Skocz do zawartości

Woblery Bluzer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pierwsze próby woblerowego snycerstwa podejmowałem przed dwoma laty- ot, pare korpusików dla zabicia czasu w zimowe wieczory. W tym roku spróbowałem nieco intensywniej i sumienniej wziąć się za dłubanie w lipie :) Od samego początku najwięcej frajdy sprawiało mi wykańczanie woblerów owadopodobnych i na chwile obecną ograniczam się niemal wyłacznie do nich;)

Ostatnio zrobione pływaki żółtobrzezki (ok 3cm)

ed2f8380abb68e93med.jpg

Osa- wyjątkowo jako budulec posłuzyła balsa

47bb234bbfb4d7c7med.jpg

Mocno uproszczona forma chrabąszcza majowego (15-18mm)

ce30a279cd339130med.jpg

Tak żeby urozmaicić sobie zawartość kleniowego pudełka;)

750a3497d358b023med.jpg

Jak wspomniałem-dopiero stawiam kroki lurebuildierskie kroki i bedę wdzieczny za wszystkie uwagi i porady

Pozdrawiam

Kamil

• Like 2

Dzieki:)

Inspiracją dla żółtobrzeżków był wobler Darka Mleczki,który wziąż pozostaje dla mnie niedoścignionym wzorem

Dzieki Janusz;) Oczko dosżło pożniej (docelowo miał miec jedną kotwiczke), pod ołowianą oliwke (chciałem nadać woblerowi wiekszą agresywnosć),dopiero  obnizenie oczka w dół pozwoliła na poprawe pracy...nieznacznie;p  Wyszła "esowata" praca

Edytowane przez Bluzer

Klasa wobki!Super wyszły te żółtobrzezki B) Masz może fotke tych Mleczki?

abffedc6d03e7072med.jpg

ee743e1af1e28595med.jpg

9bc7837ef5eab36dmed.jpg

Robal Mleczki był dla mnie przełomową przynętą, pozwolił obalić wcześniejszy poglad,że owadopodobny wobler nie może mieć wiecej jak 2,5cm :) Potem pojawiła się Bromba...szlag trafił wcześniejsze myslenie na temat kleniowych przynęt;)

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Czyli Kamillo jednak będziemy łowić? :D

Jeszcze ciepłe:

e319ed2d44fc349cmed.jpg

a294062e43f92c6dmed.jpg

faf250f034061251med.jpg

Pływaki po małej modyfikacji. Doszło wiecej ołowiu do korpusu (nadal są pływajace) i oczko przesunąłem do tyłu, dzięki czemu wielkością kotwicy mozna niejako wpłynąć na prace. Reszta to juz poprawka osmetyczna- złota obwódka jest bardziej subtelna a brzuszek jest po A6W  ;)

• Like 7

• 1 miesiąc temu...