Skocz do zawartości

Rzeka Wkra

abarth7

Rekomendowane odpowiedzi

Troche zle zadalem pytanie,bardziej chodzi mi o miejscówki,poniewaz zrobiłem juz krotki zwiad z wedką na tej rzece,i wiem,że napewno są tam ładne klenie (sztuke złapałem)i szczupaki(niestety małe).Może znasz miejsca gdzie moge liczyć na wiekszego szczupaka?Bo to,ze warto troche tam porzucać to juz wiem.

• Like 3

• 3 tygodnie później...

Co roku na Wkrze są łowione szczupaki ponad metrowe :D

Wychowałem się nad Wkrą i takie info to dla mnie nowość :D

Fakt, że zdarzają się raz na jakiś czas sztuki ponad 80 cm, ale jest to rzadkość.

Na przestrzeni wielu lat słyszałem może o kilku metrówkach.

Stwierdzam tylko, że to dla mnie zaskoczenie, a nie, że to jest niemożliwe

Polecam klenie z Wkry. Trudna ryba ale jest go całkiem sporo i do tego słusznych rozmiarów.

Co roku na Wkrze są łowione szczupaki ponad metrowe :D

Wychowałem się nad Wkrą i takie info to dla mnie nowość :D

Fakt, że zdarzają się raz na jakiś czas sztuki ponad 80 cm, ale jest to rzadkość.

Na przestrzeni wielu lat słyszałem może o kilku metrówkach.

Stwierdzam tylko, że to dla mnie zaskoczenie, a nie, że to jest niemożliwe

Polecam klenie z Wkry. Trudna ryba ale jest go całkiem sporo i do tego słusznych rozmiarów.

Nie sprzeczam się z autochtonem :D ale widziałem na zdjęciach duże szczupaki z Wkry, które były złowione w różnych latach.

Nawet jeden szczupak z Wkry znalazł się kiedyś w katalogu Salmo. :D

• 5 miesięcy temu...

Okolice Sochocina. Napotkany wędkarz mówił nam o złowionym kleniu 47cm. Jak na taką rzeczkę to już niezły kabanek. Z tego wniosek że już coś zaczęło się dziać, ale jak na razie bardziej na spławik, grunt. Na spinning rzeczywiście jeszcze może być za wcześnie.

Okolice Sochocina. Napotkany wędkarz mówił nam o złowionym kleniu 47cm. Jak na taką rzeczkę to już niezły kabanek. Z tego wniosek że już coś zaczęło się dziać, ale jak na razie bardziej na spławik, grunt. Na spinning rzeczywiście jeszcze może być za wcześnie.

Ja mam z Wkry swój życiowy rekord klenia-55cm :D

Wujek, to miejsce nie jest najlepsze na klenie. Za to jest sporo szczupaczków - tyle, ze chyba nie wartych uwagi.

Jedynie tuż poniżej miejsca, w którym kucasz :D, jest krótki odcinek kleniowej wody.

Cóż bedziemy szukać dalej, chyba że dasz namiar na jakieś lepsze miejsce B)

• Like 1