Olczykim Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Odwiedzam Kossewko wraz z okolicami, wyniki marne. Kleniki atakują, ale nic większego nie idzie trafić. Dwa ładne klenie spłoszyłem nachodząc na nie. Gdzie szukać większych sztuk ? Joniec, Bolecin, Borkowo ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Coś jeszcze pływa ???? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Działeczkowy na Gajosika 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Czyli podwarszawskie bolki mają chwilkę oddechu????Wojtek woda czysta? Klenie widać? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Maja wolne juz od kilku dni..dopiero dzisiaj wybralem sie nad rzeke, taki urok działkowania:) woda czysta i płytka, jakies małe klonki widac, wieksze na czuja:) Edytowane 28 Czerwca 2017 przez pieczywko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Hej, jak aktualny sytuacja nad rzeką?Widzę, że stan podwyższony. Bardzo mętna? Da się łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 (edytowane) Woda jest wysoka, ma kolor herbaciany ale jest przejrzysta. Do łowienia dobra choć jeszcze nie we wszystkich miejscach, gdzieniegdzie podlewa łąki ale tendencja juź spadkowa. Edytowane 28 Września 2017 przez rybarak 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Może ktoś podpowiedzieć gdzie najbliżej Warszawy i w miarę możliwie blisko rzeki można opłacić OC. Jest koło w Cieksynie ale nie mam namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Może ktoś podpowiedzieć gdzie najbliżej Warszawy i w miarę możliwie blisko rzeki można opłacić OC. Jest koło w Cieksynie ale nie mam namiarów.Wysłałem priv 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Panowie, był już ktoś już w tym roku nad Wkrą w poszukiwaniu Jazi? Jaka woda, bardzo mętna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr25 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Cześć,Byliśmy w niedzielę, we czterech, w okolicy Jońca. Dwóch kolegów traktowało wypad jako trening do „klenia Wkry”. Wszyscy na zero, jednemu koledze spiął się duży okoń( może i dobrze, bo pewnie mamuśka z ikrą). Spotkani inni wędkarze - spinning też zero, stacjonarni coś mieli. Z ciekawostek - kontrola była (super). Woda jeszcze dość wysoka i delikatnie trącona, ale już opadająca i czyszcząca się. Ogólne wrażenia wody - jeszcze zima, brak widocznego życia. Za to pozostałe okoliczności przyrody na plus - żurawie, bociany, itd. Na brzegach przedwiośnie i wiosna. Wędkarsko słabo, ale akumulatory naładowane! Pozdrawiam! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Jakie wyniki Klenia Wkry 2018? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianin Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Wygral Kolega Grzegorz Dębowski z Podlaskiej Barweny . Wyholowal klenia 51,5 cm. Ogólnie rybek z duzo nie było ale piękna rzeka i fajna impreza.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny55pl Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Nasz kolega Gregor zgarnął obie główne nagrody - punktację ogólną, a także za najdluższego klenia. Dodatkowe wyróżnienie za najlepszą ekspozycję zdobyczy spowodowało,że miał niemałe problemy z zapakowaniem nagród do auta! ???? Impreza pełna profeska. Puchar pojechał do Białegostoku!!!❗ Podlaski Klub Spinningowy BARWENA ❗ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Gratulacje dla zwycięzców bo półmetrowe kluchy i to na zawodach z małej rzeki to już spory wyczyn a wychowałem się nad Wkrą (Sochocin-Bolęcin-Joniec) więc wiem, że choć jest ona rybna w klenie i jazie to złowienie ich nie jest już takie oczywiste... Gratulacje !!! Może kiedyś spotkamy się na tych zawodach bo jakoś nie mogę się wybrać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Jak co roku o tej porze. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Też byłem 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Widzę Darek,że czuwasz nad przebiegiem akcji Cieszy taki widok niezmiernie. Ogromne zaangażowanie,które jak przypuszczam w sezonie zostaje zrewanżowane przez rzekę. PozdrawiamMariusz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Widzę Darek,że czuwasz nad przebiegiem akcji Cieszy taki widok niezmiernie. Ogromne zaangażowanie,które jak przypuszczam w sezonie zostaje zrewanżowane przez rzekę. PozdrawiamMariuszDarek czuwa , mobilizuje i trzyma rękę na pulsie , oczywiście pulsie rzeki. Dzisiaj Kamil i ja mogliśmy również przyłożyć rękę i wylać trochę potu , dla tego dobrego dzieła.Było ciężko , ale już myślimy o uczestnictwie w następnych zarybieniach 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Proboszcz na najbliższym kazaniu pochwali Wasze trudy i zaangażowanie Na fotkach widzę sporo znajomych twarzy z innego forum. Szkoda,że nie mogłem wziąć udziału,ale kto wie, może kiedyś i mnie będzie dane 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Darek czuwa , mobilizuje i trzyma rękę na pulsie , oczywiście pulsie rzeki. Dzisiaj Kamil i ja mogliśmy również przyłożyć rękę i wylać trochę potu , dla tego dobrego dzieła.Było ciężko , ale już myślimy o uczestnictwie w następnych zarybieniach Faktycznie słoneczko dziś operowało konkretnie i lekko nie mieliście tym bardziej dzięki wielkie Panowie za pomoc.Rybki zostały pięknie rozprowadzone po Rzece .Co do następnych zarybień to oczywiście powiadomię Pozdrawiam serdecznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Widze ze z roku na rok ekipa coraz liczniejsza. Super 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morouk Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 A to i tak jeszcze nie wszyscy Danielu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Wczoraj odwiedziłem Wkrę po raz pierwszy w tym roku, urlopu nie było a z racji nadchodzącego długiego weekendu miałem poważne obawy jak po pracy uda się przebić przez Warszawę i dotrzeć na "siódemkę"...jak się okazało obawy były nieuzasadnione, co prawda ruch jak w ulu, ale przed 17 byłem nad wodą.Wybrałem miejsce położone zdecydowanie bardziej w górę rzeki niż miejsca które odwiedzam co roku na wiosnę - założenie było jedno: ograniczyć prawdopodobieństwo spotkania kogokolwiek nad wodą do minimum. To się udało od 17 do 21, nie natknąłem się na ani jedną osobę. Jeśli chodzi o rybki to zdecydowanie mogło być lepiej, niestety to w głównej mierze moja wina bo rzeka szansy dawała mi dość cierpliwie...Łącznie złowiłem 4 klenie i 2 okonie, klenie: 2x +/- 20cm, 2x +/- 30cm. Okonie: wkrzański standard:) Brań mnóstwo, ryb które spadły około 10. Samo łowienie, mega przyjemne, spacer środkiem rzeki i obławianie żwirowych rynienek oraz napływów zwalonych drzew.Znalazłem jedną piękną żwirową rynnę z wartką wodą głęboką na około 1,5 - bankówka. I właśnie w niej miałem piękne brania na leniwie prowadzonego wobka, klasyczny kleniowy strzał. Rybę udało się opanować, podprowadzić na płyciznę - niestety nie miałem podbieraka a dwukrotna próba podebrania klenia ręką tak go rozwścieczyła że dostał turbo dopalania i dał susa w pobliskie krzaki, oplatając je plecionką po czym zawrócił i dał dyla między moimi spodniobutami, szkoda bo ryba gruba i na oko 45-47cm. Niestety poszła z wobkiem, ale mam nadzieję że tak samo sprytnie jak unikają naszych woblerów potrafią sobie radzić z tego typu kolczykami. Gdyby to był perch-pro, ryba była by zaliczona bo "tacz de lider" zaliczyłem 2x. Później zostałem załatwiony po raz drugi, tym razem brat bliźniak tego samego wobka został w odmętach wkry bądź rybiego pyska - tutaj wyjścia są dwa, ale zębaty albo przetarta pletka.....branie atomowe kleniowe nad pasem podwodnej trawy... Ogólnie wypad bardzo pozytywny, wynik dupy nie urywa, ale cóż za "amatorstwo" się płaci Pozdrawiam i do zobaczenie gdzieś nad wodami Okręgu Ciechanowskiego ! 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 (edytowane) Ja chyba dokupie składkę na ow Ciechanów bo zawsze mnie łowienie na mniejszej rzece kusiło a nie tam tylko Narew i Narew Edytowane 31 Maja 2018 przez Xeo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi