Bluzer Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Witam,Pierwsze próby woblerowego snycerstwa podejmowałem przed dwoma laty- ot, pare korpusików dla zabicia czasu w zimowe wieczory. W tym roku spróbowałem nieco intensywniej i sumienniej wziąć się za dłubanie w lipie Od samego początku najwięcej frajdy sprawiało mi wykańczanie woblerów owadopodobnych i na chwile obecną ograniczam się niemal wyłacznie do nich;) Ostatnio zrobione pływaki żółtobrzezki (ok 3cm) Osa- wyjątkowo jako budulec posłuzyła balsa Mocno uproszczona forma chrabąszcza majowego (15-18mm) Tak żeby urozmaicić sobie zawartość kleniowego pudełka;) Jak wspomniałem-dopiero stawiam kroki lurebuildierskie kroki i bedę wdzieczny za wszystkie uwagi i porady Pozdrawiam Kamil 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Robale pierwyj sort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Fajne żółtobrzeżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 W woblerze z ostatniego zdjęcia oczko brzuszne przesunięte do przodu zmniejszy szansę na zaczepianie się kotwic. Co do rad - tak trzymaj I witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1977 Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 A co można tobie doradzać, jak ty wszystko umiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 (edytowane) Dzieki:)Inspiracją dla żółtobrzeżków był wobler Darka Mleczki,który wziąż pozostaje dla mnie niedoścignionym wzorem Dzieki Janusz;) Oczko dosżło pożniej (docelowo miał miec jedną kotwiczke), pod ołowianą oliwke (chciałem nadać woblerowi wiekszą agresywnosć),dopiero obnizenie oczka w dół pozwoliła na poprawe pracy...nieznacznie;p Wyszła "esowata" praca Edytowane 25 Lutego 2013 przez Bluzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Klasa wobki!Super wyszły te żółtobrzezki Masz może fotke tych Mleczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 mam nadzieje że jak się spotkamy nad wodą to udzielisz mi lekcji łowienia na te robale co dostałem od Ciebie ostatniono i oczywiście nie muszę pisać że w realu wygląd jeszcze lepszy niż na fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Wildriver, mam jednego w pudełku,postaram się jutro wrzucic zdjęcia Spidi, a sprawdzałeś tego zielonego juz? Andrzej1977, bodaj Picasso kiedyś powiedział: "obraz nigdy do końca nie jest skończony", Dłuuuga droga przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 O Kolego. Tylko pozazdrościć. Wspaniała robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Klasa wobki!Super wyszły te żółtobrzezki Masz może fotke tych Mleczki? Robal Mleczki był dla mnie przełomową przynętą, pozwolił obalić wcześniejszy poglad,że owadopodobny wobler nie może mieć wiecej jak 2,5cm Potem pojawiła się Bromba...szlag trafił wcześniejsze myslenie na temat kleniowych przynęt;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Fajne,ile mają długości w takim razie?Czytałem też kiedyś,że woblery boleniowe Mleczki to absolutne killery,gdzieś jednego chyba widziałem...przyznam,nie pamiętam dokładnie jak wyglądał...chyba coś jak fafik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 3cm.Też kiedyś słyszałem o tych boleniówkach, ale na żadnego do tej pory nie trafiłem,nawet nie wiem jak wygladaja ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mathew Forest Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Kamilu jak już wcześniej mówiłem woblerki są EKSTRA według mnie nic im nie brakuje Malowanie 1 klasa tak 3maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Chyba Twoje ładniejsze od Mleczkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Mateo, zawsze jest co poprawiać Na pewno mogłyby być bardziej estetycznie wykonane,mysle też nad dodanie nózek robakom Eh,zeby były choć w połowie tak łowne jak Pana Darka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mathew Forest Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Niebawem to zweryfikujesz nad wodą a raczej rybki to zweryfikują ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Bardzo fajne wobki. Żółtobrzeżki najbardziej mi sie poobają - kapitalne kolorki, takie złamane/mieszane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Oprócz flaszki, weź je ze sobą na odrę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Czyli Kamillo jednak będziemy łowić? Jeszcze ciepłe: Pływaki po małej modyfikacji. Doszło wiecej ołowiu do korpusu (nadal są pływajace) i oczko przesunąłem do tyłu, dzięki czemu wielkością kotwicy mozna niejako wpłynąć na prace. Reszta to juz poprawka osmetyczna- złota obwódka jest bardziej subtelna a brzuszek jest po A6W 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 fajny efekt jak coś ci zostanie to może jakaś mała wymiana nad wodą jak ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Zostanie,zostanie "Paliobójcę" pochłonęła Rudawa więc tym chętniej się zamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 No Panie Kamilu,woblery rewelacyjne!Niezła egzotyka jak dla mie z tymi paliami Ciekawe w ilu rzeczkach w PL występują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) Z przeznaczeniem na jaśki przy wiślanych opaskach 2,2 - 2,5 cm, pływające Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez Bluzer 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Cukierasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi