abarth7 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 WITAMInteresuje mnie ta rzeka,w związku z tym mam 2 pytania:Czy warto poświęcić czas tej rzece i czy znacie może jakieś fajne miejsca nad tą rzeczką godne polecenia?POZDRAWIAM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 A co bys chcial w niej lowic? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Troche zle zadalem pytanie,bardziej chodzi mi o miejscówki,poniewaz zrobiłem juz krotki zwiad z wedką na tej rzece,i wiem,że napewno są tam ładne klenie (sztuke złapałem)i szczupaki(niestety małe).Może znasz miejsca gdzie moge liczyć na wiekszego szczupaka?Bo to,ze warto troche tam porzucać to juz wiem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Niestety, znam tylko odcinek zwany umownie przyujsciowym i o duzego szczupaka tam trudno, trafia sie bardzo sporadycznie. Co innego boleń, ale ten strasznie kaprysi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 @abarth7, trzeba próbować tam gdzie już miałeś kontakty ze szczupakami.Co roku na Wkrze są łowione szczupaki ponad metrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr zamiara Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Jak oceniacie samo ujście Wkry do Narwi? Byłem tam tylko raz, łowiłem z łodzi i okolica bardzo mi się spodobała. Starorzecza są chyba raczej na małego szczupaka... chociaż raz widziałem, jak coś pożarło małą płynącą kaczuszkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Oceniam niezle...jest kawalek dosc glebokiego rowu, glebokie zakole. W starorzeczu musial przypetac sie sumek, bywa tam ladny bolen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Co roku na Wkrze są łowione szczupaki ponad metrowe Wychowałem się nad Wkrą i takie info to dla mnie nowość Fakt, że zdarzają się raz na jakiś czas sztuki ponad 80 cm, ale jest to rzadkość.Na przestrzeni wielu lat słyszałem może o kilku metrówkach.Stwierdzam tylko, że to dla mnie zaskoczenie, a nie, że to jest niemożliwe Polecam klenie z Wkry. Trudna ryba ale jest go całkiem sporo i do tego słusznych rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 18 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Polecam klenie z Wkry. Trudna ryba ale jest go całkiem sporo i do tego słusznych rozmiarów. Potwierdzam.Klenie są tam piękne.Mój ostatni z tej rzeki miał 55 cm.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Co roku na Wkrze są łowione szczupaki ponad metrowe Wychowałem się nad Wkrą i takie info to dla mnie nowość Fakt, że zdarzają się raz na jakiś czas sztuki ponad 80 cm, ale jest to rzadkość.Na przestrzeni wielu lat słyszałem może o kilku metrówkach.Stwierdzam tylko, że to dla mnie zaskoczenie, a nie, że to jest niemożliwe Polecam klenie z Wkry. Trudna ryba ale jest go całkiem sporo i do tego słusznych rozmiarów. Nie sprzeczam się z autochtonem ale widziałem na zdjęciach duże szczupaki z Wkry, które były złowione w różnych latach.Nawet jeden szczupak z Wkry znalazł się kiedyś w katalogu Salmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Moze sie w niej tra...jesli tak, to wchodzilyby do niej na przedzimiu i wczesna wiosna splywaly (co by sie czesciowo moglo zgadzac, bo jak podgrzeje to sie pojawiaja w sasiedniej rzece) . Pamietesz moze miesiace polowu tych metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Wczoraj razem z Maciejowatym byliśmy na Wkrze porzucać za kleniem lub jaziem. Żadnej z tych ryb nie złowiliśmy, ale mi na obrotówkę(kleniową) wziął boleń. Już chyba nie potrafię łowić innych ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 który fragment Wkry? PS. Pewnie i we fiordach zamiast czarniaków i halibutów bolenie byś łowił.. Co skrzywienie, to skrzywienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Jeszcze trochę za wcześnie na Wkre,tak mi się wydaje.Ładny bolek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Okolice Sochocina. Napotkany wędkarz mówił nam o złowionym kleniu 47cm. Jak na taką rzeczkę to już niezły kabanek. Z tego wniosek że już coś zaczęło się dziać, ale jak na razie bardziej na spławik, grunt. Na spinning rzeczywiście jeszcze może być za wcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Ładny Bolusiek Na fotce wygląda trochę jak Brzana...Jeszcze pare ciepłych dni, niech tylko zaczną jakieś bzyki do wody wpadać to i klenie powinny zacząć brać. Ja już w tym roku jedną osę widziałem (to chyba dobry znak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Ładny Bolusiek na fotce wygląda trochę jak Brzana... Im czystsza woda tym bolenie są bardziej miedziane. A może to barwy godowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Ładny Bolusiek na fotce wygląda trochę jak Brzana... Im czystsza woda tym bolenie są bardziej miedziane. A może to barwy godowe? Ciekaw jestem od czego czarnieją Nad Narwią z jednego miejsca łowiłem naprzemian takie i zwykłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Okolice Sochocina. Napotkany wędkarz mówił nam o złowionym kleniu 47cm. Jak na taką rzeczkę to już niezły kabanek. Z tego wniosek że już coś zaczęło się dziać, ale jak na razie bardziej na spławik, grunt. Na spinning rzeczywiście jeszcze może być za wcześnie. Ja mam z Wkry swój życiowy rekord klenia-55cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Byłem wczoraj w Bolęcinie. W sumie nie połowiłem nie licząc szczupaczynki i okonka. Ale rzeczka ładna. Wrócę tam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Wujek, to miejsce nie jest najlepsze na klenie. Za to jest sporo szczupaczków - tyle, ze chyba nie wartych uwagi. Jedynie tuż poniżej miejsca, w którym kucasz , jest krótki odcinek kleniowej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Szczupaczków w przedziale 40-50cm jest sporo :)To cieszy,daje dobre rokowania na przyszłość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Wujek, to miejsce nie jest najlepsze na klenie. Za to jest sporo szczupaczków - tyle, ze chyba nie wartych uwagi. Jedynie tuż poniżej miejsca, w którym kucasz , jest krótki odcinek kleniowej wody. Cóż bedziemy szukać dalej, chyba że dasz namiar na jakieś lepsze miejsce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 To może jeszcze jedno :)C&R, tym razem obowiązkowe, ale również z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Panie tam ryb nie ma... Abarth7 w tym roku był nad tą rzeką pewnie z 10 razy i jak narazie nawet klenia nie widział. Poszły na kotlety w latach ubiegłych...Ten boleń to pewnie jakimś cudem elektryków uniknął Grube klenie to Wisła. Będziesz Wujek w Jerku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi