Skocz do zawartości
  • 0

Nasze łodzie

Kuba Standera

Pytanie

Witam

Pozwoliłem sobie na założenie nowego wątku, tym razem o łodziach, widzę że na forum jest wielu użytkujących własne łodzie i myślę że moglibyśmy się wymieniać ciekawymi rozwiązaniami, rozwiązywac wiele problemów jakie są z tematem łodzi zwiazane. Zawsze ktoś już coś przerabiał i wie jak to rozwiązać, nie ma sensu wyważać otwartych drzwi.

Wcześniej posiadałem typową irlandzką łódkę - szklaka :mellow: , 19 stóp długości, z silnikami najpierw hondy 5hp (pomyłka przy tak dużej łodzi) a póżniej yamahy 9,9 (oba były 4suwowe). Łodka dobra do łowienia na muchę - bardzo powoli dryfowałą na wietrze, dodatkowo dosyć dzielna na wzburzonych wodach - z Ramayem wychodziliśmy przy wietrze dochodzącym do 60km/h (tak przynajmniej podawał serwis meteo) i.... udawało sie wrócić. Jednak całkowity brak wygód, oraz niedostosowanie do potrzeb łowienia szczupaków (brak siedzeń, wysokie burty, mała stabilność boczna) spowodowały że pożegnałem się z tą łodzią i zacząłem szukać czegoś innego.

post-236-1348913576,4002_thumb.jpg

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Taka mate mozna sobie zaadaptowac z materialu, jaki sie sprzedaje w supermarketach w rodzaju Castorama, sluzacego jako wycieraczki.

Kupic z metra i dociac...

Gumo

byc moze nadala sie tez mata podprysznicowa ktora w duzych marketach budowlanych mozna kupic z rolki na metry. cena na pewno mniejsza. jest pianka wiec i cicho. pytanie ile to wytrzyma...

• 0

Nie upieram sie ale cos sie nie do konca zgadza. Te wycieraczki leza, bywa, przed sklepami okragly rok i nie widac, zeby cos im sie dzialo...

Jest mozliwosc, ze sa rozne materialy dostepne na rynku...

Gumo

p.s. osobiscie nie stosowalem bo nie spelnia moich wymagan - i tak sie siedzi w wodzie i tak - wole dechy...

• 0

co do tych wszystkich mat:

nie slizga to sie wam? ja kilka razy (pizdzilo po stopach) wsadzilem sobie taka mate pod nogi (raz taka wycieraczke gumowa raz plachte neoprenu) i o malo sie nie zabilem przy pierwszej probie wstania z siedzenia - calosc lata po pokladzie jak majtki na k*e. mowa o nierownej skosnej podlodze oczywiscie jak ktos ma plaska podloge to wieksza plachta ma przyczepnosc...