pablo208 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Drugie miejsce to 45cm(a nie 49) kleń - tak na marginesie. Też chyba z kolegą bylismy na innych zawodach 164 zawodników i kilknaście ryb. Fakt rybostan marzenie - jak czytam pewne posty - faktycznie mam wrażenie ,że nie piszemy o tej samej rzece. Jak na tylu startujących wynik mega mocny. Drugie miejsce z jedną zgłoszoną rybą - jestem w szoku.Rozpierniczaja mnie posty co niektórych ...czlowiek spędza tam każda wolną chwilę ...jest nad wodą zawsze kiedy choć na godzinke mozna się wyrwać ,złowic nic nie może a tu na forum okazuję się ,że to kraina kleniem i jaziem szczupakiem boleniem płynąca. Istne wędkarskie eldorado. Kurcze to ja nie bede nad wode chodził tylko czytał posty na jb.pl. Będe wiedział wtedy lepiej :)Ale najpewniej trzeba zmienic hobby - bo h...wy ze mnie w takim razie wędkarz Wiem !!! - zostane filatelistą PANIE TAM NIE MA RYB I to wcale nie kierownik lodowiska:) Pozdrawiam startujących i nie tylko cześć! Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez "Paweł" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Nie mówię, że był szał- wręcz przeciwnie.Ok 30 miarowych ryb przy ponad 160 osobach to bardzo słabo... ale na równolegle rozgrywanym Kleniu Bzury - 4 ryby...Przy punktacji jaka była w regulaminie (100 punktów za wymiar + 50 za każdy dodatkowy cm), jeden klen 40 cm dawał tyle samo punktów co 6 kleni po 30 cm- stąd drugie miejsce z kleniem ( który miał wg informacji z ogłoszenia wyników jednak 49,5 cm) Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez olo86 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Nad Wkra byłem pierwszy raz więc o rybności rzeki nic nie mogę powiedzieć. Fakt, pogoda nie dopisała, zwłaszcza z lekkim śniegiem. Wkra jako rzeka bardzo mi się spodobała. Wrócę tu na pewno, nie tylko na kolejnego Klenia Wkry 2018. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Pogoda kiepska, tłok nad wodą która ma kilkanaście metrów szerokości, dość czysta. Czego oczekiwaliscie ????. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Olo a jak Twój wynik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Olo a jak Twój wynik?bezdyskusyjne 0 - Kamil (Wepster) jest moim jedynym alibi - to on wybrał miejscówkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 zwycięzca był nad Wkrą pierwszy raz, a oprócz 3 punktowanych kleni, miał 5 poniżej 30 cm. To ciekawe i daje do myślenia . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Piotrek - nie tak ciekawe, jakby się wydawało - zadziałał książkowo - stanął na jedynym dużym przelewie w okolicy i męczył go całą turę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Też tam byłem grochówkę, kaszankę i kiełbasę jadłem co do ryb,są tylko nie były skore do współpracy.Warunki rzeczywiście dość trudne jak na lekkie łowienie.Patrząc na ogół to wyniki słabe, ale trzeba brać pod uwagę,że wielu startujących to amatorzy czyli przeciętni wędkarze (w tym ja) i wielu z nich traktuje te zawody czysto towarzysko bez parcia na wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Piotrek - nie tak ciekawe, jakby się wydawało - zadziałał książkowo - stanął na jedynym dużym przelewie w okolicy i męczył go całą turę to tego miał multum przynęt do zerwania więc bez strachu przy kiełbasce mi się obiło o uszy, że zwycieżca miał 5 ryb w 7 kolejnych rzutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Szkoda że nie było dobrej pogody i woda nie miała wyższej temperatury, bo wyniki mogą nie pokazywać prawdziwego potencjału Wkry. Nawet po forum widać że wszędzie brania siadły. Na początku kwietnia jak była ładna pogoda jazi i kleni padło wyjątkowo dużo.Trochę dziwię się organizatorom że robią te zawody w kwietniu, narażają się na huśtawki pogodowe jak w ostatnim czasie. Myślę że druga połowa maja byłaby bardziej pewnym terminem. Poza tym można by włączyć do punktacji więcej gatunków ryb. Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 @Wujek -podejrzewam, że organizator wybiera taki okres ponieważ później zaczyna się zmora tej wody - kajaki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Jeśli to prawda to organizator mógłby wystąpić o zakaz spływów w tym dniu. Jeśli można na czas maratonu wyciąć pół Warszawy to chyba nie powinno być problemu zamknąć rzeką dla kajakarzy na jeden dzień. I tak kajakarze nie uprzyjemniają wędkarzom życia, firmy kajakowe mogłyby to zrozumieć i zrezygnować jeden dzień w roku z zarobku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Jeśli to prawda to organizator mógłby wystąpić o zakaz spływów w tym dniu. Jeśli można na czas maratonu wyciąć pół Warszawy to chyba nie powinno być problemu zamknąć rzeką dla kajakarzy na jeden dzień. I tak kajakarze nie uprzyjemniają wędkarzom życia, firmy kajakowe mogłyby to zrozumieć i zrezygnować jeden dzień w roku z zarobku. Niby tak ale musiał by jeszcze wystąpić o zakaz kąpieli i grillowania Firmy kajakowe nie są od rozumienia wędkarzy tylko od zarabiania więc nie ma takiej opcji. Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Nie przesadzajmy, kąpiele w maju? Idąc tą drogą trzeba by zamknąć przestrzeń powietrzną nad Modlinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Przed jedną z poprzednich edycji, organizatorzy wystosowali pismo do wypożyczalni o wstrzymanie "ruchu" w danym dniu. W kwietniu to myślę, że nie ma problemu ale druga połowa maja to już niezła kasa dla wypożyczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Nie przesadzajmy, kąpiele w maju? Idąc tą drogą trzeba by zamknąć przestrzeń powietrzną nad Modlinem.Napisałeś "w drugiej połowie maja" poza tym bywają takie ciepłe majówki .Z drugiej strony my mieszczuchy to zmarzźluchy a tam mieszkają twarde chopy A na poważnie to Twoje porównania są nietrafne. Nie można porównywać warszawskiego maratonu do zawodów wędkarskich.Zobacz ile osób biega, jak głośno o tym w tv. Zdrowy tryb życia, maratony dla idei a "jakieś tam" wędkarstwo?Wędkarstwo to nisza. Mam wręcz wrażenie, że organizatorzy wędkarscy mają zawsze pod górkę.Nie ma co debatować, musiałbyś trochę pojeździć w sezonie i przekonać się sam jak płochliwa jest tam ryba. Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Nie przesadzajmy, kąpiele w maju? Idąc tą drogą trzeba by zamknąć przestrzeń powietrzną nad Modlinem.Wczoraj na zawodach byliśmy świadkami kąpieli miejscowego "morsa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Wariaci nie są brani pod uwagę . Ok, tak naprawdę nie mam powodu żeby dalej ciągnąć temat terminu zawodów, i tak to nigdy nie była moja bajka.pozdrawiam Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Nie mówię, że był szał- wręcz przeciwnie.Ok 30 miarowych ryb przy ponad 160 osobach to bardzo słabo... ale na równolegle rozgrywanym Kleniu Bzury - 4 ryby...Przy punktacji jaka była w regulaminie (100 punktów za wymiar + 50 za każdy dodatkowy cm), jeden klen 40 cm dawał tyle samo punktów co 6 kleni po 30 cm- stąd drugie miejsce z kleniem ( który miał wg informacji z ogłoszenia wyników jednak 49,5 cm)Tak racja - przyznaję się do błędu . 49 centów . Sory ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Ja też po zawodach z rybami na 0, mimo przyjazdu dwa dni wcześniej i po wywiadach z miejscowymi faktycznie się sprawdziły. Sportowo kiepsko cała reszta super. Za rok na pewno się zjawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) Dwa klenie wyjęte ok 40 i 30. Ponadto jeden spięty, kilka zmarnowanych brań oraz rozgięta kotwica na czymś zacnym..Moja wina, bo nie chciało mi się wymienić. Edytowane 2 Maja 2017 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Jaki poziom wody na wkrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 U mnie dzisiaj 5 kleni i jeden jazik. Niestety cała banda w rozmiarze max 30cm. Dodatkowo całkiem ładny zębaty zgilotynował mi illexa, mam nadzieję że sobie poradzi z tym kolczykiem...branie z napływu na przelew.Woda bardzo zimna i mocno trącona, rybek nie widać. Kajakarze już w akcji i nacierają:"Dzień dobry-bierą ryby?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Ktoś, coś, ostatnio? Czy wszyscy przerzucili się na wielkorzeczne łowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi