Skocz do zawartości
  • 0

Nasze łodzie

Kuba Standera

Pytanie

Witam

Pozwoliłem sobie na założenie nowego wątku, tym razem o łodziach, widzę że na forum jest wielu użytkujących własne łodzie i myślę że moglibyśmy się wymieniać ciekawymi rozwiązaniami, rozwiązywac wiele problemów jakie są z tematem łodzi zwiazane. Zawsze ktoś już coś przerabiał i wie jak to rozwiązać, nie ma sensu wyważać otwartych drzwi.

Wcześniej posiadałem typową irlandzką łódkę - szklaka :mellow: , 19 stóp długości, z silnikami najpierw hondy 5hp (pomyłka przy tak dużej łodzi) a póżniej yamahy 9,9 (oba były 4suwowe). Łodka dobra do łowienia na muchę - bardzo powoli dryfowałą na wietrze, dodatkowo dosyć dzielna na wzburzonych wodach - z Ramayem wychodziliśmy przy wietrze dochodzącym do 60km/h (tak przynajmniej podawał serwis meteo) i.... udawało sie wrócić. Jednak całkowity brak wygód, oraz niedostosowanie do potrzeb łowienia szczupaków (brak siedzeń, wysokie burty, mała stabilność boczna) spowodowały że pożegnałem się z tą łodzią i zacząłem szukać czegoś innego.

post-236-1348913576,4002_thumb.jpg

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Liczy motogodziny i pokazuje obroty ,instalacja to około 5 minut ,a w zasadzie to jest gotowy do użycia po wyjęciu z blistra. Akurat tu jest yamaha ale są też innych firm, na znanym portalu aukcyjnym jest wybór.

Edytowane przez Paweł J
  • Like 1

• 0

Nielegalna dostawa w kartonach z bananami do biedry  :) :

http://www.menaimarine.biz/MotoFlexOutboardMotorSupportBracket.html

Nasi też mają:

http://www.fox-boats-shop.pl/pl/p/PODPORA-SILNIKA-ATTWOOD-SP-400-RB/745

Edytowane przez Rolnik

• 0
  • 0

Mam tą Łódź od zeszłego roku , co do wind to same pozytywy , chociaż wybrałbym dwie takie jak jest na tyle , lepsze zakotwiczenie ciężarka w czasie transportu łodzi , od przedniej ciężarek za mocno się porusza i ładuje na ten czas w Łodzi , później na łowisku już tak nie przeszkadza

• 0

zachowuje się bardzo dobrze,nie jest to możne lund czy tez okręt z najwyższej półki ale ja jestem  zadowolony,bakisty,schowki,wnęki tak jakbym chciał,na brak miejsca z całym szpejem tez nie mam prawa narzekać,ogólnie jakość wykonania fajna,nie czuć tutaj "papierowego'' laminatu,grubość surowca przy pawęży to 1cm,szerokość przy tej długości to ponad 140cm,stabilność ok...generalnie już wcześniej pływałem na yamaha f2,5 i pożyczonym 4konnym tohatsu.