Puchaczrolny Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Uuu ale dojebał "kolega".... Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 (edytowane) Owszem ktoś był. Pytasz o aktywność ryb na całym odcinku 249 kilometrowym rzeki? Czy chcesz współrzędne GPS, żeby napchać lodówkę przed świętami? Na odcinku Wkry, nad który zaglądam, ryba jest aktywna.Wyluzuj trochę "kolego"! Edytowane 21 Października 2021 przez Ciastek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel.gajkowski Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Owszem ktoś był. Pytasz o aktywność ryb na całym odcinku 249 kilometrowym rzeki? Czy chcesz współrzędne GPS, żeby napchać lodówkę przed świętami? Na odcinku Wkry, nad który zaglądam, ryba jest aktywna.Właśnie tak - pytam o aktywność każdego gatunku na dokładnie rzecz biorąc 255 kilometrach. Oczekuję też współrzędnych do GPS oraz, że mnie zawieziesz pod samą bankówkę. Do tego proponuję byś wziął rozbieg i walnął głową w ścianę, następnie zrobił sobie przerwę od Internetu i wędkowania - nie służą ci. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Właśnie tak - pytam o aktywność każdego gatunku na dokładnie rzecz biorąc 255 kilometrach. Oczekuję też współrzędnych do GPS oraz, że mnie zawieziesz pod samą bankówkę. Do tego proponuję byś wziął rozbieg i walnął głową w ścianę, następnie zrobił sobie przerwę od Internetu i wędkowania - nie służą ci. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaGłową w ścianę nic nie da. Na początek detoks. Później szpital w Choroszczy. Tam jego dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 Panowie spokojnie, nie zaśmiecajmy kolejnego wątku.Ryby na Wkrze są, raz bardziej aktywne raz mniej.Wiadomo nie każdy trafi w odpowiednią porę. Tak dla rozluźnienia, ja miałem wczoraj pełny sadz. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 22 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Hejka, dolna Wkra jeszcze nie obudzona. Już wkrótce, może tydzień może dwa,odliczam. Ktoś łowi wyżej? Planuję podjechać w górę rzeki Bieżuń-Glinojeck. Ktoś łowi wczesną wiosną i może szepnąć słówko co i jak tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel.gajkowski Opublikowano 23 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 Hejka, dolna Wkra jeszcze nie obudzona. Już wkrótce, może tydzień może dwa,odliczam. Ktoś łowi wyżej? Planuję podjechać w górę rzeki Bieżuń-Glinojeck. Ktoś łowi wczesną wiosną i może szepnąć słówko co i jak tam?Ja byłem w sobotę opłacić składki i podjechałem na parę godzin do Jońca. Niby wszystko się zgadzało: wysokość wody, stabilność, pogoda, ciepło - życia nie stwierdzono. Próbowałem na gumy, Libry, woblery - żadnego brania, ale za to urwałem chyba z 10 przynęt... Takich dni po 13+ stopni jeszcze parę musi minąć. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 23 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 Myślę że bardziej dopływy teraz odpalają i jakiegoś fajnego jozina można pojmać...tylko czas potrzebny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Hej ktoś coś łowi w dolnej Wkrze? Sytuacja w tym roku dramat. Woda brudna, niska, poziom skacze, ryb nie widać... Pojedyncze rybki trzeba rzeźbić jakby to był marzec... Moje wiosenne miejsca totalnie puste. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETEREK Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 cześć, byłem wczoraj, woda brązowa i dość niska (okolice Borkowa) ryba aktywna ale tylko do zbierania z powierzchni jakichś błonkoskrzydłych bo masa się tego wyroiła i wieczorem unosi się nad wodą - poza tym kompletna cisza..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian15 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Witam czy ktoś był na dniach jakaś aktywna ryba bo cisza w wątku a chciałbym się wybrać z muchą,a kawałek jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel.gajkowski Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Byłem w sobotę między 5 a 11 w Jońcu. Łowiłem na stałych miejscówkach. Wyjechało na czarnego piankowca kilka kleni po 30 cm, zbierają już, ale bardzo nieśmiało. Widziałem kilka ataków grubych boleni. Rdestnicy wciąż mało, woda niska - przeszedłem odcinek 2 km tylko raz wychodząc z wody (koło młyna) i dość brudna. O 11 zaczyna się kajakostrada. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Byłem w sobotę między 5 a 11 w Jońcu. Łowiłem na stałych miejscówkach. Wyjechało na czarnego piankowca kilka kleni po 30 cm, zbierają już, ale bardzo nieśmiało. Widziałem kilka ataków grubych boleni. Rdestnicy wciąż mało, woda niska - przeszedłem odcinek 2 km tylko raz wychodząc z wody (koło młyna) i dość brudna. O 11 zaczyna się kajakostrada. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaJakieś jaziki? W Jońcu na ogół stacjonują???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel.gajkowski Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Jakieś jaziki? W Jońcu na ogół stacjonują[emoji6]Do sucharów nie wychodziły. Zresztą przez ostatnie lata miałem zresztą tylko kilka przyłowów na bzyki itp. spod podmytych traw W jakiego typu miejscówkach szukać? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Byłem w piątek w Pomiechówek. 2 lata mnie nie było i sporo się zmieniło pod drzewami gdzie były dołku i ryby. Nie ma ani dołków ani ryb. Woda trącona więc na upatrzonego nie dało się łowić. 2 ataki małych kleni na powierzchniowego robala + udar słoneczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Byłem w piątek w Pomiechówek. 2 lata mnie nie było i sporo się zmieniło pod drzewami gdzie były dołku i ryby. Nie ma ani dołków ani ryb. Woda trącona więc na upatrzonego nie dało się łowić. 2 ataki małych kleni na powierzchniowego robala + udar słonecznyDaniel w jakich godzinach łowiłeś? Do zakrętu przy kościele dotarłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel.gajkowski Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 (edytowane) Daniel w jakich godzinach łowiłeś? Do zakrętu przy kościele dotarłeś?Zacząłem od miejsca, które w okolicy nazywano kiedyś ,,kolanko''. Szeroki zakręt, mała wysepka, dołek. To miejsce tuż przed dużym rozgałęzieniem się rzeki (w większej odnodze leży zdaje się największy kamień w okolicy) i szedłem w górę aż za młyn. A, i łowiłem między 6 a 11. Teraz w sobotę też jadę, ale tym razem szukać brzan, których nie mogę dorwać od 3 lat. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Czerwca 2022 przez daniel.gajkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zacząłem od miejsca, które w okolicy nazywano kiedyś ,,kolanko''. Szeroki zakręt, mała wysepka, dołek. To miejsce tuż przed dużym rozgałęzieniem się rzeki (w większej odnodze leży zdaje się największy kamień w okolicy) i szedłem w górę aż za młyn. A, i łowiłem między 6 a 11. Teraz w sobotę też jadę, ale tym razem szukać brzan, których nie mogę dorwać od 3 lat. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalkahahaha ok - dzięki za info chociaż pytanie akurat było do Qcyka - też Daniela Trzymam kciuki za brzany, ja miałem tylko raz baśkę na kiju będąc nad Wkrą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel.gajkowski Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 hahaha ok - dzięki za info chociaż pytanie akurat było do Qcyka - też Daniela Trzymam kciuki za brzany, ja miałem tylko raz baśkę na kiju będąc nad Wkrą...Myślałem, że nie tego zacytowałeś Znalazłem kilka miejsc, a także słyszałem od kajakarzy, że widzieli kilka, w których pływają stada naprawdę wielkich ryb. Niestety na spina ani muchę nie udało mi się jeszcze żadnej skusić. Może wkrzańskie Baśki są tylko roślinożerne [emoji28] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 (edytowane) Daniel w jakich godzinach łowiłeś? Do zakrętu przy kościele dotarłeś?Tak nawet sporo ooo za kościół stąd udar. Łowiłem od 7 do 12. I odpuszczam ten odcinek. Kolejny wyjazd będzie wyżej. Kilka dołków zasypało przez ten czas kiedy mnie nie było, kilka kamieni też zniknęło bezpowrotnie...Woda wyżej też klarowniejsza chyba. A nastawiłem się na klenie na upatrzonego... Edytowane 30 Czerwca 2022 przez Qcyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civilservant Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Cześć,w dniu wczorajszym po głębokim namyśle z uwagi na upalną pogodę pojechałem w godzinach 17-20 nad Wkrę w okolice Cieksyna na tzw. "Parówę". Za wyjazdem przemawiał do mnie fakt, że w weekend zbytnio nie połowi się z uwagi na dość liczne kajaki. Chyba, że rankiem jak pisze Qcyk to tak. Po dojechaniu na "swoją" miejscówkę zastałem wypoczynkowiczów i dziadka tubylca na rowerze patrzącego na dziewczyny w bikni. Poszedłem sobie dalej w górę rzeki obławiając woblerkami bez rezultatu jej poszczególne odcinki. Nadszedł czas na zmianę przynęty w postaci smużaka imitującego osę/szerszenia. Kilka rzutów pod zwisające nad rzekę drzewo pluum puste branie, no cóż obławiamy dalej i... mam takiego o to jego mościa. Szybkie zmierzenie, fota i do wody.Później nastąpiła już cisza w braniach, zmieniłem przynętę na małe obrótowki i nic - wracam do domu. Mimo wszystko zadowolony z uwagi na osobisty rekord 42cm poprawiony o 3cm. Co do samej wody na Wkrze w Cieksynie to jej poziom jest pośredni - nie za niski, nie za wysoki. Woda jeszcze niezbyt czysta jak na Wkrę, brzegi mocno zarośnięte pokrzywą.Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Cześć,w dniu wczorajszym po głębokim namyśle z uwagi na upalną pogodę pojechałem w godzinach 17-20 nad Wkrę w okolice Cieksyna na tzw. "Parówę". Za wyjazdem przemawiał do mnie fakt, że w weekend zbytnio nie połowi się z uwagi na dość liczne kajaki. Chyba, że rankiem jak pisze Qcyk to tak. Po dojechaniu na "swoją" miejscówkę zastałem wypoczynkowiczów i dziadka tubylca na rowerze patrzącego na dziewczyny w bikni. Poszedłem sobie dalej w górę rzeki obławiając woblerkami bez rezultatu jej poszczególne odcinki. Nadszedł czas na zmianę przynęty w postaci smużaka imitującego osę/szerszenia. Kilka rzutów pod zwisające nad rzekę drzewo pluum puste branie, no cóż obławiamy dalej i... mam takiego o to jego mościa. Szybkie zmierzenie, fota i do wody.Później nastąpiła już cisza w braniach, zmieniłem przynętę na małe obrótowki i nic - wracam do domu. Mimo wszystko zadowolony z uwagi na osobisty rekord 42cm poprawiony o 3cm. Co do samej wody na Wkrze w Cieksynie to jej poziom jest pośredni - nie za niski, nie za wysoki. Woda jeszcze niezbyt czysta jak na Wkrę, brzegi mocno zarośnięte pokrzywą.Pozdrawiam Gratki, każde 40+ na spina z Wkry cieszy Zebrał spławianego czy przy prowadzeniau? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civilservant Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Gratki, każde 40+ na spina z Wkry cieszy Zebrał spławianego czy przy prowadzeniau?Dzięki Atak pierwszego jak i tego złowionego nastąpił przy prowadzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 No myślę że to najlepszy czas dla muszkarzy...woda kryształ, zielska ładnie wyłożone, ryby aktywne...sory za zdjęcia ale nie chciały pozować w ręku a po drugie gorąco...taki jak ten wiekszy ktorego w klębie ciężko bylo objąć byly 4 a ten mniejszy 40+ 5sztuk...poza tym ze 30 takich 35-40 i ze 3 spięte grubasy w tym kedna brzana... Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Oczywiście żuczek i to nie najmniejszy...najlepsze efekty na płaniach ale takich z min 0,5m głębokoscią miedzy zielskami i ze spokojną wodą...nie ma miekkiej gry i przypon min. 0,165...brzany też ladnie stadami plywają ale do nich jeszcze za laik jestem... Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi