Pozwoliłem sobie na założenie nowego wątku, tym razem o łodziach, widzę że na forum jest wielu użytkujących własne łodzie i myślę że moglibyśmy się wymieniać ciekawymi rozwiązaniami, rozwiązywac wiele problemów jakie są z tematem łodzi zwiazane. Zawsze ktoś już coś przerabiał i wie jak to rozwiązać, nie ma sensu wyważać otwartych drzwi.
Wcześniej posiadałem typową irlandzką łódkę - szklaka , 19 stóp długości, z silnikami najpierw hondy 5hp (pomyłka przy tak dużej łodzi) a póżniej yamahy 9,9 (oba były 4suwowe). Łodka dobra do łowienia na muchę - bardzo powoli dryfowałą na wietrze, dodatkowo dosyć dzielna na wzburzonych wodach - z Ramayem wychodziliśmy przy wietrze dochodzącym do 60km/h (tak przynajmniej podawał serwis meteo) i.... udawało sie wrócić. Jednak całkowity brak wygód, oraz niedostosowanie do potrzeb łowienia szczupaków (brak siedzeń, wysokie burty, mała stabilność boczna) spowodowały że pożegnałem się z tą łodzią i zacząłem szukać czegoś innego.
Pytanie
Kuba Standera
Witam
Pozwoliłem sobie na założenie nowego wątku, tym razem o łodziach, widzę że na forum jest wielu użytkujących własne łodzie i myślę że moglibyśmy się wymieniać ciekawymi rozwiązaniami, rozwiązywac wiele problemów jakie są z tematem łodzi zwiazane. Zawsze ktoś już coś przerabiał i wie jak to rozwiązać, nie ma sensu wyważać otwartych drzwi.
Wcześniej posiadałem typową irlandzką łódkę - szklaka
, 19 stóp długości, z silnikami najpierw hondy 5hp (pomyłka przy tak dużej łodzi) a póżniej yamahy 9,9 (oba były 4suwowe). Łodka dobra do łowienia na muchę - bardzo powoli dryfowałą na wietrze, dodatkowo dosyć dzielna na wzburzonych wodach - z Ramayem wychodziliśmy przy wietrze dochodzącym do 60km/h (tak przynajmniej podawał serwis meteo) i.... udawało sie wrócić. Jednak całkowity brak wygód, oraz niedostosowanie do potrzeb łowienia szczupaków (brak siedzeń, wysokie burty, mała stabilność boczna) spowodowały że pożegnałem się z tą łodzią i zacząłem szukać czegoś innego.
Top użytkownicy dla tego pytania
76
64
58
58
Popularne dni
20 Lis
41
23 Kwi
36
17 Mar
25
24 Sie
25
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 76 odpowiedzi
womaly23 64 odpowiedzi
Kuba Standera 58 odpowiedzi
tornado 58 odpowiedzi
Popularne dni
20 Lis 2014
41 odpowiedzi
23 Kwi 2014
36 odpowiedzi
17 Mar 2016
25 odpowiedzi
24 Sie 2019
25 odpowiedzi
Popularne posty
pingvinas
A tu moja nowa łódka 410 wykonana przez Pawła Sułka.Gorąco polecam,wykonanie idealne.Jeszcze będzie motorguide xi3 i koniec projektu . Dodaje parę zdjęć.
Gość Kwinto
A to moj Lund'dzik. Dwa silniki: Mercury 115 oraz 9.9 (na mniejsze akweny z limitem silnika).
krzysiek
Wstawię i ja moją skromną jednostkę, ponieważ myślę, że jest dobrym przykładem tego, że nie matura lecz chęć szczera… Zestaw powstał dzięki pomocy i zaangażowaniu Pawła Sułka; Paweł – jeszcze raz bard
Opublikowane grafiki
3349 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi