Skocz do zawartości
  • 0

Nasze łodzie

Kuba Standera

Pytanie

Witam

Pozwoliłem sobie na założenie nowego wątku, tym razem o łodziach, widzę że na forum jest wielu użytkujących własne łodzie i myślę że moglibyśmy się wymieniać ciekawymi rozwiązaniami, rozwiązywac wiele problemów jakie są z tematem łodzi zwiazane. Zawsze ktoś już coś przerabiał i wie jak to rozwiązać, nie ma sensu wyważać otwartych drzwi.

Wcześniej posiadałem typową irlandzką łódkę - szklaka :mellow: , 19 stóp długości, z silnikami najpierw hondy 5hp (pomyłka przy tak dużej łodzi) a póżniej yamahy 9,9 (oba były 4suwowe). Łodka dobra do łowienia na muchę - bardzo powoli dryfowałą na wietrze, dodatkowo dosyć dzielna na wzburzonych wodach - z Ramayem wychodziliśmy przy wietrze dochodzącym do 60km/h (tak przynajmniej podawał serwis meteo) i.... udawało sie wrócić. Jednak całkowity brak wygód, oraz niedostosowanie do potrzeb łowienia szczupaków (brak siedzeń, wysokie burty, mała stabilność boczna) spowodowały że pożegnałem się z tą łodzią i zacząłem szukać czegoś innego.

post-236-1348913576,4002_thumb.jpg

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Czy się mi wydaje czy silnik macie pod złym kątem że tak grzeje wodą do góry?? :mellow:

Ja powoli myślę nad zmianą łodzi, wkurza mnie że z 25hp ledwo płynie, znowu pakować do niej 50 czy 60 da się... ale robi się trochę ciężko i extremalnie... Po zlocie trzeba będzie pomyśleć nad jakimś linderkiem, nastokonny silnik i będzie śmigać :D

http://www.boatsandoutboards.co.uk/view/F175873

o o takiej myślę :D

• 0

Widzę że flota Jerkbajta rośnie w siłę

rośnie rośnie :mellow: można by tą flote dozbroić i podbić jakieś państewko małe :mellow: a jak nie podbić to chociaż splądrować....

wpłynąć uprowadzić kilka niewiast, jakieś kosztowności i odpłynąć B) chociaż do wędkowania też się nada :unsure: tylko że jak by je na

jednym zbiorniku wszystkie umieścić to by był problem z manewrowaniem <_<

• 0

Widzę że flota Jerkbajta rośnie w siłę

rośnie rośnie :mellow: można by tą flote dozbroić i podbić jakieś państewko małe :mellow: a jak nie podbić to chociaż splądrować....

wpłynąć uprowadzić kilka niewiast, jakieś kosztowności i odpłynąć B) chociaż do wędkowania też się nada :unsure: tylko że jak by je na

jednym zbiorniku wszystkie umieścić to by był problem z manewrowaniem <_<

Panek ależ ty masz wyobraźnie :D

Pozdrawiam

Slider

• 0

PaNek to młody chłopak i jeszcze mu Panięki w głowie a na ryby ma jeszcze czas. :lol: o ile wiem to na Ukrainę ma parę kilometrów, ale co tam porywać chyba że coś mafi.

Ponoć wyobraźnia cenna w dzisiejszych czasach :unsure: Embarassed ale jak JESZCZE mi panienki w głowie i JESZCZE mam czas na ryby to aż boje się myśleć o czasach w których nie będzie ani tego ani tego :( mam nadzieje że zawsze będzie tak jak jest, i nic się nie zmieni (no chyba że na leprze) :mellow: :mellow:

ps. Ukraina to bardzo cenne państwo B) już niebawem wyruszam tam za jakimiś cukierkami i ponoć koniak wart tam swej ceny :mellow: :unsure:

• 0

PaNek to młody chłopak i jeszcze mu Panięki w głowie a na ryby ma jeszcze czas. :lol: o ile wiem to na Ukrainę ma parę kilometrów, ale co tam porywać chyba że coś mafi.

Ponoć wyobraźnia cenna w dzisiejszych czasach :unsure: Embarassed ale jak JESZCZE mi panienki w głowie i JESZCZE mam czas na ryby to aż boje się myśleć o czasach w których nie będzie ani tego ani tego :( mam nadzieje że zawsze będzie tak jak jest, i nic się nie zmieni (no chyba że na leprze) :mellow: :mellow:

ps. Ukraina to bardzo cenne państwo B) już niebawem wyruszam tam za jakimiś cukierkami i ponoć koniak wart tam swej ceny :mellow: :unsure:

Wyobraźnia jest cenna dokładnie :D Jak bym nie miał wyobraźni to by moje wobki tak nie wyglądały jak teraz.

Pozdrawiam

Slider