Skocz do zawartości

Rzeka Wkra

abarth7

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Spotykasz kormorany ( mam na myśli ptaki ;) ) na uczęszczanych przez siebie odcinkach? Kilka dni temu na niewielkim obszarze naliczyłem ponad 40 szt...

Są dziady[emoji20], są też czaple .

Ze dwa lata temu złowiłem(chyba tu wstawiałem )dwa klenie 40+ z sporymi ranami za płetwa grzbietowa, myślałem że to jakaś choroba . Zadzwoniłem do do kolegi z Cieksyna , poprosił o przysłanie zdjęć aby ichtiolog to obejrzał . Odpowiedź czapla lub kormoran[emoji21][emoji51][emoji850]

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

W kilku miejscach na łąkach znalazłem łuski... robota czapli. Siadają kilkadziesiąt lub więcej metrów od wody i działają z posiłkiem. Kormorany na Wiśle wciągają bez problemu ok 40 cm sandaczyki, tak że na Wkrze taka rozmiarówka zapewne również idzie bez problemu. No cóż... mamy co mamy  :mellow:

• 2 tygodnie później...

Panowie potrzebuję informacji czy jest możliwość pobrania gdzieś w Płońsku rejestru na podstawie porozumienia z okręgiem skierniewickim bo tam w tym roku wykupiłem składkę....pytam bo w tym roku wracam do Bzuro-Wkrzańskiego moczenia tyłka...???

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Byłem dziś nad Wkrą na rekonesansie, bardziej to było szukanie nowych ciekawych miejsc niż łowienie. Z wody wyjechał tylko jeden okoń +/- 25cm. Wygonił mnie porywisty wiatr, ciśnienie bardzo spadło i rybki mało aktywne. W przyszłym tygodniu dogrywka :)

Edytowane przez Niusio99
  • Like 1

Ja jeżdżę. Jak na razie tylko szczupłe jako przyłowy zero kleni, jazi i okoni. 

A to ciekawe....ja raczej nastawiałbym się i liczył na Joziny....miałem jechać dzisiaj, ale niestety sytuacja jest tak dynamiczna, że trzeba było jednak jechać do firmy....

Ja byłem w tym tygodniu 2 razy. Za każdy razem nastawiałem się na klenie. Niestety nic się nie udało przechtrzyć. Kilka popsutych Brań. Na żabke od manns'a drobnica się rzucała, dosłownie za jedną nóżkę ciągnęła jedna rybka, za drugą druga. Ryby widać, już powoli zaczynają oczkować i zbierać z powierzchni. Więc za nie długo już będzie dobrze :)