malcz Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Ja chyba dokupie składkę na ow Ciechanów bo zawsze mnie łowienie na mniejszej rzece kusiło a nie tam tylko Narew i Narew Ja wykupuję jednodniowe za 25pln. Mimo wszystko 95% wypadów w roku to Warszawska Wisła, nad Wkrą bywam ostatnio niestety co raz rzadziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 W ostatnich dniach znowu pomagaliśmy zarybiać naszą Wkrę i jej dopływy.Akcja przebiegła sprawnie i rybki trafiły do rzeki w doskonałej kondycji.Ty razem wpuszczaliśmy jazie,bolenie i jelce. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Tego brodatego Wikinga, to juz chyba gdzies widziałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Tego brodatego Wikinga, to juz chyba gdzies widziałem Wiking to tylko z wyglądu . Tamci to podobno , napadli , zrabowali , zgwałcili i nawet nie przeprosili A tego brodacza , to co wątek o zarybieniach ( nie tylko Wkry) , to on worki targa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Dla tego vikinga to największy szacun. On ma bardzo mało czasu na łowienie, a jak już trochę go znajdzie, to widać wyżej co robi zamiast łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Jest wielu kolegów, którzy o wiele częsciej biorą udział w takich akcjach . Mimo malej ilosci czasu na ryby, mimo kilometrów, mimo wysokich cen paliwa.... mimo, że welu wedkarzy mówi iż to nie ma sensu. To ma sens. Oni to wiedzą bo widzą jak zaopiekowana woda odżywa. Takie akcje to też część naszej pasji. Tylko ten kto wypuszczał narybek do swojej wody wie ile to daje radosci. Chłopaki pozdrawiam Was i dzięki za Waszą pracę. A może zarybianie daje wiecej satysfakcji niż łowienie????? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Dzisiaj Okręg Ciechanowski zarybiał kleniem swoje wody,między innymi Wkrę. Udało mi się znaleźć czas i trochę pomóc kolegom. Kleni nigdy za dużo 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Panowie był ktoś ostatnio? Woda bardzo trącona po ostatnich opadach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Byłem w niedzielę na kajakach, to wody przybyło no trochę trącona ale nie żeby jakaś kawa z mlekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Malcz jak trącona to nie tak źle [emoji6]Panowie był ktoś ostatnio? Woda bardzo trącona po ostatnich opadach?Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Malcz jak trącona to nie tak źle [emoji6]Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Kminię jakiś atak, albo w pt po robocie albo w sobotę rano. To co się dzieje na Wiśle nie napawa przesadnym optymizmem, a na opadającej wodzie jakoś nigdy wyników nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 (edytowane) Trochę mi się zeszło...bo ponad miesiąc, ale byłem wczoraj... ...woda już chłodna, także brodziło się całkiem sympatycznie. Na brzegu 8 kleni, niestety nic do publikacji. Dwie fajne ryby namierzyłem, a właściwie to one namierzyły mnie....jak 10minut w ciszy i pełnym skupieniu pastwiłem się nad stadkiem kleni 30-35 znikąd 2 metry ode mnie pojawił się grubasek +/-45cm...trochę mnie zagotował, w tym momencie podpłynął drugi przy którym ten pierwszy wyglądał jak smarkacz....także było ciepło...niestety byłem bez szans, w wodzie po kule dwa grube klenie 2 metry ode mnie - pobite gary. Ogólnie wypad jak zwykle na mega plus, oczywiście szkoda, że nic większego nie wyjechało, ale ilość brań nawet tych małych rybek była miłym dodatkiem do spaceru środkiem całkiem dzikiej na tym odcinku rzeki. Szkoda tylko obcinki całkiem ładnego zębatego, którego oceniam po odjazdach na +/- 70cm - nigdy nie lubię jak ryba odpływa z wobkiem.... Pozdrawiam,malcz Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez malcz 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galanonim Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Trochę cicho się zrobiło więc odświeżymy ten temat.W ostatnią sobotę wybrałem się nad Wkrę w celach rekreacyjno-testowo-przyrodniczych. Woda podniesiona po ostatnich opadach, a nurt dość wartki.Odwiedziłem miejsce znane chyba wszystkim wędkarzom (okolice mostu kolejowego w Cieksynie). Na pierwszy rzut oka jedyne oznaki przyrody to pełnopołożonych drzew przez bobry - będzie o co urywać