_ronin Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Szukam blanku pod casta, który spełni poniższe wymagania: - długość 7”- cw. max 1oz Zastosowania: - gumy 4-5 cala na główkach max 25g ( najczęściej 15-20g),- jerki max 45g ( głównie Slidery 7-10 S/F). Na chwile obecną wybór pada na Phenix’a UMBX 700MH-B lub seryjnego St.Croix LEC70MHL. STC miałem w rękach i wiem, że sobie poradzi. Natomiast po tym 700MH-B nie wiem czego się spodziewać. Zależy mi aby nie była sztywna pała,ale kij, który będzie fajnie pracował od 1/4 - 1/3 długości. Może jest inny blank, który spełni powyższe wymagania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Phenix x11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 X11 na pewno tak pod jerki,giąłem go ostatnio w Rodmas,ale jeśli w ędka ma pracować głównie pod gumami a jerki okazjonalnie to zdecydowanie gorzej wypada przy UMBX-e, z racji użytych materiałów.Wiem ,że Łukasz robił kije do takich właśnie zastosowań ,o których pisze Jacek właśnie na UMBX700MH, być może użytkownicy są userami zacnego forum i będą chętni do kilku słów komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Rafał, Szkoda, że nie mogę go tego UMBX'a pomacać.W sumie to ten kij będzie tak 50 na 50 używany pod gumy i jerki. Ten miał być takim uniwersałem.Typowy kij po jerki to u mnie AVID AVC66HF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi