Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nitki bez frędzli nie było więc poszło na plecionce. Schnie w poniedziałek test.

Nie wiem czy nie spartaczyłem spacingu bo zapodałem taki jak poniżej na skanie. Ponoć odległości rzutowe lepsze oraz ciętość ... się okaże najwyżej będzie skrobanie ;)

xkow.jpg

cr25.jpg

cfu.jpg

eb8g.png

Dziś połowiłem sobie trochę tym kijem. Pod plećkę 15 lb ideał. 20 lb go trochę muli ale też daje radę. Szybko gaśnie i ładnie się ładuje już przy woblerach 8 gr. Zastanawiam się czy wersja 2,4 nie byłaby lepszym i bardziej ciętym wyborem na ponton ale czas pokaże. Sprężysty mocny kij o ciepłym szybkim ugięciu. W skrócie AVID 20 lb. Szczyt 2 mm nie pozwala się zbyt poddawać wędce nawet przy kopytkach na 35 gr główce. Pajki z niego spadać nie będą jak to bywało w cedeku a 20 lb mocy w dolniku mam nadzieje dobrze wymęczy najcwańszą Rapę i podpasionego średniego wąsa tylko ciąć będę musiał mocniej ;).

Czucie pracy przynęt na 15 lb. pletce jak najbardziej. w Końcu to węgiel 50 psi. Opad główki na dno tak samo bardzo wyraźny pomimo dzisiejszego wiatru w zaciszu trochę po podrywałem. Ja tą długość właśnie wybrałem jako kompromis pomiędzy brzegiem jak i pontonem. Na Odrę z brzegu tam u was taka długość powinna być jak znalazł bo kij jest ciepły i dobrze miota nawet najcięższe RH Zanderowe wynalazki.

dzięki Jakub,teraz wiem,że wybór jest jak najbardziej trafny...a w sumie ja też trochę pływam to ta długość 8'6" będzie dobra bo i pod bez stery na głębsze bolki będzie wygodniejszy...myślę,że zandera też się nie przestraszy... ;)

Forecast a czy dałbyś radę wkleic fotki jak to wygina się , jaka długość kijka ? Przymierzam się do tego F 10lb . I czy Twoim zdaniem ogarnie przyłów szczupalka podrośniętego 80+- ? Pozdrowionka :)

Ja mam Blaasa Fke 10lb 2,60m uważam że da rade z przyłowem w postaci takiego szczupaka :) 

Kij ugięcie ma jak powyższy. Bardzo fajny do żyłki na letnie jazie i klenie i przyłowu w postaci bolka 70 sie nie przestraszy. bardzo bezpieczna akcja i czuć mięcho oraz sztywność. Nie lata to jak żyd po pustym sklepie gaśnie jak trzeba. Na jesieni fajnie będzie sie nim dłubało szczupaki na cienkiej plecionce i mniejszymi gumami.

• Like 1