Darek Płochocki Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Dzisiaj wpuszczaliśmy jazie i bolenie do Wkry i dopływów.Miałem czas więc wrzuciłem do auta kilka worków z rybami i trochę pomogłem. Jutro znowu wpuszczamy 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Dzisiaj i ja dołączyłem do zacnego grona Jelec Jaź Następne zastosowanie "niebieskiej torby" 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 (edytowane) Dzisiaj zarybialiśmy rodzinnie.Ty razem do Wkry powędrowały bolenie i jelce. Dzieciaki chętnie pomagały i miały z tego sporą frajdę.Woda we Wkrze już się oczyszcza niestety temperatura mocno wzrosła. Edytowane 8 Czerwca 2019 przez Darek P 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Ach te Świnie 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Dzisiaj dla odmiany zarybialiśmy kleniem.Wszystko sprawnie poszło i zostało jeszcze czasu na łowienie.Kajakarzy dziś bardzo mało płynęło.Rośliny już mocno podpiętrzyły wodę i dwa razy zaliczyłem wlewkę 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Dzisiaj dla odmiany zarybialiśmy kleniem.Wszystko sprawnie poszło i zostało jeszcze czasu na łowienie.Kajakarzy dziś bardzo mało płynęło.Rośliny już mocno podpiętrzyły wodę i dwa razy zaliczyłem wlewkę Darek wlewka musi być, przy tej temperaturze to akurat nic strasznego A jak z rybami?Co do zarybień to jak zwykle szaszacunek. Co roku wpuszczacie klenia? Pozdrawiam,Malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) Co roku wpuszczamy Klenie,jazie,szczupaki,sandacze,bolenie,brzany,świnki,jelce,miętusy,okonie. Edytowane 19 Czerwca 2019 przez Darek P 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Dzisiaj odwiedziłem Wkrę. Nie byłem chyba ze 2 lata [emoji4] Efekt to 3 klenie takie pod 40 i kilka okoni z czego 2 na oko 30+. 4 strzały na "robale" już fajnych ryb ale wszystkie chybione. Ogólnie bardzo udany dzień [emoji4] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 No dobra, chyba nadszedł czas, żebym i ja odwiedził Wkrę po raz pierwszy ever! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Panowie mam pytanie bo nie mogę znaleźć.Czy na Wkrze można łowić z pontonu? Spinning i ewentualnie jeden na grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Można. Ale jednocześnie spinningiem i na grunt, nie. Chyba że chodzi o to, że jeden macha a drugi wędkarz łowi na grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Ok dzięki.To wiem że się tak nie da. Ja i drugi tylko na spinning lowimy. Trzeci z paczki się nie może zdecydować i czasami kombinuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Witajcie. Byłem w piątek. Od 10:30 - 15:30, ilościówka sympatyczna, złowiłem 11 rybek w układzie: 7x kleń, 3x okoń + 1 jelec. Niestety klenie króciaki, żaden nie kwalifikował się do zdjęć.Wrzucam okonia 31cm, to mój największy z Wkry, żaden gigant, ale był tak pięknie ubarwiony, że żal byłoby go nie sfocić. Niestety fotka telefonem w pełni nie oddaje przepięknych kolorów i przede wszystkim krwistoczerwonych płetw. Woda dość czysta, ale chłodna jak na tą porę roku. Wyjazd jak zwykle na duży plus i pozwalający zapomnieć o troskach dnia codziennego, pomimo braku kontaktu - nawet wzrokowego - z jakąś większą rybą. Pozdrawiam,malcz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Ostatnio co tydzień jeżdżę z dziećmi. W ramach walki o duszę, aby się pochlapały.W tą sobotę pływaliśmy kajakiem. Widziałem ze 2 bolki, trochę kleni - nawet spore. Widać, że rzeka żyje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Byłem i ja kilka dni temu.Kontakt z rybą na 3 kije jeden. Jazik koło 30 cm. Musiałem okrutnie źle trafić bo każdy napotkany narzekał, że nic się nie dzieje. Płynąc pontonem widziałem ładne kleniki. Na oko tak koło 50-70.Po zatoczkach biło się coś niemiłosiernie. Ryba jest ale zielska jeszcze więcej. Bywały bardzo długie odcinki na których kije leżały w pontonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Byłem i ja kilka dni temu.Kontakt z rybą na 3 kije jeden. Jazik koło 30 cm.Musiałem okrutnie źle trafić bo każdy napotkany narzekał, że nic się nie dzieje.Płynąc pontonem widziałem ładne kleniki. Na oko tak koło 50-70.Po zatoczkach biło się coś niemiłosiernie.Ryba jest ale zielska jeszcze więcej.Bywały bardzo długie odcinki na których kije leżały w pontonie.70? Ładnie, nie widziałem jeszcze takich dinozaurów-profesorów na Wkrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Więcej niż 60 to najpewniej bolenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Możliwe.Siedziały przy dnie i jak się zblizalismy to szły w haszcze. My obstawialismy na klenie. Raz mi tylko z cienia z zakola coś koło metra blachę odprowadzalo ale co to było to nie wiem. Podejrzewam raczej szczuplego. Może w tym roku jeszcze z raz się uda na lajbe wyskoczyć i może będzie więcej farta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Możliwe.Siedziały przy dnie i jak się zblizalismy to szły w haszcze.My obstawialismy na klenie.Raz mi tylko z cienia z zakola coś koło metra blachę odprowadzalo ale co to było to nie wiem.Podejrzewam raczej szczuplego.Może w tym roku jeszcze z raz się uda na lajbe wyskoczyć i może będzie więcej farta.Jak "coś koło metra blachę odprowadzalo..." to chyba nie ma wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 To napewno był wiślany łosoś po udanej reintrodukcji. [emoji28] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 (edytowane) Jak "coś koło metra blachę odprowadzalo..." to chyba nie ma wątpliwości Zawsze należy pamiętać że to co widzimy pod woda wydaje nam się większe o około 1/3. https://www.nurkomania.pl/nurkowanie_fizyka_widzenie.htm Załamywanie światła powoduje też........ https://www.youtube.com/watch?time_continue=59&v=1YTyAjftxec Edytowane 24 Lipca 2019 przez Pisarz.......ewski Piotr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 (edytowane) Dwa miesiące mnie nie było nad Wkrą. Wody bardzo mało... woda prześwietlona, czysta, klenie łatwiej wypatrzeć niż złowić. Zbyt dokładnie widzą przynętę moim zdaniem i odprowadzają. Teraz trzeba podawać przynętę możliwie daleko i te większe są rybami pierwszego rzutu. Na zdjęciu największy z wypadu. Edytowane 8 Sierpnia 2019 przez Areck 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Spin czy mucha? Ogólnie jaka ilościówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Spin czy mucha? Ogólnie jaka ilościówka?Spin tylko. W tym roku Wkra mnie ilościowo darzy chojnie ale czym mniej wody tym średnia wielkość spada... Rybska cholernie ostrożne, widzą wszystko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Spin tylko. W tym roku Wkra mnie ilościowo darzy chojnie ale czym mniej wody tym średnia wielkość spada... Rybska cholernie ostrożne, widzą wszystko.Niestety letnia Wkra to już spore wyzwanie. Drobiazgu można na łowić do woli, ale o coś grubszego cholernie ciężko. I zawsze zastanawiam się gdzie od połowy czerwca "znikają" jazie. Próbowałeś na pływające robactwo puszczone z nurtem? Zbierały? Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi