Skocz do zawartości

Rzeka Wkra

abarth7

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Bo los tak chciał, aby kilkanaście lat temu dyrektorem OC został młody ichtiolog, taki prawdziwy z powołania. Zapalony muszkarz, prawdziwy pasjonat kochający to co robi. A robi wszystko z sercem i głową i przy tym wszystkim potrafi dobrać sobie odpowiednie osoby do pomocy. Sytuacja z filmu, kiedy to osobiście zarybia jest codziennym obrazkiem z życia kolegi Adama, nie było to tylko na potrzeby filmu. Większosc jego pracy odbywa się w terenie. Osobiście mogę się o nim wypowiadać tylko w superlatywach, było nam dane pracować kilka lat razem i bardzo miło to wspominam. Dlatego też jestem zdania że naprawdę warto to robić i jest szansa na lepsze jutro. Dzięki takim ludziom możemy zmienić nasze podejście do PZW. A nasze wody mogą powrócić do stanu świetności sprzed kilkudziestu lat. I chciałbym Wam życzyć takich dyrektorów w Waszych okręgach. A obecnie sprawującym te funkcje brać przykład z kolegi Adama Giereja.

Pozdrawiam Mariusz

Edytowane przez woyciech
  • Like 14

• 2 miesiące temu...

Bylem w niedziele ryb nie znalazlem :( drobnicy nie widac i jak dla mnie jeszcze troche za bardzo rwie przynakmniej na odcinku Joniec-Krolewo jeden niesmialy pstryk ze srodka moze po poludniu bylo lepiej ja od 8 do 12 pozniej bylo bardziej slonecznie

Dan a nie wiesz jak Sona-Sonka

Bardzo podniesiona woda ?Sławek można pozwolenie 1 dniowe wykupić robić przelew(10 zł ) ja też nie wykupiłem pozwolenia na Ciechanowski a do teściów do Królewa za tydz jadę to na wkrę i Sone zajrzę

Edytowane przez Karas06

Bylem w niedziele ryb nie znalazlem :( drobnicy nie widac i jak dla mnie jeszcze troche za bardzo rwie przynakmniej na odcinku Joniec-Krolewo jeden niesmialy pstryk ze srodka moze po poludniu bylo lepiej ja od 8 do 12 pozniej bylo bardziej slonecznie

To że rwie to akurat nie musi być wada jeśli się znajdzie jakieś spokojniejsze zastoisko na pograniczu nurtu albo lekkiego wsteczniaka, tam teraz powinny stać jazie - właśnie w Jońcu miałem zawsze najlepsze wyniki na początku sezonu. Zresztą dla mnie marzec-kwiecień na wkrze to szukanie wyłącznie jazi...

...ja być może zaatakuję w najbliższym czasie i sprawdzę parę jaziowych bankówek - przy tym stanie i szybko nagrzewającej się wodzie coś może się wydarzyć...

Edytowane przez malcz
  • Like 1

Jak Sonka nie sprawdzalem pozwolenie robilem przelewem za 25pln na jeden dzien wypad byl typowo pod zblizajace sie zawody na Wkrze a z tymi zastoiskami bylo tak ze byly moze dwa jednak w kazdym siedzial dziadek z przystawka wjec zlazlem sie od zapory do Jonca i tyle woda zeczywiscie juz w korycie jutro zaatakuje Bzure ???? moze tam cos skubnie

• Like 1

Dan a nie wiesz jak Sona-Sonka

Bardzo podniesiona woda ?Sławek można pozwolenie 1 dniowe wykupić robić przelew(10 zł ) ja też nie wykupiłem pozwolenia na Ciechanowski a do teściów do Królewa za tydz jadę to na wkrę i Sone zajrzę

Jak Sonka nie sprawdzalem pozwolenie robilem przelewem za 25pln na jeden dzien wypad byl typowo pod zblizajace sie zawody na Wkrze a z tymi zastoiskami bylo tak ze byly moze dwa jednak w kazdym siedzial dziadek z przystawka wjec zlazlem sie od zapory do Jonca i tyle woda zeczywiscie juz w korycie jutro zaatakuje Bzure moze tam cos skubnie

Panowie, to ile to pozwolenie na jeden dzień kosztuje ? 10 czy 25 zł. ?

• Like 1

Ładnie. 25% wzrostu, ale akurat w przypadku Ciechanowskiego przynajmniej wiem na co idzie kasa. Zapłacę z uśmiechem.

Ja również będę płacił z uśmiechem na ustach :) Ja jednak będę chyba płacił jednodniowe...bo i tak mam OS i OM.

Edytowane przez Qcyk
  • Like 1

Ja również będę płacił z uśmiechem na ustach :) Ja jednak będę chyba płacił jednodniowe...bo i tak mam OS i OM.

Ja raczej też. Dwa lata temu zapłaciłem OC i byłem 5 razy, w zeszłym roku płaciłem jednodniowe i okazało się, że udało się być tylko 3 razy - Także zostanę pewnie przy tym trybie, bo zapowiada się że poza jakimiś weekendowymi wypadami w tygodniu na Wkrze nie połowię.

Hejka,

no porozumień jest trochę...

#Karas06 - Sonę widziałem dziś w korycie ;)

#malcz - w ramach tej jednodniowej opłaty 25 zł od tego roku są wszystkie łowiska nizinne - rzeki, jeziora (w tym Tarczyny - Grądy i Hartowieckie) oraz zbiorniki zaporowe (Zalew Nowomiejski na podstawie wniesionej dniówki - c&r) :)

Pozdrówko :)

No to było tak

Najpierw poszedłem przywitać się ze znajomymi

post-49654-0-89561600-1491057896_thumb.jpg

post-49654-0-89344400-1491057916_thumb.jpg

Teraz można zacząć wędkować,dwie godzinki nic się nie dzieje . Tylko kleszcze z ubrania strzepuje .

Ale widać drobnicę jak zbiera  , i w 10 minut dwie kluski

Ta większa 40+ ale chyba chora . Jakieś rany za płetwa grzbietową

post-49654-0-02871900-1491058285_thumb.jpgAle o

Ale forma nie zdradza choroby i odpływa jak torpeda

post-49654-0-68091500-1491058384_thumb.jpg

Czas kończyć bo ryjek spalony , jeszcze pożegnalny przelot znajomego , który jest bardzo nieśmiały i tylko z bardzo daleka pokazuje że  jest

post-49654-0-91412000-1491058558_thumb.jpg

Jeszcze postać i nałapać tej głośnej ciszy i powietrza . Do następnego

• Like 11

Gratulacje.
Ja byłem 2,5h w sobotę o świcie. Niestety bez brań, ale wyjazd traktowałem bardziej rozpoznawczo. Zwijając się spotkałem 2 spinningistów, którzy dopiero się szykowali do łowienia, jeśli to ktoś z jb i to czyta, pozdrawiam.
Na chwilę podjechałem nad Sonę. Wydaje się dojść płytka, ale są ciekawe dołki rozbudzające wędkarska wyobraźnię. Łowi ktoś tam?

Konkretne łowienie planowałem w niedziele, ale niestety z przyczyn niezależnych nie mogłem ostatecznie pojechać.

• Like 1