SlawekNikt Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Może i ja na klenia w tym roku zapoluję ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Szkoda tylko że termin w święta wybrali... Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Termin to raczej zawsze ten sam. Tylko wyjątkowo Święta są późno. Nie chcieli się pokrywać terminami z innymi cyklicznymi kwietniowymi zawodami. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Szkoda tylko że termin w święta wybrali... Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu TapatalkaFaktycznie nie zwróciłem na to uwagi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) Po zmianie godła na czapce mojego imiennika już wiadomo http://wkra-fishing.pl/otwarte-ogolnopolskie-zawody-spinningowe-klen-wkry-2019/Kogo z forum będzie można spotkać? Przydałby się dział z zawodami i informacjami o nich?Mam zamiar się wybrać o ile uda się zapisać. Z Łaskarzewa wybiera się około 10 osób. Z Sobolewa chyba z 5. Tydzień później Kleń Bzury. Też nie jest daleko Edytowane 24 Lutego 2019 przez cobrax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Termin niestety jest delikatnie rzecz ujmując odrobinę kolidujący ze Świętami Wielkanocy. Cóż, kto zechce to pojedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Jak tam Panowie stan wody na Wkrze? Bardzo podniesiona i mętna czy dość normalna? W najbliższym czasie bym trening zaliczył przed Kleniem Wkry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETEREK Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 byłem w ostatnią niedzielę i poziom wody w normie..... mogłoby popadać bo wysokiej wody w tym roku nie było.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/152200120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Dzięki wielkie Panowie. Teraz już będę miał jakiś odnośnik do sprawdzania stanu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Ciekawi mnie ile osób z forum będzie na zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) Myślę że sporo. Ja będę. Wraz ze mną ośmiu kolegów z koła. Pewnie jedna z liczniejszych ekip. Widzę że kolega z okolicy. Edytowane 29 Marca 2019 przez cobrax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Z okolic, nas z klubu będzie tylko 5 termin świąteczny, są tacy co muszą piec szarlotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Od nas też ze trzy osoby odpadły ze względu na termin. Może za tydzień się przejadę zobaczyć jak to w tym roku wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Jak wyniki na Kleszcz Wkry 2019? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianin Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Troche rybek padło ,ale z wielkością bez szału . Wygrał kleń bodajże 47cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Byłem, widziałem i nawet chwilę łowiłem.Impreza bardzo fajna, bez większej spiny jak to bywa na zawodach z łodzi.Jako sponsorzy z pewnością pojawimy się w przyszłym roku.Rybek trochę było. Największy kleń 47cm, jaź 36cm, okoń 39cm.Wygrał zawodnik z największym kleniem i czymś tam jeszcze. Niedługo mają pojawić się wyniki więc będzie można sobie zobaczyć co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) Na pierwszym miejscu Petro-Spin (ok 1300 pkt.) , na drugim Centrum Wędkarstwa a na trzecim Barwena. Impreza fajna, koleżeńska, jeden w szpitalu, przyłów jesiotra itp. Organizacja na najwyższym poziomie choć tak duża lista startujących mocno przedłuża imprezę. O 7-mej zbiórka, od 8-30 łowienie do 15-30! także w tej lampie z nieba można było dostać udaru. Tu trzeba przyznać, że organizator w pakiecie startowym dał chustę Mikado i było to strzałem w 10-tkę co niejednemu tego dnia zaoszczędziło spalonej skóry. Mając małe dzieci trochę mieszane uczucia czy rzeczywiście takie święto należy przeznaczyć na zawody szczególnie, że obok był kościół i mijaliśmy się z całymi odświętnie ubranymi rodzinami choć trzeba przyznać, że organizator o samych zawodnikach mocno pamiętał i rozwieszał jajka z przynętami a także rozlosowywał na koniec. Trochę ryb padło, dużo pojedynczych kleni i jazi ale także okoń 39cm! Zwycięzca wygrał kleniem 47 cm + jeszcze coś miał a najlepsze że od połowy zawodów krążyła plotka o kleniu 54cm Cała impreza super, jedyne co to zbiórka powinna być najpóźniej o 6 przy tej ilości zawodników. Najwięcej ryb padło rano i tak naprawdę brania były od 8-30 do 10-00 potem na chwilę ruszyło się po 12-nastej. O 15-30 skończyliśmy łowienie ale praktycznie zakończenie rozpoczęło się o 17-30 i trwało do prawie 19-nastej ! W normalny dzień byłoby to super ale w taki świąteczny każdy chciał już do domu. Oczywiście czas podliczania wyników pozwolił na wiele wspólnych rozmów przy stolikach i żarciu. Co do moich rybek to na treningu fajnie: były klenie 40+, jazie...na samych zawodach szczęścia już tyle nie było: 2 klenie z czego jeden 27cm a drugiemu zabrakło 2 mm aby był liczony...dodatkowo jak poleciałem kawałek zmierzyć komisyjnie klenia pod 30-cm to po powrocie w mojej miejscówce stał już wędkarz i za chwilę wyciągnął jazia 34 cm...ale bardzo porządny, przeprosił, pogadaliśmy, ja mu poświadkowałem rybę i to jest właśnie koleżeńska atmosfera...z ryb jeszcze to przyłów mikro świnki dobrze zapiętej i kilka puknięć....niestety niedoleczone przeziębienie kończy się tym, że po takich całodniowych zawodach leżę teraz już z grypskiem. Na wodzie żadnych oznak żerowania ryb, klenie nie zbierały. Niby ciepło ale noce zimne i jeszcze Wkra nie zdążyła pokazać swoich możliwości bo ryba dopiero idzie z dołu. Przed rybkami trzeba było się chować co pokazał już trening i brodzące jak to nazwaliśmy "bombki" przy tym już niskim stanie wody powodowały całkowity zanik brań... Wiem,że zdjęcie klenia pod 30-ci nie łapie się w regulamin ale to tak poglądowo ( dla miarki) Oczywiście nie zabrakło fajnych nagród dla zwycięzców i a także tych wielu konkretnych rozlosowanych Trening: Zawody: Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez Bartek MIKAS 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Coś się działo [emoji846] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 ....z kleniami słabo, woda brudna...dwa były ale za bardzo nie ma się czym chwalić....za to na miejscówce kleniowej buszował boleń...skapitulował w drugim rzucie. +/-70 bo mierzony na wariata, ryba w mega kondycji. Na lekkim sprzęcie dała w kość... Pozdrawiam,malcz P.S. kajakarze docierają co raz wyżej.... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Majówka pracowita na wodach OC 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Panowie, jak stan rzeki powyżej Bolęcina? Woda w korycie? Bardzo trącona? Na Borkowie wg. IMGW 144, ale nie bardzo mam orientację jak to się ma do odcinków w górę rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Panowie, jak stan rzeki powyżej Bolęcina? Woda w korycie? Bardzo trącona? Na Borkowie wg. IMGW 144, ale nie bardzo mam orientację jak to się ma do odcinków w górę rzeki.U góry 198 i mocno opada . Stan średni , na 100% w korycie Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Właśnie wróciłem z Wkry, byłem 15 -20 km powyżej Bolęcina, woda w korycie, lekko trącona, ryby aktywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi