Skocz do zawartości
  • 0

Nasze łodzie

Kuba Standera

Pytanie

Witam

Pozwoliłem sobie na założenie nowego wątku, tym razem o łodziach, widzę że na forum jest wielu użytkujących własne łodzie i myślę że moglibyśmy się wymieniać ciekawymi rozwiązaniami, rozwiązywac wiele problemów jakie są z tematem łodzi zwiazane. Zawsze ktoś już coś przerabiał i wie jak to rozwiązać, nie ma sensu wyważać otwartych drzwi.

Wcześniej posiadałem typową irlandzką łódkę - szklaka :mellow: , 19 stóp długości, z silnikami najpierw hondy 5hp (pomyłka przy tak dużej łodzi) a póżniej yamahy 9,9 (oba były 4suwowe). Łodka dobra do łowienia na muchę - bardzo powoli dryfowałą na wietrze, dodatkowo dosyć dzielna na wzburzonych wodach - z Ramayem wychodziliśmy przy wietrze dochodzącym do 60km/h (tak przynajmniej podawał serwis meteo) i.... udawało sie wrócić. Jednak całkowity brak wygód, oraz niedostosowanie do potrzeb łowienia szczupaków (brak siedzeń, wysokie burty, mała stabilność boczna) spowodowały że pożegnałem się z tą łodzią i zacząłem szukać czegoś innego.

post-236-1348913576,4002_thumb.jpg

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Powiedz żonie, że zapłaciłeś za przyczepę, a łódka koledze już nie była potrzebna. :) Sam zawsze mam jakąś wymówkę i podaję cenę jednego z trzech zakupionych artykułów. Oczywiście jako za całość. Tak na marginesie, ciekawe czy one w ogóle w to wierzą? Albo przejdź od razu do ofensywy. Jak wyciągniesz coś nowego, a reakcja żony będzie wiadomo jaka, to zacznij jej robić wymówki w babskim stylu:

- mam to dawno, już ponad miesiąc,

- już nie zwracasz na mnie uwagi?

- pewnie już mnie nie kochasz?

no i torpeda: - pewnie już masz innego.

Czasami taka babska histeria pomaga, bo albo ją zszokujesz, albo parsknie śmiechem. Polecam

• Like 5

• 0

Powiedz żonie, że zapłaciłeś za przyczepę, a łódka koledze już nie była potrzebna. :) Sam zawsze mam jakąś wymówkę i podaję cenę jednego z trzech zakupionych artykułów. Oczywiście jako za całość. Tak na marginesie, ciekawe czy one w ogóle w to wierzą? Albo przejdź od razu do ofensywy. Jak wyciągniesz coś nowego, a reakcja żony będzie wiadomo jaka, to zacznij jej robić wymówki w babskim stylu:

Czasami taka babska histeria pomaga, bo albo ją zszokujesz, albo parsknie śmiechem. Polecam

Heee dobre ;)

• Like 1

• 0

Dobrze że ja nie muszę mieć takich "przepraw" .

• 0

No. Masz dobrze. Tylko nie pisz że masz piękną, zgrabną żonę, z którą wędkujesz i odkładasz na nowy sprzęt. Bo każdy będzie Ci jej zazdrościł.

Powyższą sytuację może trochę przekoloryzowałem, ale gdybym ogłosił, że posiadam taki i taki fundusz, to zaraz znalazło by się zapotrzebowanie na nowsze podłogi, meble itd. W związku z tym jest autocenzura.

Koniec offtopica

• Like 2

• 0

Nawet jak do lipca to warto zaczekać. Fakt że kosztują trochę, ale nie mają konkurencji w kraju w swojej klasie. Jeśli kogoś stać, to można jeszcze rozpatrywać aluminiowe łódki. Paru producentów ma pojęcie o łódkach z aluminium. Jest w czym wybierać, i aluminium i laminat.

• 0

Ja już wybrałem Solara430.

Za tą kasę foxa 420 z dobrym wyposażeniem bym nie miał, a przestarzała konstrukcja dna mnie nie przeraziła; bo pływam po strefach ciszy głównie i o ślizganiu sie nie ma mowy.

Pierwsza wrażenie jak chodzi solar niby ok ... łajba zarabiscie stabilna, ale można bylo włożyć wiecej serca w wykonanie, serca ktorego u Pana Krzysia Kacprzaka nie brakuje bo widzialem jego wyroby.

• 0

Fakt że kosztują trochę, ale nie mają konkurencji w kraju w swojej klasie.

Zapomniałeś dodać (wedlug mnie) najważniejszego - Fakt, że kosztują trochę, ale MOIM ZDANIEM nie mają konkurencji w kraju, w swojej klasie.

Zakładam, że pływałeś wszystkimi dostępnymi jednostkami tej klasy i porównanie testowe możesz nam udostępnić.

Wtedy będziesz mógł obronić swoją tezę, a wszyscy radośnie ci przyklasną.

Ale tylko wtedy, gdy z tego porównania River Fox wyłoni się, jako niekwestionowany lider klasy.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

• 0

Nawet jak do lipca to warto zaczekać. Fakt że kosztują trochę, ale nie mają konkurencji w kraju w swojej klasie. Jeśli kogoś stać, to można jeszcze rozpatrywać aluminiowe łódki. Paru producentów ma pojęcie o łódkach z aluminium. Jest w czym wybierać, i aluminium i laminat.

No właśnie.. którym aluminiowym warto się przyjrzeć? Przyjrzałem się skylli i zostanę chyba przy niej. Jakieś inne warte uwagi?

• 0

Hahahaha :-). Pietruk , no weź. Jest dużo fajnych łodzi i tak jak River jest super i wielu go pokochało, co nie znaczy ze nie ma innych fajnych lub lepszych łodzi. Tak samo z amelinium :-). Jest wiele fajnych łodzi i wcale (moim zdaniem) Skylla nie jest najfajniejsza. :-). Być subiektywnym rzecz niełatwa :-)

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka