wujek Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Rzeczywiście, rzeka sprawiała wrażenie martwej. Jak byliśmy akurat roiło się bardzo dużo chrusta, ale nic go nie zbierało za wyjątkiem kilku małych jelczyków . Może wpadniemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Fakt,Hlehle,albo i więcej razy,i stwierdzam,że chyba jeszcze za wcześnie na klenia.Łowie na tej rzece praktycznie od dziecka,i powiem szczerze,że trochę mnie ten Wujkowy bolek zaskoczył :)Boleń nad Wkrą trafia się dosyć rzadko,przynajmniej mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Dzisiejszy chruścik Sporo tego latało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Tylko szkoda ,że ich nic nie zjada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Tylko szkoda ,że ich nic nie zjada Otóż to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 po przejściu przez archiwum widzę, że sporadycznie pojawiały się watki nt WKRY ale żaden nie przetrwała przez lata z wyczytanych wpisów wychodziło, że 2007 - 2009 dało radę wyłuskać ładnego klenia a i zębate w słusznych rozmiarach dawało się skusić... po przerwie w kolejnych latach w 2012 pojawiło się info o zanieczyszczeniu i martwych rybach Jak miewa się Wkra obecnie? Jak jest z rybą? Czy ktoś może napisać jak się miewa Wkra w okolicach Jońca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 ... widzę, że w temacie Wkry jesteś zupełnie "zielony" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) W Jońcu byłem w kwietniu....miewa się....dobrze Edytowane 26 Maja 2014 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 to dobra widomość wieki nie byłem nad Wkrą więc zaczynam od zbierania informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Mogę Ci powiedzieć tylko tyle, że łowienie w weekendy nie jest przyjemnością. Przetacza się tam kilkaset kajaków dziennie w kolumnach po 50 i odstępie co 10 minut Jeśli masz ochotę się wybrać i spędzić czas nad wodą w ciszy i spokoju polecam wędkowanie w tygodniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 dzięki za info, choć nie wiem czy dla mnie wypad w tygoniu będzie realny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Jak miewa się Wkra obecnie? Jak jest z rybą? Czy ktoś może napisać jak się miewa Wkra w okolicach Jońca? Miewa się całkiem dobrze, czego dowodem są wielkie ryby tam łowione (Wielkie szczupaki z Wkry).Niestety wiele osób nie respektuje górnych wymiarów ochronnych, które obowiązują w Okręgu Ciechanowskim.Na szczęście kontrole są dość częste, więc z czasem będzie coraz lepiej.Przy okazji reagujcie, gdy widzicie sytuacje, że ktoś chce zabrać za dużą rybę. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 ryby we Wkirce Pływają ale trzeba tam bywać i to zdecydowanie wyzej ]Z marszu trzeba strasznego fartu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Już niedługo Wkra może stać się jeszcze rybniejsza a to za sprawą zmniejszenia presji z powodu braku porozumienia między OM i OC.Zarząd OM twierdzi,że wędkarze z Warszawy nie chcą porozumień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zarząd OM twierdzi,że wędkarze z Warszawy nie chcą porozumień.ǝıʍołƃ ɐu ıoʇs oʞʇsʎzsʍ oʇ ɯıʞɔǝıʍozɐɯ nƃǝɹʞo ʍ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Nic dodać nic ująć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Dzisiejszy wypad na Wkierkę, mimo stosowania wyrobów najznamienitszych forumowych woborobów nie przyniósł oczekiwanych rezultatówNatomiast organoleptycznie stwierdzam że wiosna Panowie W wodzie niestety nie widać zyciaKajakarze już ruszyli I UWAGA NA KLESZCZE ,NA UBRANIU ZNZLAZŁEM TRZY SZTUKI , pod koniec spaceru wszędzie widziałem krzaki uginające się pod ciężarem ogromnych kleszczy Edytowane 1 Marca 2015 przez jacekp29 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Temat umiera więc ja na to pozwolić nie mogę Jak Panowie wyniki ? Słyszałem że jakiś czas temu zarybiono Wkrę na moim odcinku sandaczem. (Odcinek Sochocin Bolęcin ) Ktoś coś wie ? Słyszał na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Temat umiera