Skocz do zawartości

Ile wędek...

Jack__Daniels

Rekomendowane odpowiedzi

Z tych które widziałem , to St.Croix. Carp 9'6" spokojnie da radę wyzwaniu nie tracąc przy tym cech kija spinningowego . Popatrz sobie też w segmencie surf spinning innych firm , tam można znaleźć dużo ciekawych konstrukcji . Tylko pamiętaj żeby Cie zbyt nie poniosło , bo jeden kij na co dzień , jeden na niedzielę i coś szykownego do opadu to obowiązująca , wprost klasyczna norma "posiadacza " :) :)

A mi paruje mózgownica co tu wybrać na boczy trok 70g i rzut w granicach 70-100m ????? Kolejny pomysł, kolejny kijek..........

wymagania sprzetowe, podobne, jak przy lowieniu bubba rig ... kiedys mialem w rekach takiego bordowego loomisa HS, oznaczenia blanku niestety nie pamietam, wiem ze mial 2.60 dlugosci i byl oznaczony do 3 oz, ten by dal rade z palcem w nosie

wymagania sprzetowe, podobne, jak przy lowieniu bubba rig ... kiedys mialem w rekach takiego bordowego loomisa HS, oznaczenia blanku niestety nie pamietam, wiem ze mial 2.60 dlugosci i byl oznaczony do 3 oz, ten by dal rade z palcem w nosie

ewentualnie z palcem "gdzie indziej"... :o ;) :D

Witam,aktualnie używane Savagear Buschwacker 3-18g,Savagear 10-30g obydwa ok. 210 cm. dł. /spinning z łódki u mnie to około 95% wyjazdów/. Z brzegu używam starego Jaxona 270 cm 5-25 winklepicker. Na kuter Mitchell Privilege 270 cm 150-250g.oraz na spławik Daiwa Megaforce 360cm. 5-40g. Ale coś mi się wydaje że jak na moje wyniki z ostatnich paru lat to i tak za dużo  :(

Boczny trok 100m, może być ciężko. 120m to aktualny rekord w spinie (18gr). Pewnie będzie zdecydowanie łatwiej na ciężko, tylko jak tu znaleźć siły a kilka godzin. No i jak wyczuć branie z takiej odległości, wiatr, fala i zwis linki ze 100m. 

Edytowane przez Krzysiek_W

• 1 rok później...

U mnie na chwilę obecną arsenał prezentuje się w następujący sposób:

1) CD Blue Rapid 2,75m 15-50g 25lbs

2) Fenwick HMX 2,75 do 28g 20lbs

3) MHX MB842-2 2,13m do 17g 15lbs

4) Canadian IM6 2,75 do 21g 12lbs

5) Batson IST1141F do 10g 8lbs

6) SavageGear MPP 1,98m do 20g

7) Dragon Viper Trophy 3,05m do 50g

Edytowane przez Matiz992

a co  byście mi polecili na sandacza min 2,6m-3   na rzeke Wartę    do 500zł   da rade coś dobrego wynieśc ze sklepu ?

w prawym górnym rogu masz wyszukiwarkę ;)

z seryjnych kijków  pomacaj kijki z serii team dragon do 21 lub 28gr o akcji xfast , lub okumę black rock