Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że kocham to co robię i sprawia mi ogromną satysfakcję biorę się za kije. Na razie kompletuję sprzęt i komponenty pod 2 zamówienia. Pierwszym będzie jaziówka na 6 lb blanku i długości 3.05 marki można się domyśleć po tym co dzieje się na rynku. Druga to travel 4 cz. na 8# i 3.05 pod duże klenie i średnie bolenie na średnie i wieksze woblery z brzegu. Zbrojenie budżetowe pac bay minima pianka ze wstawkami i jakieś tam pomysły.

Dziś powstały takie koromysła.

dsc09569q.jpg

Może to podniosę ;)

Jako że kocham to co robię i sprawia mi ogromną satysfakcję biorę się za kije. Na razie kompletuję sprzęt i komponenty pod 2 zamówienia. Pierwszym będzie jaziówka na 6 lb blanku i długości 3.05 marki można się domyśleć po tym co dzieje się na rynku. Druga to travel 4 cz. na 8# i 3.05 pod duże klenie i średnie bolenie na średnie i wieksze woblery z brzegu. Zbrojenie budżetowe pac bay minima pianka ze wstawkami i jakieś tam pomysły.

dsc09569q.jpg

Może to podniosę ;)

Kuba, to te ławki spod sklepu z Bielinka :D ;) :P ??

• Like 2

Na chwilę obecną nie mogę za bardzo nic pisać bo prowadzę rozmowy z Panem Krzysztofem o blankach i wymogach. Na etapie produkcji może korygować pewne rzeczy pod klienta i to mi bardzo pasuje jak również moim znajomym.

@Patu czekaj ty ja się zemszczę za to darcie łacha :P:P niech tylko zacier dojdzie :P

Edytowane przez Forecast

Ha ha, no wreszcie. Zawsze powtarzam że jak ktoś opanował produkcję woblerów na dobrym poziomie, lakierowanie etc - to składanie wędek to już "małe miki" .  Ciekawy jestem co Cię bardziej wciągnie - woblery czy kije  B)   myślę że to może być bardzo ciekawy wątek, powodzenia !

Ha ha, no wreszcie. Zawsze powtarzam że jak ktoś opanował produkcję woblerów na dobrym poziomie, lakierowanie etc - to składanie wędek to już "małe miki" .  Ciekawy jestem co Cię bardziej wciągnie - woblery czy kije  B)   myślę że to może być bardzo ciekawy wątek, powodzenia !

Dokladnie,Tomek z ARt-rodu też mi tak kiedyś powiedział- ,,robisz woblery to i kija ukręcisz..."

Fore- powodzenia ;)

Ten blank 6lb. to coś czego niema w oficjalnej ofercie Fishing-Artu?

dsc09569q.jpg

Może to podniosę ;)

ja to wogole jestem w szoku, że nie zrobiłeś tego z puszek od piwa ;)

@Wobi trudno jest napisać o czymś czego się jeszcze nie ma. Po za tym każda rozmowa o czymś nowym generuje sporą ilość telefonów z pytaniami do FishingArt a na to za bardzo czasu nie maja teraz. Blank będzie w ofercie i nawet jest wzmianka o tym na stronie. Moduł 58 psi MLXF i 6 lb. Jak dla mnie to będzie coś i na pewno zamiesza. Pan Krzysztof jest świadom tego że tacy hobbyści jak my są bardzo wymagający i ma zaplecze oraz wiedzę aby temu sprostać.

@Szpiegu puszki sprzedałem bo balsa mi się skończyła i drut ;)

P.S. Na pomorzu już są żurawie właśnie widzę :D

Może to tylko takie złudzenie optyczne i w rzeczywistości korek nie przekracza 40 cm a nam się wydaje że to takie długie . Dość ryzykowna sprawa te pierścionki trzymające kołowrotek .Mam coś takiego w starej przedpotopowej matchówce i kilka razy kołowrotek po prostu wypadł więc zabezpieczałem plastrami ale te nowe konstrukcje pewnie są bezpieczniejsze

Całość ma 57 cm. taki angielski styl ;) Z korkogumy nie powinny spadać gdyż dość ścisło dotoczyłem. Środek stopki kołowrotka wypada na 37 cm i dolnik wystaje mi za łokieć 2 cm. Przy kiju trzy metry musi wystawać chyba że ktoś chce mieć problem z wyważeniem kija.