więc ja na to pozwolić nie mogę Jak Panowie wyniki ? Słyszałem że jakiś czas temu zarybiono Wkrę na moim odcinku sandaczem. (Odcinek Sochocin Bolęcin ) Ktoś coś wie ? Słyszał na ten temat ? Wkra sandaczem jest zarybiana od dawna. W małych ilościach, ale jednak. Niestety warunki chyba średnio jej pasują i rzadki to gość na wędkach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Wkra sandaczem jest zarybiana od dawna. W małych ilościach, ale jednak. Niestety warunki chyba średnio jej pasują i rzadki to gość na wędkach.Hmm rzadkością nie są jeśli znasz miejsca ich przebywania na Wkrze. A wiem ,że Ty znasz U mnie puki co meldują się jedynie maleństwa ..i jeden tylko wymiarowy w tym roku A co do tego , że zarybiana jest od dawna, nie słyszałem ,ale dobrze wiedzieć . Co do warunków ..miejscami są ciekawe rozlewiska i koryto rzeki sie znacznie rozszerza . Nawet namierzyłem parę głębokich dołków, więc z tymi warunkami może nie jest tak zle. Brakiem efektów zarybiania bardziej obarczał bym miejscowych...widziałem biorą maleństwa do wora. Temat już poruszany na forum ...bardzo rzadko udaję się ich złapać odpowiednim służbom. Rybki ok 25 centów wyłapią na robala szybko Jeśli chodzi o populację dużego sandacza to znam osobiście jednego Pana "miejscowego" ,który łowi sukcesywnie na pewnym odcinku (tu nie zdradzę niestety jakim) metodą na trupka, sandacze czasem ponad 90cm. Widziałem na własne oczy . Więc duży sandacz jest , ale najwyrazniej dupa ze mnie nie wędkarz bo nie potrafię go skusić przynętą sztuczną. Choć łowię na w/w odcinku już dosyć długo (wiem wiem , gdzieś popełniam błąd Wkra się odradza ,natomiast jest to rzeka i jak wiemy - swoją rzekę Trzeba poznać ,a wyniki przychodzą dopiero z czasem. Ja łowie tu dopiero 3 rok i z roku na rok coraz bardziej wiem , że nic nie wiem. Ale jak to powiedział kiedyś Jacek Krzynówek "staramy się eee cały czas do przody ...no staramy się .." Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Wkra - piękna rzeka i na pewno zacnie byłoby złowić fajnego zeda z jej wody.....jednak jakoś mi to nie pasuje, jak widzę kogoś grasującego po wkrze z gumą to jakoś się to "nie komponuje" razem Jest tyle innych ryb które można przyjemnie łowić na Wkrze.... Pozdrawiam,malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Racja. Rzeczka kleniowa , jaziowa , boleniowa zdecydowanie Bolków Ci tam dostatek i łowię je w miarę regularnie . Natomiast ciągle poluję na zedzika - jednak jak wspomniałem wczesniej bez wiekszych jakościowo wyników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 To że sandacz się czasem komuś trafia nie oznacza, że tej ryby jest wystarczająco dużo aby łowić ją z powodzeniem w sensownych ilościach. Nie miałbym nic przeciwko, bo to moja ulubiona ryba, ale pod kątem tego gatunku wybieram inne wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 aby łowić ją z powodzeniem w sensownych ilościach. Hmm sensowna ilośc to ile ?? Dla mnie jedna dwie sztuki to sensowna ilość..a tyle potrafię tam złowić jednego dnia. Natomiast rozmiar ..hmm no coż to już inna sprawa. Dla jednego sensowna ilośc to 10 dla innego 2 Ja jestem kiepskim wędkarzem i dla mnie druga opcja jest zadowalająca Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Hmm sensowna ilośc to ile ?? Dla mnie jedna dwie sztuki to sensowna ilość..a tyle potrafię tam złowić jednego dnia. Natomiast rozmiar ..hmm no coż to już inna sprawa. Dla jednego sensowna ilośc to 10 dla innego 2 Ja jestem kiepskim wędkarzem i dla mnie druga opcja jest zadowalająca Pozdrawiam Jeśli łowisz systematycznie tam 1-2 sztuki to kiepskim wędkarzem nie jesteś, a wręcz przeciwnie. Tyle, że "potrafię" może oznaczać to, że po prostu czasem się udaje Tak czy siak łowienie sandaczy to dla mnie ciągły kontakt z tą rybą, kombinowanie itd. Jeśli mam 2-3 brania na dzień to mi się odechciewa, chyba że są to ryby wielkie. Cały fun polega na tym, żeby się działo, zeby były pstryki, kopnięcia, skubnięcia. Coraz trudniej o takie miejsca w Polsce ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi