Skocz do zawartości

JEZIORO WIARTEL

abarth7

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Byłem na weekend. Łowiłem w sumie cały piątek i sobotę.

Brania lepsze zdecydowanie w piątek przy pochmurnym niebie, ryba była bliżej brzegu, bliżej trzcin na głębokościach 4-5m. W sobotę wyszło słoneczko brań było zdecydowanie mniej, ale trafiłem na okienko i najlepiej w sumie brały w samo południe na górkach za wyspą na wodzie 2-3m nad moczarką, przy brzegach żadnych brań. Łącznie przez dwa dni około 20 ryb, z czego 5-6 wymiarowych, największa 67. Udało się też namierzyć okonie, które atakowały od dołu ukleje, ale nie powalały rozmiarem - około 35cm, kilka sztuk udało się wyjąć.

W sobotę rano złowiono 110cm z łódki ale nie znam szczegółów, wiem tylko tyle, że wróciła do wody.

Lubię to jezioro ale pod kątem wędkarskim mam mieszane uczucia.

• Like 1

• 7 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...

Nie polecam wizyty w najbliższym czasie, smród straszny roznosi się nad woda, nie wiem co się stało, ale wędkowanie do najprzyjemniejszych nie należy.

Woda śmierdzi tak jakby zgniłą rybą, ale uprzedzając pytania, śniętych ryb brak

Edytowane przez dekosz
  • Like 1

Byłem od czwartku do niedzieli. Na dwa dni łowienia i 4 łowiących lekko ponad 20 sztuk - największy 64cm ale przeważały takie 55-64. Ogólnie słabo, wszystkie napotkane łódki narzekały na brak wyników. Słyszałem o 3 okoniach 30-40cm. Brzydkiego zapachu nie było ale syfu na wodzie faktycznie sporo.

• 3 miesiące temu...