Areck Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Podpisuję się pod dwoma powyższymi wpisami... coś chłopaki źle robimy...???? albo nie umiemy łowić. Ja jutro atakuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Dzisiaj w końcu udało się otworzyć kleniowy rok na Wkrze. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanley 47 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Poruszę temat tabuzłowi ktoś kropka na wkrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civilservant Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Cześć, w dniu wczorajszym byłem w okolicach Cieksyna. Nastawiłem się na klenio-jazie a tu jeden okonek i jeden szczupakowy przyłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Jestem w okolicach Pomiechówka od 8 rano...moczyłem mokrą, suchą i streamera...dopiero od 12 się uaktywniły i coś zaczęły zbierać...ogólnie słabo, same przedszkole i to nie pod każdym drzewem....trzeba je znaleźć ale jak już są to zgrupowane...praktycznie co rzut branie...niestety inni też są na rybach bo płyną puszki...Recepta na teraz to więcej chodzić i obserwować a mniej rzucać...Jestem tu pierwszy raz i super rzeka do brodzenia...pomimo niskiego stanu klenie nie ustawiają się jak w lato...widać że wolą jeszcze głębsze urwiska i zastoiska...Pozdrówka.Ps.Wkra tu fajna, teren fajny ale puszek i butelek po brzegach tony....ech... Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Pojedyncze wychodzą na letnie stanowiska, trzy dni temu miałem czterdziestaka z bystrzy pośrodku rzeki. Pięknie łupnął w wobler i ten przyjemny dźwięk kołowrotka po braniu. Dzisiaj byłem na chwilę i na rzece cicho. Może słońca brakowało. Pierwszego trafiłem z pod nogami z zalanych traw, poszukałem ich tam i jeszcze kolejne brania miałem. Trzymają się dołków ciągle. Niestety takie łowienie przynosi także dużą ilość szczupaków, trafiają się obcinki. Dzisiaj trafiłem takiego 60-65. Na szczęście odpłynął bez kolczyka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Pogoda kiepska w porównaniu z poprzednimi dniami. I te porywy wiatru...ufff...Najlepiej brały / zbierały 12-14 jak wyszło mocne słońce ....w dogrywce trafiłem jeszcze kilka kleni a potem zeszły w rynne...niestety wiedziełem że są ale nie umiałem niżej ich skusić...jeszcze sporo nauki...Za to jak przyszło dwóch spinningistów ( pewnie z jerka bo wypuszczają ryby ) to się usunąłem i udało im się 2 klenie w miarę przyzwoite wyjąć z tej rynny...Nowa linka rio in touch technical trout przetestowana i czeka na zarośnięte grube kluski...oskara bym dał za 3-kolorową linkę...super sprawa...dzięki Mirek za dobór i rozmiar ...tego mi brakowało...strzał w 10-tkę...dobrze wydane pieniądze... Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Ja w środę byłem w okolicach Glinojecka. Brania słabe, trzeba było dużo się nachodzić. 3 przylowy szczupaka ok. 25 cm i 2 małe okonie. Śmieci tak jak kolega mówi - dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Jestem w okolicach Pomiechówka od 8 rano...moczyłem mokrą, suchą i streamera...dopiero od 12 się uaktywniły i coś zaczęły zbierać...ogólnie słabo, same przedszkole i to nie pod każdym drzewem....trzeba je znaleźć ale jak już są to zgrupowane...praktycznie co rzut branie...niestety inni też są na rybach bo płyną puszki...Recepta na teraz to więcej chodzić i obserwować a mniej rzucać...Jestem tu pierwszy raz i super rzeka do brodzenia...pomimo niskiego stanu klenie nie ustawiają się jak w lato...widać że wolą jeszcze głębsze urwiska i zastoiska...Pozdrówka.Ps.Wkra tu fajna, teren fajny ale puszek i butelek po brzegach tony....ech... Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu TapatalkaHej. Co zbierały?PozdrawiamDaniel Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Były porywy wiatru...robactwa w powietrzu zero w przeciwieństwie do Bzury...z drzewa spadały resztki starych liści i takie kawałki kwiatów wierzby...wtedy wychodziły...rzucałem suchą i chrustem i jakieś efekty były ale furorę zrobił czarny żuczek piankowiec...podczas dobrych brań zmieniłem żuczka na chrust ale zaraz spowrotem wróciłem do czarnucha i znowu były wyjścia co rzut...trzeba kombinować... Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Jak co roku na przełomie kwietnia i maja w Okręgu Ciechanowskim na dobre rozkręcają się wiosenne zarybienia.Dzisiaj był pierwszy dzień akcji.Co roku zbiera się grupa chętnych do pomocy.Tym razem do wody trafiły szczupaki,świnki i miętusy. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Porcja zdjęć z dzisiejszego zarybienia.Asortyment narybku taki jak poprzednio.Rybki zasiliły Wkrę i dopływy.Takie akcje to też okazja do spotkania stary znajomych i poznania nowych sympatycznych ludzi którym leży na sercu dobro Wkry. Ze mną dzisiaj wpuszczała rybki córka.Pozdrawiam wszystkich i dzięki 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Brawo Darku Mój młody też pomagał 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niusio99 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Też bym się chętnie wybrał na takie zarybienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 (edytowane) Pomogliśmy jak umieliśmy z Piotrem( Pisarz) [emoji6]Dobrze spędzony dzień. Porozmawiałem chwilę z Panem Adamem jak i wszyscy obecni , niestety nie wszystkich znam [emoji44] [emoji123][emoji106]zajebiście zakręconi w tym temacie , oby więcej w tym takich . Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Maja 2020 przez jacekp29 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Macie super dzieciaki. Rzeka za tą pracę wszystkim uczestnikom z pewnością wynagrodzi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel.gajkowski Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Koledzy, wiecie może czy ktoś badał przeżywalność takiego narybku? Interesuje mnie wyłącznie rząd wielkości np. 1/100, 1/1000? Super robota, jako wędkujący nad Wkrą dziękuję. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Jest zbyt dużo zmiennych aby to choć w przybliżeniu określić. Wielkie znaczenie ma to do jakiego momentu chcemy przeżwalność szacować, do narybku jesiennego, tarlaka, a może i metra długości? Jakby nie patrzył to jednym z istotnych czynników jest jakość zarybienia czyli właściwie rozlokowanie ryb zarówno w odległościach jak i właściwych dla takiego narybku miejscach. Dzięki takim ludziom jak na zdjęciach powyżej, przeżywalność znacznie wzrasta. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civilservant Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Cześć,byłem nad Wkrą w okolicach Cieksyna w sobotę (09.05) - bez rewelacji, jedno delikatne puknięcie w przynętę i jeden okoń ok. 15 cm na 3h łowienia.Ogólnie stan wody niski w porównaniu z tym co było rok temu o tej porze (wiadome przyczyny - susza), woda jeszcze niezbyt przejrzysta jak na Wkrę. Sezon kajakowy ruszył! Więc w popołudniowe weekendy może być trudniej. Rozmawiałem z Panem, który mówił, że był powędkować rankiem i udało mu się wyciągnąć kilka małych kleni i okoni. Idąc tym krokiem, następnym razem pojadę skoro świt - jeszcze przed kajakami chyba, że pogoda nie będzie sprzyjać spływom wtedy może i popołudniem. Czas pokaże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seb Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Odwiedziłem Wkrę wczoraj powyżej i ogólnie dramat z kajakami - kilkadziesiąt sztuk w ciągu kilku godzin - praktycznie nie dało się łowić. Przy młynie w Krajęczynie przed bystrzem i pozostałościami kładki dochodziło do żenujących sytuacji. Część osób z kajaków chyba była pierwszy raz na spływie, bo było w tym miejscu kilka kolizji i niebezpiecznych wywrotek. Powypadały im telefony do rzeki, dokumenty, matki w panice z dziećmi kilkuletnimi, niewiele brakowało a potopili by się na wodzie o głębokości metra. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civilservant Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Cześć, byłem wczoraj w okolicach Cieksyna. Po paru rzutach udało mi się wyciągnąć takiego o to kleniucha - ok. 40 cm (oczywiście dalej sobie pływa), przynętą był Bullet Hunter. Była to jedyna ryba z mojego 3h wędkowania. Co do rzeki, stan wody troszkę co do ostatniego wypadu podniósł się. Kajakarzy nie było, być może chłód i wieczór. Woda nadal niezbyt czysta, czy to przez opady deszczu? Tubylec mi mówił, że być może cukrownia w Glinojecku coś spuszcza. Więc, teorii może być wiele...Ehhh 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 [quote name="civilservant" post="2762837" Woda nadal niezbyt czysta, czy to przez opady deszczu? Tubylec mi mówił, że być może cukrownia w Glinojecku coś spuszcza. Więc, teorii może być wiele...Ehhh Tubylcy również mają swoje, niemające odzwierciedlenia w rzeczywistości teorie. Ta o cukrowni na szczęście też nie pokrywa się ze stanem faktycznym. Ta rzeka tak ma. Będzie jak zawsze klarowna po 10 czerwca. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civilservant Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Tubylcy również mają swoje, niemające odzwierciedlenia w rzeczywistości teorie. Ta o cukrowni na szczęście też nie pokrywa się ze stanem faktycznym. Ta rzeka tak ma. Będzie jak zawsze klarowna po 10 czerwca.Mam nadzieję, że jest tak jak piszesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Hehe myślę że "spora szansa", że Adam wie co pisze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) Byłem na Wkrze z 2 tygodnie temu i rozczarowała mnie ta metna woda, a pamietam jak rok temu w sierpniu podziwiałem ryby w krystalicznej wodzie, wiec pewnie tak jest ze w czerwcu zielsko zaczyna filtrować wodę i się oczyszcza. Edytowane 24 Maja 2020 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi