Skocz do zawartości

Woblery Bluzer

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Na inauguracji sezonu boleniowego udało sie na własny kawałek drewna ( użyłbym słowa "jerk",ale nie chce obrażać prawdziwych przynęt tego typu;)) klenia i sprowokować bolka do ataku

f8009521db5c96dbmed.jpg

Lepszej motywacji do próby zabawy z bezsterowcami nie mogłem znaleźć :)

d49ccde72447e7e6med.jpg

97af63fc04daa2demed.jpg

a8e4b7bdaae41ce4med.jpg

Nie widać niestety wszystkich przejśc kolorów (okoniowy brzuch przenika perłowo-złota poswiata,tego samego koloru jest pasek na uklei ) i refleksów od alu.

Drewno lipowe,stelaż przez całą długość,oklejane folią "Smakowitej" i malowane akrylami (palec/pędzel/gąbka) 

Edytowane przez Bluzer
  • Like 2

• 7 miesięcy temu...

Powoli wracam do "dżeppettowskiego" dłubania po kilku-miesiecznej przerwie.

Póki co kilka prac nowicjusza w dziedzinie lurebuldingu....mojej dziewczyny ;)  

ac8b381171109f49med.jpg

7e79a531cef6c673med.jpg

fdece479d2362211med.jpg

d02a7e1467902c0amed.jpg

Nie są to co prawda gotowe woblery ,a element wiekszego prezentu jaki mi zrobiła,ale zadatki na budowniczego przynet ma kobieta ;)

Pozdrawiam

• Like 5

Ten szczęśliwy z mordki sumik rządzi absolutnie. Taki trochę muppet (a może Fragles? :rolleyes:  , cholera, nie rozróżniam).

Twoja kobieta wskoczyła z mocnym uderzeniem. No czegoś takiego jak w ostatnim to żaden facio chyba nie wymyśli :D W sumie świeże spojrzenie na temat z tego wychodzi! :)

Jak tak dalej Natalii będzie szło to może wątek założy :D  

Też na to liczę :P Powoli sie wdraża- w wolnej chwili nada kolorytu jednemu z kleniowych korpusów;)

Jaziówek na krakowskie ciurki ciąg dalszy:

14mm

7549c20864e734bamed.jpg

14mm

7512891f7ed3a777med.jpg

2cm

0075b3264f41ef64med.jpg

3,5cm

dacad89e2fde043dmed.jpg

NIebieski odcień na ostatnim woblerze to refleksy po drobinkach srebra- słabo to na zdjeciu wyszło

Wszystkie woblerki są z balsy. Niestety nie znam ich wagi,ale poza "ciernikokształtnym" wszystkie sa  tonące

Pozdrawiam

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

3cm.

Też kiedyś słyszałem o tych boleniówkach, ale na żadnego do tej pory nie trafiłem,nawet nie wiem jak wygladaja ;/

Posiadam tą boleniowke i paru moich znajomych... to ze sa łowne to nie jest bajka :D Nic sie im nie rowna ... a to nie tylko moje zdanie :) Ps. woblerki piekne i sam bym chcial sie zaopatrzyc w takiego żółtobrzezka :)

• 3 tygodnie później...

Dzieki:)

@Jędrek, powinienem mieć jakiś naddatek pływaków, musze sprawdzić;)

@Santiago, mimo kombinowania to wciąż trudno uzyskać mi pożądany efekt. Woblery malowałem akrylami (Chromacryl) i żeby uzyskać łagodne przejscia miedzy kolorami , musiałem mocno rozcięńczyć farbę. Czasem robiłem też tak ,że już na korpusie lączyłem dwa kolory w momencie gdy farby były jeszcze mokre. W tym roku zacząłem bawić się akwarelami i myslę ,ze takimi transparentnymi farbkami łatwiej uzyskać łagodne przejscia kolorów.

Fachurami w dziedzinie jest @Bobesku i @Nowwak, może oni coś doradzą:)

W tym roku więcej czasu poświęciłm jaziom i nawet udało złowić się parę fajnych ryb na woblery o takiej konstrukcji:

59b116e4a4dfc4e4med.jpg

8c08881333e042d6med.jpg

c83d0ccd5ab0b6famed.jpg

d624b2dde30e2a57med.jpg

c171a578810ae2c3med.jpg

pozdrawiam

• Like 6