Forecast Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Jako że kocham to co robię i sprawia mi ogromną satysfakcję biorę się za kije. Na razie kompletuję sprzęt i komponenty pod 2 zamówienia. Pierwszym będzie jaziówka na 6 lb blanku i długości 3.05 marki można się domyśleć po tym co dzieje się na rynku. Druga to travel 4 cz. na 8# i 3.05 pod duże klenie i średnie bolenie na średnie i wieksze woblery z brzegu. Zbrojenie budżetowe pac bay minima pianka ze wstawkami i jakieś tam pomysły. Dziś powstały takie koromysła. Może to podniosę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Kubuś a gdzie stery wkleisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Też mnie kusi zrobić coś swojego ale chyba jeszcze nie jestem gotowy Życzę powodzenia i czekam na wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Kuba ma taki dar do woblerków to o patyki możemy być spokojni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Pierwszym będzie jaziówka na 6 lb blanku i długości 3.05 marki można się domyśleć po tym co dzieje się na rynku. Kuba, a wywiedziałeś się, ile będzie kosztował ten blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Jako że kocham to co robię i sprawia mi ogromną satysfakcję biorę się za kije. Na razie kompletuję sprzęt i komponenty pod 2 zamówienia. Pierwszym będzie jaziówka na 6 lb blanku i długości 3.05 marki można się domyśleć po tym co dzieje się na rynku. Druga to travel 4 cz. na 8# i 3.05 pod duże klenie i średnie bolenie na średnie i wieksze woblery z brzegu. Zbrojenie budżetowe pac bay minima pianka ze wstawkami i jakieś tam pomysły. Dziś powstały takie koromysła. Może to podniosę Kuba, to te ławki spod sklepu z Bielinka ?? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 (edytowane) Na chwilę obecną nie mogę za bardzo nic pisać bo prowadzę rozmowy z Panem Krzysztofem o blankach i wymogach. Na etapie produkcji może korygować pewne rzeczy pod klienta i to mi bardzo pasuje jak również moim znajomym. @Patu czekaj ty ja się zemszczę za to darcie łacha :P niech tylko zacier dojdzie Edytowane 27 Lutego 2013 przez Forecast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Kuba, przecie to typowy odrzański "dżołk"...Ty wiesz, że ja wiem, że masz zdolności manualne ...Powodzenia w nowym projekcie...jak się rozkręcisz to mi cosik wystrugasz pod moje tematy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Kuba, to te ławki spod sklepu z Bielinka ??Patu prawdopodobnie Kuba na grunta się przestawia .Nie zapomnij zaimpregnować i oparcie dorób bo po ciężkiej nocy gruntowej możesz pierdyknąć na glebę .A tak na poważnie czekam na Twoje produkty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Ha ha, no wreszcie. Zawsze powtarzam że jak ktoś opanował produkcję woblerów na dobrym poziomie, lakierowanie etc - to składanie wędek to już "małe miki" . Ciekawy jestem co Cię bardziej wciągnie - woblery czy kije myślę że to może być bardzo ciekawy wątek, powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Ha ha, no wreszcie. Zawsze powtarzam że jak ktoś opanował produkcję woblerów na dobrym poziomie, lakierowanie etc - to składanie wędek to już "małe miki" . Ciekawy jestem co Cię bardziej wciągnie - woblery czy kije myślę że to może być bardzo ciekawy wątek, powodzenia !Dokladnie,Tomek z ARt-rodu też mi tak kiedyś powiedział- ,,robisz woblery to i kija ukręcisz..." Fore- powodzenia Ten blank 6lb. to coś czego niema w oficjalnej ofercie Fishing-Artu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Jako że kocham to co robię i sprawia mi ogromną satysfakcję biorę się za kije. Na razie kompletuję sprzęt i komponenty pod 2 zamówienia. Pierwszym będzie jaziówka na 6 lb blanku i długości 3.05 marki można się domyśleć po tym co dzieje się na rynku. Druga to travel 4 cz. na 8# i 3.05 pod duże klenie i średnie bolenie na średnie i wieksze woblery z brzegu. Zbrojenie budżetowe pac bay minima pianka ze wstawkami i jakieś tam pomysły. Dziś powstały takie koromysła. Może to podniosę ja to wogole jestem w szoku, że nie zrobiłeś tego z puszek od piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 pewnie zrobione z półek na których to piwo stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 @Wobi trudno jest napisać o czymś czego się jeszcze nie ma. Po za tym każda rozmowa o czymś nowym generuje sporą ilość telefonów z pytaniami do FishingArt a na to za bardzo czasu nie maja teraz. Blank będzie w ofercie i nawet jest wzmianka o tym na stronie. Moduł 58 psi MLXF i 6 lb. Jak dla mnie to będzie coś i na pewno zamiesza. Pan Krzysztof jest świadom tego że tacy hobbyści jak my są bardzo wymagający i ma zaplecze oraz wiedzę aby temu sprostać. @Szpiegu puszki sprzedałem bo balsa mi się skończyła i drut P.S. Na pomorzu już są żurawie właśnie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Kompletowania ciąg dalszy. Na koniec tygodnia dostanę blanki i resztę gratów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesur Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 O będą kijki z mocowaniem na przesuwnych pierścionkach. Chyba głęboko pracują te blanki. W miejscu mocowania młynka co dasz: korkogumę, czy korek? Gdzie silniczek kupiłeś i co to za wynalazek? pozdrawiam i życzę miłej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Dolnik jest mocny i stabilny nie to co w dawnych konstrukcjach 6 lb. Dziś wytoczyłem rękojeść taką wymarzoną z ciepłym uchwytem. Jutro wkleję bo dziś jeszcze mam do pomalowania woblery więc nie wyrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 (edytowane) a co ty tam majstrujesz kolego?? ten nowy blank z polandii?? czekam z niecierpliowścią na testy Edytowane 12 Marca 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Forecast to do kija 6lb a co od taki długaśny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 pewnie dlugosc bedzie odpowiednia blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Forecast to do kija 6lb a co od taki długaśny?Józek jak odwrócisz to będzie w sam raz tylko "fore" będzie słuszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Dla mnie strasznie długi jak do 6lb.Zależy kto co lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Może to tylko takie złudzenie optyczne i w rzeczywistości korek nie przekracza 40 cm a nam się wydaje że to takie długie . Dość ryzykowna sprawa te pierścionki trzymające kołowrotek .Mam coś takiego w starej przedpotopowej matchówce i kilka razy kołowrotek po prostu wypadł więc zabezpieczałem plastrami ale te nowe konstrukcje pewnie są bezpieczniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Arku trzeba ustawić wyważenie i dolny pierścionek potraktować klejem.Wówczas trzyma idealnie.Miałem tak zrobione, bardzo wygodny uchwyt, przede wszystkim ciepły jak pisze Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Całość ma 57 cm. taki angielski styl Z korkogumy nie powinny spadać gdyż dość ścisło dotoczyłem. Środek stopki kołowrotka wypada na 37 cm i dolnik wystaje mi za łokieć 2 cm. Przy kiju trzy metry musi wystawać chyba że ktoś chce mieć problem z wyważeniem kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi