Skocz do zawartości

Wędkarz w samolocie

Esox_PW

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dobre pytanie bo wlasnie jestem po wstepnym pakowaniu.

Disclaimer:

1 juz raz w 2 wedkach mialem popekane przelotki po przyjezdzie na miejsce wedkowania i od tamtej pory mam schize - mimo, ze wedki mam w miekkich miesistych pokrowcach( powiedzmy jak cienki polar - 2 spinningi howk) to i tak je zawijam w cos miekkiego - rozwazalem ciuchy, ale koniec koncow wepchalem do pokrowcow zwiniety w podkowe kawalek pianki neoprenowej (mata do yogi z action- jakies 10mm grubosci).

2 wedki mam raczej solidne z wielkimi przelotkami- mysle, ze najwieksze odstaja od blankow o jakies 8-10cm.

Zmiescilem 3 wedki (2 1+1 i jednego 1 skl jigowego).

Bede w tygodiu probowal cos tak poustawiac by wsadzic 4ta, ale srednio to widze. Rozwazam owiniecie wedek stretchem przed wsadzeniem do tuby.

Gdyby wkladac wedki 1cz castingowe w zwyklych pokrowcach szmacianych to pewnie by ich weszlo.

Ps: wczesniej latalem z travelami (3-4 czesci) i do rury kanalizacyjnej 160mm miescilem 4 wedki. Wygoda krotkiej tuby jest taka, ze mozesz siegnac do srodka z obu koncow i wszystko poukladac - ja wycinalem 2 krazki z grubej pianki i w niej robilem naciecia na wedki. Wedki wkladalem w pianke, calosc miejsca w srodku wypychalem ubraniami, owijalem stretchem i wciskalem w tube. A ta tuba ma 1.4m+ glebokosci - nawet piankowego wyscielania dna nie ma jak poprawic- rozwazalem wyciecie okienka rewizyjnego od dolu albo przesiadke na kanalicacje 160-200mm jak nie wejda 4 wedki.

• Like 2

Liczyłem, że będzie prościej:-) no ale trudno, jakoś to trzeba ogarnąć.

Trochę ucieka mi sens zakupu takiej drogiej bazooki + opłaty za bagaż, jeżeli dwie osoby nawet nie wezmą całego potrzebnego szpeju (gdzie zakładam 3 wedki na osobe).

• 2 tygodnie później...

Dla zainteresowanych. Wcisnalem do pokrowca 4 kije. 2 spinningi na tunczyki pe 6-8+ 2 jigowki tez pe8. Wszystkie wedki owiniete 1cm miekka pianka. Ale to juz max tej tuby "jumbo". Zastanawialem sie czy tych 1+1nie zlozyc, albo czy z nich dolnikow nie przelozyc do zwyklego bagazu.

Czyli pozostaje wysyłka kurierem do Szweda. Niech zrobią już paczkomaty w Szwecji i będzie wtedy git.

Ale po co, wystarczy ustalić trase przejazdu obok Juli, tak robilismy :

MC-batteri 12 V 8 Ah | Slutet och vibrationståligt | Hamron | Jula

MC-batteri 12 V 4 Ah | Slutet och vibrationståligt | Hamron | Jula

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Ciąg dalszy przygotowań do wylotu do Szwecji, cały czas mnie nurtuje kwestia nadania rury PCV z wędkami.

Wiecie może jaka jest maksymalna długość rury w Ryainairze? No i jaki bagaż mam dokupić - "bagaż sportowy" czy "duży bagaż sportowy"?

Edytowane przez wojciiech

Ciąg dalszy przygotowań do wylotu do Szwecji, cały czas mnie nurtuje kwestia nadania rury PCV z wędkami.

Wiecie może jaka jest maksymalna długość rury w Ryainairze? No i jaki bagaż mam dokupić - "bagaż sportowy" czy "duży bagaż sportowy"?

Tu jest dość jasno opisane

https://help.ryanair.com/hc/pl/articles/12888834233489-Jaki-sprz%C4%99t-sportowy-mog%C4%99-zabra%C4%87-na-pok%C5%82ad 

• Like 1

cześć, no własnie tak nie do końca jasno.

Nie ma informacji od jakiego wymiaru konczy się sprzęt sportowy a zaczyna duży sprzęt. Chcemy wziąć PCV 150 x 30 i mam zagwozdkę.