przynęty Po pewnym czasie i przejściu kilkuset metrów brzegiem dało się w wodzie zauważyćjakieś życie (3-5 cm narybek siedzący w przybrzeżnych trawach) ale prócz tego nic. Zero skubnięć okonia o kleniu nie wspomnę bo nawet o nich nie marzyłem.Nie ma jednak tego złego. Udało mi się przetestować kijek w silnym nurcie i zobaczyć jak radzi sobie z prowadzeniem gumek, woblerów i obrotówek.Powiem tylko jedno... bardzo udana inwestycja Poćwiczyłem rzuty, rozwiązałem kilka supłów. Ogólnie sporo aktywności i testowania swojej cierpliwości.Podsumowując był to mile spędzony dzień Mam jednak do was pytanie czy o tej porze roku jest szansa coś połowić w Wkrze? Próbować w jej dolnym biegu Joniec, Borkowo, Kosewko czy jechać powyżej Bolęcina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Ktoś coś wie czy w tym roku będzie Kleń Wkry? Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galanonim Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Podobno ma być. Radzio mówił, że informacje na fb pojawią się na przełomie styczeń/luty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Podobno ma być. Radzio mówił, że informacje na fb pojawią się na przełomie styczeń/luty.Pytałem Wkre Fishing i w odpowiedzi usłyszałem ze cierpliwie trzeba jeszcze poczekać. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Myślę, że nie ma sensu zakładać nowego wątku, coś się wiosną dzieje w dopływach w okolicach ujść do Wkry? Sona, Raciążnica, Płonka, czy tam ktoś łowi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galanonim Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Wiosną jak najbardziej się dzieje ale to od marca. Ale też trzeba wychodzić. Mi w zeszłym roku pod koniec marca udało się kluske 42cm wyciągnąłem z Wkry powyżej ujścia Sony (chyba się tam zabłąkał).Teraz to większe szanse masz coś połapać w Pisi lub zalewie Żyrardowskim. Tylko musisz pamiętać, że na wiosnę linia brzegowa przesuwa się o kilka metrów i potrzebne mogą być wodery:) Edytowane 23 Stycznia 2019 przez Galanonim 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Mam jednak do was pytanie czy o tej porze roku jest szansa coś połowić w Wkrze? Próbować w jej dolnym biegu Joniec, Borkowo, Kosewko czy jechać powyżej Bolęcina? Straszna chimeria jest o tej porze roku. Mozna polowic, ale trzeba znalezc zgrupowane ryby. O dziwo we Wkrze to wcale nie sa glebokie miejsca. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) Ktoś podpowie czy woda do łowienia we Wkrze? Widzę że duża według pomiarów ale nie znam Wkry na tyle by to ocenić czy jest sens pojechać.Jakieś wieści o dopływach, np. Sona? Edytowane 20 Lutego 2019 przez Areck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 A jaki jest "wynik" na wodowskazie w Borkowie?Trzeba też pamiętać, że przykładowe 150 teraz a w lipcu to zupełnie inne realia i łowienie.... Co nie zmienia faktu, że tamat fajny i warty przemyślenia. Nigdy chyba jeszcze nie byłem na wkrze przed początkiem Kwietnia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 A jaki jest "wynik" na wodowskazie w Borkowie?Trzeba też pamiętać, że przykładowe 150 teraz a w lipcu to zupełnie inne realia i łowienie.... Co nie zmienia faktu, że tamat fajny i warty przemyślenia. Nigdy chyba jeszcze nie byłem na wkrze przed początkiem Kwietnia...195cm i tendencja spadkowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Oj to dużo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) Ktoś coś wie czy w tym roku będzie Kleń Wkry? Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu TapatalkaPo zmianie godła na czapce mojego imiennika już wiadomo http://wkra-fishing.pl/otwarte-ogolnopolskie-zawody-spinningowe-klen-wkry-2019/Kogo z forum będzie można spotkać? Przydałby się dział z zawodami i informacjami o nich? Edytowane 22 Lutego 2019 przez Framuga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) Radek na Kleniu Wkry prawdopodobnie będę.Ale głównie rekreacyjnie i jeszcze w innym celu ale o tym na razie nie mogę mówić.Zabiorę ze sobą rodzinkę więc bardziej relaksowo.Jak będę to z pewnością jakiegoś Meppsa do wody wrzucę. A dział z zawodami gdzieś jest. Chyba w Cafe, poszukaj Edytowane 22 Lutego 2019 przez chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi