Kadet Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Witam.Chcałbym zamiast plastikowych tulejek, założyć łożyska pod wormshafta do Twin Powera C3000. Jakie to wymiary będą aby wszystko pięknie pasowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 '11 TP - 3x6x2,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 @ kadet - oprocz wormshafta dajesz gdzies jezcze lozysko? ponoc mozna jeszcze na os posuwu, tuz nad rotorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 A jaśniej to MR 63 ZZ .Mniej lub bardziej wypasione kupuj.Ja kupuję EZO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 @Jozi a gdzies jeszcze do tego Twinka mozna dolozyc (gdzie) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 To łożysko 3x6x2,5 pasuje także do Emblema/ Team Daiwy SSII 3000/3500 na worma od strony rotora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 @ kadet - oprocz wormshafta dajesz gdzies jezcze lozysko? ponoc mozna jeszcze na os posuwu, tuz nad rotoremo czym piszesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 http://www.bocabearings.com SMR63C-YZZ #5 AF2 ceramiczne 16$ sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 @Jozi a gdzies jeszcze do tego Twinka mozna dolozyc (gdzie) ?W schemat trzeba by luknąć co mu można ułożyskować .Pewnie worma z dwóch stron, nie wiem jak w wodziku co po wormie pływa(chyba też może być łożysko jak w stelli). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 To lozysko MR 63 ZZ ladnie kosztuje ale i pewnie ladnie pracuje. Czy jakies dystanse beda potrzebne po zalozeniu lozysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Ja się zastanawiam czy udałobysie w TP założyc jeszcze jedno łożysko w rolce kabłąka jak w Stelce + oczywiście zestaw podkładek, pod warynkiem ze kabłąki sa takiesame. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Ja się zastanawiam czy udałobysie w TP założyc jeszcze jedno łożysko w rolce kabłąka jak w Stelce + oczywiście zestaw podkładek, pod warynkiem ze kabłąki sa takiesame.Na wygląd to takie same wymiary.Pewnie pomysł masz dobry, ale czy te 2 łożyska jest potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 mam akurat takie łożysko na worma chce ktoś kupić? Oczywiście made in japan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 mam akurat takie łożysko na worma chce ktoś kupić? Oczywiście made in japan Już zamówiłem EZO, a jaka cena za japańca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 u mefisto dałem o ile dobrze pamietam 40 złociszy + drobne za wysyłke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 u mefisto dałem o ile dobrze pamietam 40 złociszy + drobne za wysyłkeNo z japani to parę drobnych kosztuje ale cena wcale nie poraża.Pytałem z ciekawości bo zamówiłem EZO, ktore po 30złociszy też będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 oryginalne S ARB - 1200 Jenów, czyli 40 zł, opłaca sie ale przy okazji innego zamówienia (przesyłka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Na wygląd to takie same wymiary.Pewnie pomysł masz dobry, ale czy te 2 łożyska jest potrzebne?Ja mm problemy z daiwami, bo rolka często "klei" sie do scianki bocznej kabłąka - dodatkowy wyczuwalny opór, w Stelce zakładam, że łożyska są blokowane z obu stron podkładkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Kiedys widziałem taki filmik: Japoniec w Stelce w knobie zmienił łożyska na ceramiczne i zakręcił, kręciło się że hoho, zdążyłby piwko wypić, numerek ....... a knob się kręcił dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 (edytowane) Kiedys widziałem taki filmik: Japoniec w Stelce w knobie zmienił łożyska na ceramiczne i zakręcił, kręciło się że hoho, zdążyłby piwko wypić, numerek ....... a knob się kręcił dalej Po co? Nie mam numerka na myśli Edytowane 26 Lutego 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Ja mm problemy z daiwami, bo rolka często "klei" sie do scianki bocznej kabłąka - dodatkowy wyczuwalny opór, w Stelce zakładam, że łożyska są blokowane z obu stron podkładkami.No w daiwce masz mieć też z 2 stron podkładki.Ostatnio zmieniałem koledze tulejki na łożyska i z każdej strony łożyska szła podkładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 No w daiwce masz mieć też z 2 stron podkładki.Ostatnio zmieniałem koledze tulejki na łożyska i z każdej strony łożyska szła podkładka.i mam, ale rolka niejest zamocowana na łożysku "na sztywno" tylko z jednej strony chyba ma kryzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi