sajdol1 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Jeśli łowisz systematycznie tam 1-2 sztuki to kiepskim wędkarzem nie jesteś, a wręcz przeciwnie. Tyle, że "potrafię" może oznaczać to, że po prostu czasem się udaje Tak czy siak łowienie sandaczy to dla mnie ciągły kontakt z tą rybą, kombinowanie itd. Jeśli mam 2-3 brania na dzień to mi się odechciewa, chyba że są to ryby wielkie. Cały fun polega na tym, żeby się działo, zeby były pstryki, kopnięcia, skubnięcia. Coraz trudniej o takie miejsca w Polsce ... Dlatego UL robi się coraz bardziej popularny. Tam się dzieje zdecydowanie więcej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Słusznie zauważył Daniel i wyłapał słowo "potrafię" - czyli czasem się udaje ? Niestety coraz częściej tylko "czasem" . To co wpuszczają, zaraz zjedzą miejscowe dziadki - niestety . Taką sytuację widzę co roku . Co z zarybienia sandaczem 1000 sztuk jak w miesiąc pózniej 75% ląduję na patelni .Wiadomo jak reaguję ryba hodowlana wpuszczona do dzikiej rzeki. Wpieprza wszystko co znajdzie się pod jej pyskiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasanie Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Łowi ktoś może na odcinku bliżej ujścia do Narwi? Interesuję mnie głównie populacja klenia, bolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Klenie są , ale to prfesory z trzecim stopniem habilitacji .Kiedyś z @Dagonem namierzyliśmy takie stadko kilkunastu osobników , a wszystkie w medalowym rozmiarze . Pomimo ponadludzkich wysiłków , żaden nie dał cienia nadziei na przechytrzenie go . Podobno na muszkę jest większa szansa , na złowienie tych cwaniaków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasanie Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Na muszkę jeszcze nie próbowałem swoich sił, spróbuje na wiosnę, może uda się je skusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Da się i na spina, ale jest zdecydowanie trudniej....Byłem w tym roku nad wkrą 6 razy i zdecydowanie lepsze wyniki miałem na przełomie kwietnia i maja niż w lato...dwa razy udało się zbliżyć do 5 z przodu, ale niestety tylko zbliżyć. Na wiosnę zdecydowanie warto poszukać jazi na skraju zalanych traw....dużo łatwiej wtedy o jazia klamota niż klenia klamota.... Na ogół jednak z nad Wkry wraca się z niedosytem i głową nabitą widokami takimi o jakich wyżej pisał @Pisarz.....fajne są też widoki boleni 70+ w krystalicznie czystej wodzie....eh...oby do wiosny... Pozdrawiam,malcz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Ja kleni ,które widzę nie umiem zlowić . Łowię jedynie tylko te,ktorych nie zauważyłem wczesniej . W lato dla mnie ta ryba (oczywiście sztuki 50+) jest praktycznie nie do zlowienia - i przyznaję się do tego bez wstydu - pomimo kilkunastu lat spiningowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) I to jest właśnie strzał w 10.Cenna uwaga.Faktycznie na Wkrze można się napatrzyć na piękne ryby ( okulary polaryzacyjne oczywiście obowiązkowe )Jeśli zauważamy rybę to na 100% ona zauważyła nas wcześniej i nici z połowu. Wkra jest bardzo czystą rzeką więc nie jest łatwo.Łatwiej mają muszkarze, którzy zazwyczaj chodzą w górę rzeki.Tak na marginesie to Wkra jest tak piękną rzeką, że warto by zacząć przygodę z flyfishing Edytowane 10 Listopada 2015 przez sajdol1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) . W lato dla mnie ta ryba (oczywiście sztuki 50+) jest praktycznie nie do zlowienia - i przyznaję się do tego bez wstydu - pomimo kilkunastu lat spiningowania. Kolego wstyd to by był , jakbyś nie mógł złowić ryby w Płońsku na Rutkach , a Wkra raz darzy , a nie raz sponiewiera.Jak możesz to napisz , jak z rybkami w okolicach Sochocina? Edytowane 10 Listopada 2015 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Kolego wstyd to by był , jakbyś nie mógł złowić ryby w Płońsku na Rutkach , a Wkra raz darzy , a nie raz sponiewiera.Jak możesz to napisz , jak z rybkami w okolicach Sochocina?Są Ładne bolki przy zwalonym moście - klenie na dolnym odcinku zaraz za mostem - ale gdzie dokładnie ? Tego już nie powiem - szukajcie a będzie Wam dane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsumierybak Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Przyłączę się nieśmiało z informacją, że od 2016 limit 1 szt. łącznie sandacza/szczupaka na Wkrze i brzanowe widełki 50-65 (też 1 szt.). Może to w jakimś stopniu trochę pomoże, choć apetyty niektórych znane... Opowiadał mi latem starszy, fajny "ktoś", że są jeszcze 90+, 100+ szczupaki, poniżej Jońca... Łowi je sukcesywnie co roku - kilka sztuk, na 5-6 calowe kopyta, po półgodzinnym przedzieraniu się przez łąki, później brodząc... Latem słabiej, przed świtem, przed kajakami... Jesienią nieco pewniej... Pewnie łowi te same szczupaki, bo wypuszcza - ale wierzę mu, że je łowi... Chcąc się zrewanżować za pewną informację z mojej strony nawet dał mi namiar, ale... nie chcę zepsuć mu miejsca... jakoś tak uroczo brzmi w jego opowiadaniach... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rado Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Witam czy ktoś z Was był nad wkra od Cieksyna w dół jak z rybami?orientujecie się gdzie można kupić pozwolenie na wedkowanie na ten okręg ja należę do OM? Pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Witaj. Zezwolenie z tego co się orientuje można kupić w Nowym Mieście nad zalewem, albo w Ciechanowie (trochę kilometrów jest).Nie wiem jak bliżej Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rado Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Dla mnie bliżej do Nowego Miast trzeba tylko wyczekac dobrego momentu żeby się coś działo bo z tą Wkra to różnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 We Wkrze drzemie duży potencjał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Witam czy ktoś z Was był nad wkra od Cieksyna w dół jak z rybami?orientujecie się gdzie można kupić pozwolenie na wedkowanie na ten okręg ja należę do OM? Pozdr Jesteś też pewnie w stanie zakupić przez internet. Zadzwoń do okręgu i ustal szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rado Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Wiem o tym wedkowalem tam od małego dzieciaka stawiałem tam pierwsze kroki ze spiningem i ryb było duzo, a teraz wedkuje na Narwi i to jest całkiem inna woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyła Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 proszę i nie trzeba biegać szukać http://www.pzw.org.pl/18/cms/10241/skladki_okresowe__przelew_bankiem_lub_poczta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rado Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Dziekuje,ruszam na wkre w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyła Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Byłem w sobotę i po za jednym kleniem 40 i dwóch pobiciach totalna lipa,a kumpel trafił dwa kaczodziobe juz wytarte. Ja bym odpuścił woda jeszcze zimna w Borkowie dziś 10 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Tam nie ma ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Tam nie ma ryb Kierownik lodowiska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Kierownik lodowiska? hahahaha dokładnie Rozwaliles mnie tym.... Panie! Panie! Tam nie ma ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Dziś rano jeden przyłowiony szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 W czwartek byłem i naprawdę spory odcinek obrzucałem...efekt to jedno odprowadzenie okonia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi