Skocz do zawartości

Rzeka Wkra

abarth7

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj też udało mi się wyskoczyć i pomoc w zarybieniu. Tym razem wpuszczałem bolenie i jelce.Woda pomału się czyści i ciągle niska. Po zarybieniu zostałem na chwilę I połowić.W dość krótkim czasie udało się złowić kilkanaście sportowych kleni i spiąć jednego większego.Udany dzień.

post-46901-0-49916500-1718123255_thumb.jpg

post-46901-0-71714600-1718123344_thumb.jpg

post-46901-0-78099700-1718123371_thumb.jpg

• Like 15

Dzisiaj też udało mi się wyskoczyć i pomoc w zarybieniu. Tym razem wpuszczałem bolenie i jelce.Woda pomału się czyści i ciągle niska. Po zarybieniu zostałem na chwilę I połowić.W dość krótkim czasie udało się złowić kilkanaście sportowych kleni i spiąć jednego większego.Udany dzień.

Panie Darku, daj Pan spokój już z tymi boleniami przecież one ryby dla kotów wyjadają  ;)

• Like 2

Bylem dzisiaj powyzej Bolecina i pare km w gore rzeki, nie widzialem na szczescie nic niepokojacego.

Calkiem fajny sezon jak na razie, kazde wyjscie kilka ryb, dzisiaj bylo nie inaczej. Pogoda troche nie zachecala, mialo padac i tym razem o dziwo synoptycy nie dali ciala, zaraz po swicie pochmurnie, potem burza/ulewa, na deser zrobil sie piekarnik...no ale jak to mawia trener Piechniczek - nie ma zlej pogody, sa tylko zle ubrani wedkarze. Przeczekalem deszcz i pioruny w lesie i od razu zaczalem machac wedka. Masa wyjsc, odprowadzen, kilka spadow, nawet mialem dwa brania zebatego z powierzchni (oczywiscie spudlowane), chyba najbardziej aktywne byly okonki, nawet maluszki walily w 18g wirujacego ogonka, wpadlo tez kilka wiekszych.

Prawdopodobnie najdelikatniejsze branie tego dnia dalo najwiecej szczescia - lekkie cmokniecie ale potem wedka ugiela sie i juz wiedzialem,ze bedzie fajnie. Dlugo latalem za duzym okoniem z Wkry i w koncu sie udalo (zeby nie bylo - caly i zdrowy wrocil do wody po szybkiej sesji, moze teraz uszczesliwi kogos innego?) :)

post-76692-0-34665300-1719079808_thumb.jpg

Ladnego zebatego juz w tym roku mialem, teraz ten wychodzony garbus, chyba teraz pora polatac za klenikami.

Edytowane przez Dziurawe Wodery
  • Like 9

Bylem dzisiaj powyzej Bolecina i pare km w gore rzeki, nie widzialem na szczescie nic niepokojacego.

Calkiem fajny sezon jak na razie, kazde wyjscie kilka ryb, dzisiaj bylo nie inaczej. Pogoda troche nie zachecala, mialo padac i tym razem o dziwo synoptycy nie dali ciala, zaraz po swicie pochmurnie, potem burza/ulewa, na deser zrobil sie piekarnik...no ale jak to mawia trener Piechniczek - nie ma zlej pogody, sa tylko zle ubrani wedkarze. Przeczekalem deszcz i pioruny w lesie i od razu zaczalem machac wedka. Masa wyjsc, odprowadzen, kilka spadow, nawet mialem dwa brania zebatego z powierzchni (oczywiscie spudlowane), chyba najbardziej aktywne byly okonki, nawet maluszki walily w 18g wirujacego ogonka, wpadlo tez kilka wiekszych.

Prawdopodobnie najdelikatniejsze branie tego dnia dalo najwiecej szczescia - lekkie cmokniecie ale potem wedka ugiela sie i juz wiedzialem,ze bedzie fajnie. Dlugo latalem za duzym okoniem z Wkry i w koncu sie udalo (zeby nie bylo - caly i zdrowy wrocil do wody po szybkiej sesji, moze teraz uszczesliwi kogos innego?) :)

oks.jpg

Ladnego zebatego juz w tym roku mialem, teraz ten wychodzony garbus, chyba teraz pora polatac za klenikami.

Piękny garb, moje gratulacje. I ja się tam muszę z belly wybrać. Piękna rzeka

• Like 1

Piękny garb, moje gratulacje. I ja się tam muszę z belly wybrać. Piękna rzeka

Polecam albo od switu do circa 9, albo wieczor... poza tym godzinami na wodzie bedzie ciasno a lowienie przestaje miec sens. Rzeka jest faktycznie urokliwa i nadal zachowala swoj dziki charakter, aczkolwiek na kajakarzy trafiam nawet w grudniu :/

• 2 miesiące temu...

Czołem.

Byłem we czwartek od 13 do 18ej, 5h machania. Woda mocno trącona, ilość kontaktów z rybami niezliczona - niestety rozmiarówka dramat, wszystko ryby 10-30cm. Większe pochowane, nie mam pojęcia czy to już jesienna ewakuacja czy tak trafiłem. Natomiast rzadko zdarza się tak, żeby będąc nad Wkrą nie zaliczyć chociaż kontaktu z dużym kleniem który rozpala wyobraźnię....natomiast bardzo aktywne bolenie typu: ślizgacz powierzchniowy 40-45cm. Namierzyłem kilkanaście.

Pozdrawiam,

malcz

• Like 5

• 2 tygodnie później...

Witam. Panowie czy można wykupić jednodniowe pozwolenie na wędkowanie na okreg Ciechanów online ? Szukam i nie mogę znaleźć. Na stronie PZW można wykupić takie zezwolenia na inne okręgi ale Ciechanowa nie ma...

https://wedkarz.pzw.pl/aktywne-okregi-pzw

Z góry dziękuję za pomoc.

Cześć! Niestety online nie można opłacić ehh. W poniższym linku znajdziesz nr konta, tytuł wpłaty itp.

https://18.pzw.pl/strefa-wedkarza/skladki-i-oplaty-na-ochrone-i-zagospodarowanie-wod-obowiazujace-w-okregu-pzw-w-ciechanowie-w-2024r/skladki-i-oplaty-okresowe

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...

Tak, Wkra podlega pod PZW Ciechanów.

Możesz wykupić 1 dzień - 45 zł, 3 dni - 90 zł lub 7 dni - 180 zł.

Poniżej link z danymi do przelewu ->

https://18.pzw.pl/strefa-wedkarza/skladki-i-oplaty-na-ochrone-i-zagospodarowanie-wod-obowiazujace-w-okregu-pzw-w-ciechanowie-w-2025r/skladki-i-oplaty-okresowe

• Like 1