jaccoo1 Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Mam pytanie odnośnie tego kołowrotka,czy pasuje do tego modelu szpula od wielkości 2500?Jeśli tak to jaka jest pojemność szpuli 2500.Jaka jest różnica w tych szpulkach,czy jest wyższa od 2000 czytylko głębsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 (edytowane) Trzeba pomierzyć szpulki porównać i wszystko jasne. Edytowane 27 Lutego 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Chętnie bym pomierzył gdybym taką miał . Dlatego pytanie do kogoś kto takie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Chętnie bym pomierzył gdybym taką miał . Dlatego pytanie do kogoś kto takie ma.Myślałem, że masz i chcesz porównać do 2500 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Mam model 2000 . Coś nie możemy się zrozumieć Zastanawiam się nad zakupem drugiej szpuli tylkochciałbym aby była większa, dlatego pytam o rozmiar.Jeśli szpula do modelu 2500 byłaby wyższa to by było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Jak znajdę czas po południu to pod suwmiarkę ją zapodam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Ok,dzięki, przy okazji napisz ile wchodzi linki na 2500,a jeśli masz 2000 i 2500 to może jakąś fotkę dla porównania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Ok,dzięki, przy okazji napisz ile wchodzi linki na 2500,a jeśli masz 2000 i 2500 to może jakąś fotkę dla porównania?Poczekaj jak ogarnę temat serwisu kołowrotow-dostałem okrutnie zajechane i trochę czasu muszę im poświęcić.W wolnej chwili dokładnie pomierzę.Mam tylko 2500 i to płytką szpulkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Wymiary szpuli ultegry 2500SDH czyli płytkiej Całkowita wysokość 44mm, średnica na dole 46mm, wysokość korpusu dolnego tzn od dołu do rantu wgłębienia 22mm-to istotne bo średnicą może pasować a jak to nie będzie pasować to nawijanie nie jest od rantu do rantu.Poniał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Poniał,poniał,dziękuję.Zmierzyłem i wychodzi mi to samo? Wobec tego czym się różni model 2000 od 2500, bo już zgupiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Tak sobie patrzę i myślę że różnica może być w górnej średnicy szpulki. Dlaczego, bo oglądam sobie shimano sustaina 2500 i szpulka jest całkiem podobna alena pierwszy rzut oka trochę większa.Przykładam jedną do drugiej i faktycznie górny rant ma większą średnicę.Muszę sprawdzić jutro suwmiareczką bo linijka może być nie dokładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Poniał,poniał,dziękuję.Zmierzyłem i wychodzi mi to samo? Wobec tego czym się różni model 2000 od 2500, bo już zgupiałem.Pewnie jest tak jak w czarnuchach 3000 i 4000 szpule były kompatybilne a jednak się różniły wielkością, pewnie górna część się znacząco różni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Witaj,niestety nie miałem czasu na pomiary, dzisiaj narty cały dzień jutro rano na pstruchy.Popołudniu spróbuje dokonać pomiaru, to dla ciekawośći napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Witaj,a jednak po dokładnych pomiarach suwmiareczką wyszło troszkę inaczej:całkowita wysokość 43,3mmśrednica na dole 44,7mmwysokość korpusu dolnego 21,2mmTakże okazuje się że jest różnica , niewielka ale jest. Jeszcze jeden pomiar średnica górnego rantu szpulki 41,2mm, ciekawe jak jest w wersji 2500? Pomijając te pomiary mam pytanie.Jakiego smaru używasz do smarowania przekładni i łożysk?Czy smarujesz wszystko jednym smarowidłem czy poszczególne elementy osobno innymi smarami. Pytam bo kupiłem ostatnio smar od jednego kolegi z forum, i okazało się że chyba jest trochę za gęsty.Nasmarowałem dwa kołowrotki i ... kręcą troszkę ociążale.Na pewno smar ten w niskich temperaturach gęstnieje bo dzisiaj na spacerku z wędką ciężko było kręcić,a temperaturka 2,0 C. W domu kręcił lepiej ale to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi