Skocz do zawartości

JEZIORO WIARTEL

abarth7

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko:Czy ktoś wędkował na tym jeziorze?Byłem tam 2 razy,i nic oprócz paru małych okonków nie złapałem.Są dwie opcje:albo coś żle robie,albo tam nie ma ryb.Proszę o komentarze ponieważ chcę teraz jechać na Mazury i nie wiem czy jest sens jechać tam,czy może zmienić jezioro.POZDRAWIAM

Wydaje mi się że jest to jezioro przereklamowane - byłem tam ze 3 razy - bez wędki, ale jak zauważyłem co łowią inni - odechciało się W okolicy godniejsze polecenia jest jezioro Jegocin - czyściutka woda, szczupaka i okonia sporo Pozdrawiam i życzę połamania kija

• Like 1

Mam pytanko:Czy ktoś wędkował na tym jeziorze?Byłem tam 2 razy,i nic oprócz paru małych okonków nie złapałem.Są dwie opcje:albo coś żle robie,albo tam nie ma ryb.Proszę o komentarze ponieważ chcę teraz jechać na Mazury i nie wiem czy jest sens jechać tam,czy może zmienić jezioro.POZDRAWIAM

odpuśc sobie, pustynia przeorana przez wierzących w cuda frajerów którzy zapłacili 90 zł za trzy dni łowienie z łodzi. To wszystko wiem z autopsji.. :(

pozd JW :D

A moze akurat niebraly ,pogoda zla,cisnienie niskie ,kolor przynenty niepasowal .Dawno dawno temu kiedy jeszcze lowisko to bylo zwylkym tylko jeziorkiem a znajomy mial tam domek ,nigdy nietrzeba bylo sie modlic o piekne ryby na wyciagniecie reki .Czas plynal i ktos sobie pomyslal czemu by niezrobic SUPER LOWISKA i tak nikomu nieznane male lesne oczko przezylo szok .Odlowy sprowadzily sie do kontrolnych ,straznik 24 h a nawet dwoch ,zero siat jakze idealne warunki do polowuw oraz szybkiego sypania kasy do wora.Osobiscie znam to jezioro i nigdy niezdarzylo mi sie nic tam niewydlobac . Lepiej czy gorzej ale zawsze wesolo.

abarth7

Jegocin -polecam tylko przejechac sie i zerknac na wode -krysztal ktory przyciaga w calej okazalosci ,piekne jeziorko, naprawde perlowa woda .

Jezioro było super do łowienia, do momentu kiedy zmieniło sie na super łowisko...

Jestem tam od ok 12 lat kilkanaście razy w roku z pewnych powodów, a łowie tylko kilka razy jesienią. Ale szkoda kasy.

pozdrawiam Paweł

• 11 lat później...

Byłem w tym roku w weekend we wrześniu we dwóch na łódce złowiliśmy tylko jednego 75cm szczupaka, pływaliśmy bez echa po 2m blatach, kilka osób spływało z szczupłymi 50-60 cm. Z pomostu wędkarze łowili ładne karasie i liny czyli coś tam pływa.

• 6 miesięcy temu...
  • 9 miesięcy temu...

Hej
Czy ktoś z forumowiczów był może w zeszłym roku? Jest sens, żeby spędzić tam majówkę? Ewentualnie ktoś może coś polecić mniej komercyjnego na mazurach gdzie można wybrać się z rodziną... mając chociaż teoretyczną szasne na jakieś wyniki - głownie chodzi o szczupaka.

Hej

Czy ktoś z forumowiczów był może w zeszłym roku? Jest sens, żeby spędzić tam majówkę? Ewentualnie ktoś może coś polecić mniej komercyjnego na mazurach gdzie można wybrać się z rodziną... mając chociaż teoretyczną szasne na jakieś wyniki - głownie chodzi o szczupaka.

https://dziwiszewo.pl/ - fajna woda na wiosnę, kameralna, płytka

http://falko-ryby.eu/index.php/agroturystyka - opinie są podzielone, jedni zadowoleni a drudzy że dzierżawca mocno oszukuje. Boksze, trochę głęboka woda na majówkę. 

https://wersminia.pl/ - na majówkę, racej płytka część zbiornika.  

Imho Wiartel trochę za głęboki na majówkę. 

Edytowane przez rower26

• 6 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...

Łowiliśmy 3 dni, w sumie ze 20 godzin na wodzie, złowiliśmy po czterdziestaku i po wymiarku ( 56 i 63), do tego po kilaka brań i po jednym odprowadzeniu ( jedna ryba już spora). Łowiłem na gumy 14 - 19cm bez dozbrojek, woblery 13- 16cm i chyba pora na pierwszego kasta. Woda przy powierzchni powyżej 14 stopni, płoć w tarle, pełno ikry na roślinach przy brzegu.