewijał omotki w Elitce i wie jaki kolor jakich nici pasuje idealnie?Gudebrod Oliwka pasuje idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) Takie pytanko na szybko-jak sądzicie,czy ten kolor na omotkach to nie jest właśnie Gudebrod Dark Olive?Chodzi mi o ten z prawej,choć ten po lewej też jest okej,z resztą to ten sam model kija . Jako ciekawostkę dodam,że przyłożyłem zwilżoną plecionkę Power Pro moss green i jest prawie idealnie,zastanawiam się,czy może jej nie użyć na omotki? Co do wykończenia na fioletowo,to obstawiam z nici ProWrap 601 Pale Lavender -wiadomo,że jak się polakieruje i do tego jest ciemny blank,to da ciemniejszy odcień:http://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Nici-ProWrap-Color-Fast-Nylon-/167 Ewentualnie może takie coś?Tylko coś gruba ta nić:http://www.ebay.com/itm/GUDEBROD-SILK-SIZE-D-260yd-238M-SPOOL-TANZANITE-10695/380250989502?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D261%26meid%3D2655513717070817289%26pid%3D100005%26prg%3D1088%26rk%3D4%26rkt%3D5%26sd%3D380268112490%26 Edytowane 12 Listopada 2013 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi