Dąbek 111 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Bardzo ładnie ci to idzie,coś czuję ,ze wobki pójdą w odstawkę,bo doba stanie się zbyt krótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Może to wszystko pogodzę jakoś o ile się silnik nie spali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Jakiego lakieru używasz ? Bardzo ładne omotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Józek po Świętach zaprezentuje podobne minimy tylko z pierścionkiem i aż dziw bierze że w tytanowych ramkach z cyrkonowym pierścieniem "wychodzą" cenowo podobnie jak te "druciaki" a chyba nawet trochę taniej zapłaciłem Artur czekam na na fotki Twojego kijka.Jak ładnie będzie wyglądał a wpadnie mi do głowy pomysł na kijek to będziesz męczony o takie przelotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 (edytowane) Nie ma sprawy Józek można taki komplet bez trudu kupić .Kijek będzie ale nie tak szybko i nie z mojej winy ,po prostu Piotrek zrobił inserty do Fuji i okazało się że te z Niemiec mają inne wymiary niż te w Polsce kupione , pewnie ktoś sprowadził jakieś podróby o innych głębokościach gniazd mocujących kołowrotek , ale temat będzie ogarnięty i kij powstanie. Edytowane 26 Marca 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Kurna no to lekka wtopa z tymi uchwytami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Co kraj to obyczaj Ja tez mam gdzieś podróby pierścieni przesównych z niemiec ... wzorek ten sam ale to pac bay nie jest Wkrótce opis tego 6 lb dziś pewnie nie dam rady wyskoczyć choć kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Nie no omoty klasa, te pierwsze parę lat temu co w akademiku widziałem na batsonach RX6 były nieco bardziej Impresjonistyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Maszynka do omotek napędzana piwem ma swoje wady Robię dygestorium z wyciągiem aby omotki były bez jakichkolwiek pyłków ale nie wiem kiedy to skończę. Trzeba się sklonować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) Wiele osób pyta się mnie jakim kijem łowić. Jeśli dysponujemy pewna ilością gotówki i kochamy nasze hobby oraz profesjonalnie do niego podchodzimy to polecam owy kij w ciemno. Wczoraj byłem z nim nad wodą. Pierwsze wrażenia super. Kij dobrze miota przynęty już od 1 gr lepiej niż CD-ek choć te różnice są mało znaczące przy tej specyfice łowienia. Na plus także zachowanie szczytu podczas prowadzenia przynęt jak i czułość pomimo iż zastosowałem uchwyt nie należący do zbyt czułych. Od razu zauważyłem że szybko gaśnie można rzec momentalnie po rzucie a każdy rzut jest cichy bez specyficznego świstu (wielki ukłon dla Pana Zielińskiego pod tym względem). Łącze jest idealnie spasowane a blank dobrze zbalansowany. Finezja czułość i moc w najlepszym wydaniu. Jeśli chodzi o moc dolnika to patrząc na schematy do których przyzwyczaił nas batson jest to dolnik 10 lb z małym minusem. Poniżej przedstawiam kilka zdjęć z ugięciami pod różnymi kątami żyłki wychodzącej od szczytu. Na niektórych widać szczytowe ugięcie początkowe ale w dalszych etapach jest pełna progresja. Nie ma obaw że jazie będą spadać lub odbijając się od kija gdyż jest to czysta finezja tym bardziej patrząc chociażby na moduł i wagę blanku. Kilka osób już kij oglądało i machało więc nie są to tylko moje spostrzeżenia. Komfortowy max. łowienia to dr-y 3,5 cm i minnow 6 cm w średnim uciągu ciężej kij zaczyna się "zlewać". Gumki komfortowo czuć już na główce 1,5 grama i twardym dnie. Żeby nie było tak pięknie i kolorowo to był jeden minus ... ryby nie brały choć po 3-ech godzinach jednego ciernika widziałem Edytowane 29 Marca 2013 przez Forecast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 piękne płynne ugięcie... czwarte zdjęcie od dołu chyba najlepiej pokazuje moc kija... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Ja też czekam na wedke zbudowaną na polskim blanku szkoda ze nie poczekałem bo poprzedni projekt u pana Krzyśka na CTSie powstał a ten Twój blank równie świetnie sie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Bardzo ładnie wyszło na finiszu.świetny lakier rękojeść też pasuje do klimatu zimowego I zajebiaszcze ugięcie patyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Forecast,ile to "cudo" waży ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Całość ze 160-170 gr. ile blank to nie pamiętam trzeba by do Krzyska pisać ale gdzieś 70 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Nowa rękojeść pod kij 20 lb. Jeszcze ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 ładne,schludne i przede wszystkim praktyczne... pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Jak dla mnie za duzo tego wszystkiego ale o gustach sie nie dyskutuje Nie lubie łączenia pianka-korek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 E tam. Dobrze to wygląda. Dywan w tle powtarza motyw z korka i się zlewa. Kwestia zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 W trawie będzie lepiej wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) a najlepiej kontrastować będzie z wielkim bolkiem obok... Jakub czy możesz coś więcej napisać o tym blanku pod jazia z Krakowa (tego z powyższych fotek) Teraz po dużo dłuższym łowieniu nim może masz jeszcze jakieś dodatkowe spostrzeżenia..?pzdr Edytowane 15 Czerwca 2013 przez krystiano1981r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 http://fishingjp.hpu.pl/viewpage.php?page_id=4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 dzięki...i przy okazji fajna stronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 klecisz slf'a 20lb.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Dziś zaczynam bo znów w trasie byłem. Nitki nie mam grubej ale zaraz coś wynajdę u Teściowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi